Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe Brescia, după un final extrem de tensionat în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe Brescia, după un final extrem de tensionat în EuroCup

Astăzi, 23 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui Germani Brescia, în etapa a cincea din actualul sezon al 7DAYS EuroCup. Meciul a fost echilibrat de la început până la final, dar gazdele au gestionat mai bine finalul și s-au impus cu 91 la 86.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Leo Meindl, Nemanja Gordic, Emi Cățe

Germani Brescia: Kenny Gabriel, Amedeo Della Valle, John Petrucelli, Tai Odiase, Tommaso Laquintana

Meindl a început foarte bine actul inaugural și a marcat primele șase puncte ale clujenilor, prin două reușite de la mare distanță. Odiase și Gabriel au răspuns la celălalt panou și scorul a devenit 6-5 pentru U-BT. După mai multe faze fără coș, au urmat trei triple consecutive înscrise de Della Valle, Cățe și Petrucelli. Primul sfert al confruntării cu Brescia a consemnat și primul punct marcat de Gordic în echipamentul alb-negru. Della Valle a continuat să arunce impecabil din exteriorul semicercului, iar italienii s-au distanțat la șase puncte, 11-17, provocându-l pe Mihai Silvășan să ceară primul time-out al întâlnirii. Andrija Stipanovic a reușit șapte puncte la rând, însă clujenii nu s-au mai descurcat la fel de bine în apărare. Totuși, după tripla lui Richard, la finalul primelor zece minute, scorul era egal: 21-21.

Oaspeții au marcat cinci puncte foarte rapid în primul minut al actului secund, însă gazdele au revenit prin reușitele lui Guzman, Richard și Bircevic. Căpitanul „studenților”, în mod special, a arătat o poftă deosebită de joc, remarcându-se atât din interiorul semicercului, cât și de la mare distanță. De partea cealaltă, toți jucătorii din lotul lui Alessandro Magro au avut o precizie excelentă la nivelul aruncărilor. Cu puțin sub patru minute rămase din prima repriză, Guzman a reușit un slam-dunk, care a reanimat atmosfera din BTarena. Jocul a continuat să fie extrem de echilibrat și, după douăzeci de minute, Brescia avea un avantaj de o posesie: 51-49.

După revenirea de la vestiare, Stipanovic a fost protagonistul trupei lui Silvășan, reușind șase puncte și o pasă decisivă pentru Guzman. Drept consecință, campioana României a revenit la conducere: 57-55. În același timp, chiar dacă au mers bine în ofensivă, ardelenii nu au găsit soluții pentru a opri atacul alb-albaștrilor și scorul a rămas echilibrat. Elevii lui Magro nu au mai încercat la fel de multe aruncări de la distanță, dar au demonstrat că pot marca și de pe urma pătrunderilor. În ultimele minute ale sfertului trei, clujenii au legat mai multe faze consecutive excelente, iar Sanders și Guzman și-au dus echipa la o diferență de șase puncte: 70-64. Adversarii au replicat cu patru puncte, însă Richard a reușit o nouă triplă, la finalul penultimului act, iar U-Banca Transilvania conducea cu 73-68.

