Stiri Cupa României Masculin

Claudiu Alionescu: „A fost o pregătire de presezon, nu una de început de campionat”

Claudiu Alionescu: „A fost o pregătire de presezon, nu una de început de campionat”

CSM Târgu Jiu va fi prima echipă din acest sezon care va participa la un turneu de baschet, în ciuda faptului că are lotul decimat de virusul sars-cov2.

Mai exact, şase cazuri de covid-19 au fost depistate la echipa gorjeană. Din fericire, trupa din Târgu Jiu a primit acordul DSP Gorj pentru a face deplasarea la Sibiu.

Înainte de acest diagnostic medical, antrenorul lui CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, ne-a acordat un interviu în care ne spunea că aşteaptă rezultatele testărilor. De asemenea, Alionescu ne-a explicat că are un jucător cu o entorsă la genunchi, care ar putea rata turneul Cupei. Totodată, tehnicianul a povestit cât de greu a fost această perioadă de pregătire pentru el şi staff-ul său tehnic:

A fost foarte greu. A trebuit să ne pregătim pe grupe. După prima testare, direcția DSP a fost să ne pregătim pe grupe de 4-5 jucători, am lucrat mai mult individual. Apoi, cât de cât am reunit grupele, au apărut accidentările și așa mai departe. Am făcut mai mult o pregătire de presezon, nu neapărat o pregătire de început de campionat. Aseară am putut să facem un 5 la 5, dar cu doi, trei copii care în mod normal nu fac parte efectiv din lot.

Cât despre obiectivele pe care le are la începutul acestui turneu, tehnicianul gorjean a spus:

În primul rând să participăm. Apoi, să practicăm un baschet de nivelul Ligii Naționale. Eu sunt convins că dacă vom primi avizul să mergem, jucătorii se vor motiva pentru că și ei așteaptă meciurile oficiale de foarte mult timp, dorința de a juca este mare și, cred eu, că se vor motiva și vom reuși să practicăm un baschet de calitate. Dacă se va putea, de ce nu, să reușim și o oarecare supriză, fiindcă este clar că noi plecăm cu șansa a patra.

Alionescu a avut numai cuvinte de laudă despre adversarele pe care le va întâlni în Sala Transilvania:

Într-adevăr, trei echipe cu pretenții: Sibiu, echipa gazdă, Voluntari, echipa care an de an țintește tot mai sus, Timișoara, echipa care are experiența Ligii Naționale în ultimii ani. De asemenea, o echipă cu jucători experimentați. Așa cum ziceam, pornim cu ultima șansă în grupă, dar nu vrem să fim doar un simplu partener de întrecere, vrem să ne ridicăm la standardele Ligii Naționale.

CSM Târgu Jiu va juca marţi, de la ora 19:30, chiar împotriva gazdelor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook Claudiu Alionescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!