Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj trece de CSM Galați și își păstrează invincibilitatea în LNBM

U-BT Cluj trece de CSM Galați și își păstrează invincibilitatea în LNBM

Într-o partidă din LNBM disputată în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, U-BT Cluj-Napoca a dispus de CSM Galați cu scorul de 80 la 65.

Formule de start:

CSM Galați – Vlad, Brown, Hamilton, Bruncevic și Eads;

U-BT Cluj-Napoca – Guzman, Vida, Stipanovic, Edwards și Richard.

Ambele formații au început timid partida, astfel, după 5 minute de joc scorul era 7 la 5 în favoarea băieților lui Mihai Silvășan.

Vida a înscris de la 3 puncte, dar gălățenii au stabilit scorul după primele 10 minute după un coș al lui Brown, scor 15-12 pentru echipa de la Dunăre.

Același Brown a înscris și primele puncte în sfertul secund, 17-12, un sfert secund pe care jucătorii lui Florin Nini l-au dominat în primele minute, scor 24 la 16.

Stipanovic și Edwards au mai redus din handicap, însă Hamilton a înscris de sub panou și l-a obligat pe Silvășan să își cheme jucătorii pe bancă, 26-19.

Vida a înscris din colțul terenului, iar U-BT s-a apropiat la doar 2 puncte, scor 28 la 26, dar Eads și Vlad au restabilit rapid diferența de scor, 34 la 26.

Gălățenii au reușit să intre în avantaj la pauză, în ciuda unei perioade bune de joc a clujenilor și a unui coș pe sirenă a lui Richard, scor 40 la 38.

Tarolis a egalat în debutul reprizei secunde, 40 la 40, ca mai apoi să își pună echipa în avantaj pe tabelă, 42 la 40.

Coșurile lituanianului au dat elan câștigătoarei Cupei Românie, care s-a desprins pe tabelă, scor 52 la 42.

CSM Galați s-a mai regăsit în ofensivă, astfel, sfertul decisiv începea de la scorul de 57 la 48.

Guzman a fost primul marcator al actului decisiv, 59 la 48. Reușita cubanezului a fost urmată de un fault antisportiv la Tarolis, fault în urma căruia scorul a devenit 63 la 48 pentru U-BT, echipă care deja luase o opțiune serioasă la câștigarea partidei.

Avansul a continuat să crească, iar U-BT Cluj-Napoca și-a adjudecată partida cu scorul de 80 la 65 grație unei unei reprize secunde și în special al unui sfert decisiv de excepție în care CSM Galați nu a reușit să înscrie timp de aproape 5 minute.

Remarcați 

Donatas Tarolis - 18 puncte, Andrija Stipanovic - 16 puncte, Karel Guzman - 10 puncte; 

James Eads - 15 puncte, Joshua Brown - 10 puncte, 5 pase decisive. 

 

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Karel Kuzma...
    ...vărul cubanez al lui Kyle Guzman...

    cu 3 ani în urmă (23.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!