Brescia a început sfertul patru cu un parțial de 7-0, după două coșuri marcate de Gabriel și o reușită pe contraatac semnată de David Moss. Silvă a solicitat un timp de odihnă și, imediat după reluarea jocului, Guzman a înscris o triplă. Au urmat patru puncte trecute în contul lui Cournooh și oaspeții s-au distanțat la patru puncte: 80-76. U-BT a dat replica cu un parțial de 6-1, după coșuri reușite de Guzman, Cățe și Meindl. La celălalt panou, Della Valle a marcat imediat, dar Cățe a readus-o pe U-BT în avantaj: 84-83, scor care s-a menținut și la intrarea în ultimele două minute ale disputei. Cu 42 de secunde rămase, Gordic a pătruns și a marcat un coș cu fault prin care scorul a devenit 87 la 83. Magro nu a cerut întreruperea jocului, iar Gabriel i-a răsplătit încrederea cu un coș de trei puncte. La următorul atac al campioanei României, italienii au decis să faulteze, iar Gordic a fost trimis la linia de libere. Fundașul sârbo-bosniac și-a păstrat cumpătul și a marcat ambele aruncări primite, ducând scorul la 89-86. De această dată, Magro a solicitat time-out, dar și clujenii au decis să faulteze și strategia a dat roade. Cobbins a ratat ambele libere, Guzman a recuperat mingea și, la celălalt panou, Cățe a fost trimis la linia de libere cu șansa de a aduce victoria pentru U-BT. Pivotul naționalei României a marcat una din cele două libere, Richard a înscris încă o liberă acordată după un fault tehnic, iar U-Banca Transilvania s-a impus cu 91 la 86..

Campioana României a avut șase jucători în double-figures: Karel Guzman (15 puncte), Leo Meindl (15 puncte), Nemanja Gordic (13 puncte), Andrija Stipanovic (13 puncte), Emi Cățe (13 puncte), Patrick Richard (13 puncte).

De partea cealaltă s-au remarcat Amedeo Della Valle (16 puncte), John Petrucelli (15 puncte), David Cournooh (14 puncte) și Kenny Gabriel (14 puncte).

Datorită acestui rezultat, ardelenii ajung la un bilanț de 2-3 în această competiție, la fel ca trupa italiană.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul lui Bursaspor, în timp ce Germani Brescia primește vizita Umanei Reyer Venezia.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

22 comentarii la aceasta stire:
  • rares086 :

    gordic
    gordic o surpriza placuta pentru mine, meindl si guzman evolutii solide
    cate un plus foarte mare in meciu asta atat defensiv cat si ofensiv
    arata neasteptat de bine echipa dupa acest schimb taylor-gordic sa speram ca vom putea lega mai multe victorii

    cu 1 an în urmă (23.11.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Fericire
    Cineva spunea, imediat dupa ce s-a anuntat transferul lui Gordic, ca pare un PG foarte individualist, dar dupa cele doua meciuri jucate de el, in special cel din seara asta, as zice ca Gordic este chiar definitia altruismului in jocul de echipa. Foarte bun azi, va fi, probabil, si mai bun cu fiecare meci jucat, bravo celor care l-au ochit intr-o perioada in care jucatorii de valoare cam au echipe. Febletea mea este, insa, Guzman, o splendoare de atlet, spectaculos si eficient, devotat si bataios, e un mare plus ca a ramas la Cluj. Bravo U, bravo si celorlalte echipe castigatoare in seara asta (Oradea, Voluntari)!

    cu 1 an în urmă (23.11.2022) Raspunde
  • Benjamin :


    - mi-a placut Gordic. Un jucator intelignet care se vede ca are experienta la nivelul asta. Sper ca accidentarea sa nu fie foarte serioasa.
    - Stipe a jucat putin, dar foarte bine. Se vede ca e motivat.
    - Guzman - pare un jucator mult mai constant fata de sezonul trecut
    - Richard - din punctul meu de vedere e departe de jucatorul decisiv care era sezonul trecut.
    - Meindl - o certitudine.
    - Cate - sunt surprins cat de bine joaca la acest nivel. Bravo lui!
    - De apreciat ca au fost jurnalisti italieni la meci (cel putin la conferinta s-au auzit 2-3 intrebari)
    - Inca mi se pare ca avem un lot subtire pt acest ritm de joc. Azi ei au rulat 11 jucatori, iar noi doar 9 dintre care 3 au jucat sub 13 min. Acel extra transfer se lasa asteptat
    - Un meci greu, dar de apreciat cat de bine au stat baietii in meci cand lor le intrau toate aruncarile de 3.
    - Felicitari si staff-ului. Sezonul acesta mie mi se pare ca fac o treaba buna in ‘citirea’ adversarului.

    cu 1 an în urmă (23.11.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Eurocup - nimic mai putin
    Cam asa se joaca in Eurocup si la nivelul asta am jucat. Felicitari echipei. Petrica pare ca s-a intors (de unde plecase) iar Gordic ne-a surprins.
    Mi-ar place sa il vad totusi pe Sanders la Oradea. CSM Oradea. Haide U!

    cu 1 an în urmă (23.11.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    foarte disputat si de aceea victoria a fost mai frumoasa. Felicitari! Frumoasa si atmosfera din sala.

    Cred ca toata lumea (suporteri, jucatori, staff) a trait din plin "disconfortul" provocat de reusitele de 3 in serie ale aversarilor. Altfel acestia au aratat o prospetime fizica suplimentara datorata si rotatiei lungi. Pentru ei punctul slab au fost aseara liberele in care au "reusit" cam acelasi procentaj ca la aruncarile din afara. Ar trebui sa fie o lectie utila pentru toti.

    Ma repet si repet ce au spus si altii: Avem o rotatie scurta pentru acest nivel si la numarul de competitii in care suntem angrenati.
    Poate exista motive (financiare) care impiedica intarirea lotului asa ca eu ca iubitor de baschet incerc sa ma bucur de ceea ce este.

    Despre Gordic as remarca (dupa ce l-am vazut si in debutul din meciul cu Tg Jiu) ca este clar un jucator de valoare dar care mai are nevoie de timp sa ajunga la forma dorita de toata lumea. Aici ma refer in primul rand la partea fizica. (Ma indoiesc ca va putea fi folosit constant 30+ minute per meci)
    Insa, in acelasi timp, pentru momentul acesta (mai ales ca am inteles ca nu a jucat de ceva timp) s-a prezentat bine

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Legat de subtirimea lotului doar un extra gand:
      Brescia a jucat 11 jucatori (dintre care 3 au jucat sub 13 min - la fel ca si la noi) si le-a lipsit PG-ul: Troy Caupain ceea ce inseamna ca au un lot din care pot rula 12 jucatori la nivelul asta in Europa. Asta trebuie sa ne dea de gandit. Adevarul e ca LBA e o competitie mult-mult-mult mai grea decat LNBM si poate se justifica un lot atat de numeros, dar sincer eu cred ca e un ritm greu de sustinut cu numarul de jucatori pe care il avem. De acord in ca campionat ii jucam pe Edu si Lapuste un pic mai mult, dar ei cumulat poate joaca 15 minute si alea in meciuri mai usoare.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      @ahile89
      In loc sa vorbiti despre meci si despre cum au jucat baietii v-ati trezit iarasi sa faceti polemica de dragul polemicii. Penibil!!! Si da, atmosfera a fost frumoasa aseara.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari echipei
    Tot văd atât pe pagina de fb cât și pe aici atmosfera creată de suporteri. Care atmosfera? Aia făcută de cei 15 prunci răgușiți cu cântece de fotbal? Ca sala efectiv a ajutat in ultimele 4 minute din 40. Au cântat/scandat f bine sibienii la ultimul meci ca “sunteți penibili”. Degeaba se aduna 5000 de oameni dacă mulți n-au treaba și la orice ratare se oftează de zici ca penalty au ratat. Iar pt cei 15 prunci scandalizați mai bine ar urmări meciul și pe când vin și tăticii o la meci sa știe cum sa întrețină o atmosfera la baschet.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ahile89-Atmosfera
      Singurii suporteri care pot să spun că fac atmosferă adevărată sunt cei ai Sibiului, ei fiind și cei care își însoțesc echipa în cele mai multe deplasări... Păcat că anul ăsta va fi unul de suferință continuă pentru ei...
      Și la noi se încearcă a se creea o atmosferă cu galeria existentă, dar e doar o briză în vânt... Am avut o galerie foarte frumoasă acum 6-7 ani, destrămată din varii motive, cea din prezent e foarte departe de cea respectivă ...

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    galerie
    Ma așteptam ca totuși, la aceasta data de sărbătoare de 103 ani de U, sa avem o galerie mai consistenta, măcar jumătate din câți sunt in Peluza Șepcile Roșii la un meci de fotbal al Universității.
    Se vede ca încă apele nu s-au liniștit după conflictul dintre membrii galeriei și Cristescu de la ultimul meci cu Ludwigsburg.
    Dar oricum, în mica măsură s-a simțit și aportul fanilor, ca or fi ei mai tăcuți sau copii mai răgușit, e bine ca se reușește sa se aducă peste 5000 de oameni la un meci de baschet.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • Amator:

      Fotbal
      Din păcate singurul sport din România e fotbalul. Restul sunt mici sateliți.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Băi ăștia cu galeria și show-ul și fotbalul...
    ...nu vedeți că sunteți din alt film?

    Cică n-a fost atmosferă. A fost atmosferă faină, chiar foarte ok. S-au adunat 5000+ de oameni care vor să vadă baschet, da. Și care oftează după bunul plac. Ca la baschet, când oftezi că s-a ratat o aruncare liberă pentru că - ghici ce - înțelegi jocul importanța momentului. Au venit oameni normali care au ajuns la sală ca să vadă meciul. Nu să aprindă torțe, să dea cu mu, să arunce cu petarde și să dea în cap stewarzilor cu scaune rupte.

    Cică nu s-a liniștit conflictul (dacă o fi adevărată povestea) între membri galeriei și Cristescu după Ludwigsburg. Habar n-am despre ce e vorba sau dacă e reală faza. Aș ptuea să cred că li s-a zis unora de dulce după comportamentul de la final de meci. Mizeria aia de cimportament când au aruncat cu diverse după jucătorii adverși. De-a trebuit Stipe și Pat să-i conducă pe adversari la vestiare. Aia e o mizerie care NU SE FACE. Și nu vreau s-o văd vreodată făcută la baschet. Dacă ăla-i motivul pentru care nu mai vin atunci să nici nu mai vină, veci.

    Până la urmă ce-ați vrea voi ăștia îndelung bocitori că nu e fum și bum în Polivalentă? Să se strice o imagine pe care clubul o construiește cu greu de atâția ani de zile? Să se calce în picioare ani de investiții în sport în 2-3 minute de violențe din tribune? Avem nevoie de sancțiuni sau amenzi? Toate astea le plătește clubul, nu cercopitecii copitozi care vin, strică și pleacă.

    Eu salut comportamentul decent și implicat al băieților din galerie care au fost prezenți. Salut aportul sălii și tuturor celorlalți suporteri și sper să rămânem în același registru cât se poate de civilizat.

    Iar ăștia cu porniri de turmă bizonică, de nivel 'telectual ”vaai, da ce-avem noi aiciaaa?!” - să-și mai bată coasa. Să stea acasă sau unde vor dacă nu reușesc să-și găsească un scop constructiv în viață și au ca țel să . Baschetul și sala sunt un spectacol sportiv civilizat, de bun simț, nu o scenă pe care să-și verse niște unii și alții frustrările și s-arate că pumnii lor minte nu are.

    Eu și încă 5 sau 6 sau 10k oameni mergem la sală să vedem spectacol în teren în primul rând. Și dacă e și în tribune e ok, dar mă interesează în primul rând ce e în teren.
    Așa că pe mine nu mă doare nici măcar în eșapament de scandărilor unor frustrați de la Sibiu. Unii care, vâzând că nu-i bagă nimeni în seamă, s-au găsit să provoace cu nu știu ce scandări de penibili, etc. Doar doar o să simtă că au venit la un derby nu ca mielul la tăiere.

    NU, singurul sport din România nu e fotbalul. În capul unora da, dar ăia nu-s oamenii care au ce căuta la baschet, că pentru ei baschetul e avioane.

    În România nivelul fotbalului e la demisol. Mai avem puțin și se trage pământ peste. Cam ăla-i și nivelul intelectual general (nu disctăm de excepții) din tribune.
    În același timp, baschetul din România a progresat și a urcat semnificativ. Și, exact ca în cazul precedent, cam ăla-i nivelul intelectual general (nu discutăm nici aici de excepții) din tribune.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Numa încet maestre ca pușca vena
      Ai dat-o in cealaltă extrema cu toată stima. Dacă tu zici ca a fost o atmosfera faina cred ca ești din alt film. Cu excepția ultimelor 4 min a fost teatru fain. Dacă proprii jucatori îți fac semne ca hai mai baieti puneți presiune și Ajutați-ne atunci ești degeaba ca om la baschet. Dacă e sa cauți in comentariile mele de la meciul cu nemții am condamnat și eu ace moment și clar nu își are locul intr-o sala. Decât așa mai bine nu vina cum zici tu. Dar nu are sens sa te aprinzi ca un Pepsi și sa împroști in stanga și dreapta cu maimuțăreală ieftină. Și eu îmi duc copiii la baschet și am abonament de ceva timp tocmai pt ca Civilizație va stadion unde îmi aude copilul in 2 h jumate de înjurături existente și tot calendarul coborât. As prefera sa văd niște suporteri mai fanatici ai baschetului care sa fluiere și ei un atac al adversarilor și sa dea un pic din palme. Cu excepția acelor oameni de pe centru care animează și susțin echipa și in deplasări restul parca îs sa stea la caldura sa oprească centrală acasă. Pana una alta poate Așteptările mele îs prea mari Vs realitate dar asta nu trebuie sa te facă sa incepi cu un text gen bombe scaune și alte prostii.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Stai liniștit dom doctor, nu vena pușcă...
      ...ci colecistul dă pe-afară. Că-mi vine rău când citesc lamentările astea de genul ”vai, nu-i atmosferă” , ”vai, strigă niște unii nu știu ce”.

      Suporterii ăștia ”mai fanatici” ai baschetului există. Poate totuși nu-n partea de sală unde stai tu, de aia n-ai simțit atmosfera. Mai dă și tu tonul, cine știe, poate se simt câțiva din jur și iau exemplul.

      În partea de sală unde am stat eu s-a reacționat, s-a strigat, s-au turat oamenii. Dar nu e ce te aștepți tu tocmai pentru că publicul de baschet e diferit. În primul rând față de (a) cel de fotbal din România și apoi față de (b) cel de baschet din țările ”fierbinți” (Balcanii, Italia și un pic și pe la nemți)
      La noi, la baschet, vin oameni de un anumit nivel intelectual, care cam au o ocupație / un job. Cei mai mulți cu responsabilități, alții mai cu copii, unii cu ambele. Vin oameni un pic obosiți după o zi / săptămână de lucru. Și ”se turează” mai greu. Dar când se turează își dau drumul. Și se vor tura un pic mai repede data următoare și tot așa. Iar peste vreo 10-12 ani o să vezi un public de baschet așa cum ți-l dorești, unul care se educă ”în câmpul muncii”, adică ”la sală”. Și foarte posibil ca unii din publicul ăla să fie fix copii tăi pe care zici că-i duci cu tine.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    filme
    Voi astia care duceti lucrurile in extrema, credeti ca galeria inseamna doar torte si capete sparte?
    Da, ce s-a intamplat la finalul meciului cu Ludwisburg a fost inacceptabil, puteam sa se lase cu o suspendare mare prin competile europene. Dar ce sa vezi, nu e padure fara uscaturi nicaieri.
    Dar una e sa joci cu un public de teatru si sa tot vezi ca jucatorii cer tribunelor sa sustina si sa incurajeze sau sa asculti ca mii de oameni canta dintr-un suflet “Slava Tie Studentie”. Sa nu uitam totusi ca suntem Universiatea Cluj, care reprezinta un spirit, o traire, un simbol.
    Si ca tot vorbim de fotbal, meciul cu Badalona o sa fie de la aproximativ aceasi ora cu meciul de fotbal U Cluj – Rapid din Cupa Romaniei. Asa ca o sa vedem ca nu mai sunt nici aia care au fost ieri.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Nu-s toți o apă...
      ...și-un pământ. Tocmai de aia am spus mai sus ”salut comportamentul decent și implicat al băieților din galerie care au fost prezenți”. Eu mă refeream la acea parte a galeriei care sunt cu toțe, capete sparte, băgat carne în frigider și urlat despre cfr când ăia nici n-au echipă de baschet. Concepția mea e că noi la sală cântăm despre ai noștri, nu despre cum le-o dăm sus unora care nici măcar nu-s prezenți.

      Echipa asta reprezintă spiritul Universității, un spirit care a rămas viu (după părerea mea) foarte mult și datorită evoluției echipei de baschet de prin 2010 încoace. Ca suporter am cântat pentru echipă, așa cum mulți învață să cânte acum despre și pentru echipă. Cum spuneam mai sus omului alergic la săgeți în călcâi, acum se educă un public larg de baschet și la noi. E un alt fel de public, mai pretențios, mai puțin efervescent acum. Dar care în timp se va transforma. Nu o să fie niciodată la noi ca în Aleksandar Nikolic ca în Nikos Galis sau ca în Menora. Nu mă aștept la asta pentru că nu suntem cultural construiți noi, ca ardeleni, așa. Dar va fi o atmosferă mai aproape de ce-ți dorești și tu.

      Și-n încheiere - la meciul cu Badalona va fi lume, stai liniștit. Prea puțini dintre cei care au fost aseară la meci sunt public de fotbal. Iar până atunci sper să se mai ”molipsească” încă vreo câteva sute de la prieteni/cunoștințe și să încerce să vadă ”cum e la sală”.

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Vorbim in 10 ani
    Despre acest public de care zici ca se construiește. Adică dptdv aia de la fotbal îs Fără job și analfabeți toți. Ca sa ajungi așa mai fanatic trebuie sa te prindă virusul numit baschet. Îmi dai exemple de Italia, Germania samd dar nu te uiti la greci, turci sârbi ce suporteri au. Nu ajungem noi acolo și nu-i nevoie sa ajungem. Ia de ex angajații din galeria de la fotbal așa putini și sa vina 30/40 nu mai mulți. Cei de ieri erau niște copii ce se consumau emoțional și ei pe acolo. Sincer am mai zis-o prefer Horia demian de 1000 ori decât bt arena in astfel de meciuri. Prefer 2000 acolo decât 5/6000 in bt arena.

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Dpmdv...
      ...ție-ți cam place să scoți din context ca să dea bine pe discursul tău. Am spus ”La noi, la baschet, vin oameni de un anumit nivel intelectual, care cam au o ocupație / un job. Cei mai mulți cu responsabilități, alții mai cu copii, unii cu ambele.”

      Asta nu înseamnă că TOȚI cei de la fotbal sunt analfabeți și fără job. Dar pot să-ți garantez că, în medie, majoritatea supoterilor hardcore de fotbal DE ORIUNDE DIN ROMÂNIA snt sub nivelul medianei suporterilor de baschet din Cluj.

      Apoi, deși am pus prima pe listă ”Balcanii” tu o dai cu Grecii, Turcii și Sârbii. Profesore, am zis Balcanii, care-i include pe toți ăștia, tocmai ca să nu înșir mai multe țări. Dar tu-mi zici că nu mă uit la ăștia. Lol.

      Și, în final, mă citez dintr-un răspuns la un comentariu al lui Kat Catalin un pic kai devreme:

      ”Cum spuneam mai sus omului alergic la săgeți în călcâi, acum se educă un public larg de baschet și la noi. E un alt fel de public, mai pretențios, mai puțin efervescent acum. Dar care în timp se va transforma. Nu o să fie niciodată la noi ca în Aleksandar Nikolic ca în Nikos Galis sau ca în Menora. Nu mă aștept la asta pentru că nu suntem cultural construiți noi, ca ardeleni, așa. Dar va fi o atmosferă mai aproape de ce-ți dorești și tu.”

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde
  • bela57 :

    Publicul
    Sunt diferite pareri despre public, dar purul adevar e ca acum nu se pune presiune pe adversari sau arbitri, cand e cazul . Mai demult aveam echipa faina, dar nu puteam tine pasul ca lot cu Steaua si Dinamo, echipele sistemului . Dar cand jucam cu ei ( si nu numai ) , toata sala punea o presiune fantastica pe adversari si asa faceam destule surprize . Iar cand intrau in scena fluierasii, pe langa huiduielile aferente, canta sala si " ce mancam deseara, carne de arbitru, ciorba de arbitru ! " samd . Si arbitri se mai potoleau din furat . Ref la fotbal, apropo de spiritul Universitatii, jucam un meci decisiv pt evitarea retrogradarii , iar Arbitrul Vasile Ianul a anulat un gol perfect valabil inscris in ultimele minute de Boca . Ce a urmat ? Adevarata rascoala, " domolita " doar prin interventia trupelor speciale cu furtuni de apa, miscarea de protest ajungand la ceausescu .
    Nu vreau asa ceva, dar nici extrema cealalta, de " teatru " , nu este benefica, dar asa sunt cei de azi, intrun fel mai bine asa, decat participare cu huliganismele din fotbal .

    cu 1 an în urmă (26.11.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Calin Barsan :

    raspuns; mai ales pentru "hunter"
    Eu unul am o mare nedumerire. Citesc cu placere majoritatea comentariilor de aici, majoritatea decente si la obiect, dar ma intreb: de ce naiba nu ne asumam identitati? Eu va dau si CNP-ul daca e nevoie. Cum sa vorbesc, sa argumentez, sa "polemizez" daca e cazul cu "nickname-uri"? Ok, e dreptul fiecaruia sa se "ascunda" si sa fie brav, "curajos" si "combativ" din spatele unei identitati anonime. Da' nu cred ca e normal.
    Si acum, special pentru "hunter": ce am spus mai sus se datoreaza in special imposibilitatii" de a sti cu cine vorbesc cand ma adresez tie. Pentru ca, stimate, aberezi intr-un ha;l fara de hal. Ai inceput cu "bai astia...". Frumos! Si astepti ce? Sa iti respect "opinia"? Amintesti de torte, de fumigene, alea-alea ca si cand vreodata in sala (asta sau Demian) ai vazut asa ceva de la "aia de dau cu scaunul in cap stewarzilor". Vorbesti de "spiritul Universitatii" fara sa stii despre ce vorbesti. "Sala" la meciurile cu Ludwigsburg au fost opera lui "bai astia de la fotbal". Ca fara, era la nivel de "brigada Dioptria" (scuze, Radu Tamas, sunteti minunati, dar stiu ca intelegi ironia).
    In fine, atitudinea asta de "superior" fara cauza ma face sa iti arat obrazul. La "U" se traieste intens, la "U" e emotie egala si in tribuna si in teren. "U" se iubeste IN TOATE FELURILE. Daca nu ai inteles asta, ma intreb daca are rost sa iti amintesc de F.O.R.T (unu', inainte, imi spunea ca habar nu are ce inseamna asta, dar e "mare fan")...

    cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      raspuns, în particular pentru tine, Calin Barsan,...
      ...dacă tot te-ai întrebuințat să răspunzi după câteva zile.

      1. <>

      Nu aștept nimic de la tine. Dacă aș fi așteptat ți-aș fi spus. Sau am să-ți spun când/dacă aștept ceva.

      2. << Amintesti de torte, de fumigene, alea-alea ca si cand vreodata in sala (asta sau Demian) ai vazut asa ceva de la "aia de dau cu scaunul in cap stewarzilor".>>

      Tocmai că n-au fost și bine că n-au fost. Că manifestările alea, în special cele violente, n-au NICIO LEGĂTURĂ cu sportul.

      Uite, aștept acuma ceva de la tine, dacă nu ești de acord cu mine.

      Hai să mergem noi doi și să explici familiei jandarmului lovit cu scaunul în cap acuma vreo 2-3 ani că, știți, așa e la noi la suporteri care facem atmosferă. Că asta e, plătim un preț nașpa acuma în particular cu familia dumneavoastră. Dar, uite, avem spectacol fain în tribune!

      Sau hai să-ți dau una care nu-i deloc cunoscută, că o știu doar 3 persoane. Am un amic, care e SUPORTER U din copilărie, cu semi pareză, care acum și-a luat bătaie de la niște ”ultrași U” acuma vreo 15 ani doar fiindcă purta un tricou roșu cu albastru într-o zi în care juca steaua la Cluj.
      Și urla un alt prieten care era cu el ”nu dați mă în el că-i bolnav!”, și tot degeaba. L-au băgat în boscheți pe Mamaia și l-au umflat bine. Faină treabă, așa-i?
      Să n-aud de de-ăștia cu violențe, punct.

      3. <>

      Da, tipică afirmație de suporter care are impresia ”c-o pus el coada la prună” doar pentru că ”ține cu U” de zeci de ani.

      Pentru mine spiritul Universității înseamnă, în mare parte, asta: ”Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie. Nu victorie personală, ci victoria națiunii. Nu speculă, ci jertfă”.
      Și chiar dacă aș modifica un pic și-aș, spune ”și campioni și oameni sănătoși” restul ar rămâne valabile.
      Armonia și camaraderia nu se pupă cu violențele, comportamentele aiurea, înjurături adresate unora și altora care nici măcar nu-s prezenți.

      4. <<"Sala" la meciurile cu Ludwigsburg au fost opera lui "bai astia de la fotbal".>>

      Fă bine și nu-mi pune mie cuvinte în gură, că eu eu n-am scris nicio secundă ”băi ășta de la fotbal”.

      Am spus ăștia CU fotbalul, mare diferență!, făcând referire la cineva care zicea că "Din păcate singurul sport din România e fotbalul. Restul sunt mici sateliți."

      Nu scoate din context, că la mine nu ține, mai ales că știu destui ”de la fotbal” care-s oameni cât se poate de ok și pe care i-aș vrea veniți la sală oricând.

      Și-acuma că ziceam de sală - da, ce-a fost la sală a fost opera celor care merg în principal la fotbal și a fost absolut grozav. Jos pălăria.
      Mai puțin partea aia de la final când UNII (nu toți, doar câțiva) au ARUNCAT CU CHESTII DUPĂ JUCĂTORII ADVERȘI.
      Mie mi-a crăpat obrazul la faza aia, m-am simțit eu rușinat de lipsa lor de rușine și discernământ.
      Știi cum au fost ei la faza aia? Cum zicea bunicu ”ca o vacă bună ce dă 15 kile de lapte la un muls și la sfârșit se balegă-n șiștar”

      Așa că dacă mai pui să aleg între ”așa show dar la pachet cu asemenea manifestări” vs. ”show mai puțin dar fără din astea” aleg varianta doi.
      Evident că aș prefera ”așa show FĂRĂ mizerii”. Dar asta înseamnă ca O PARTE din ăia de la fotbal să nu vină.
      Adică ăia care de fapt NU VIN PENTRU SPORT, ci vin ca să aibă platformă unde să-și manifeste frustrările. Ăia care habar n-au de citatul pe care l-am menționat la punctul anterior.

      5. <>

      Astea-s niște truisme pe care le arunci așa, dar care n-au niciun sens în cadrul discuției.
      Ce înseamnă ”U se iubeste ÎN TOATE FELURILE”? Un truism aruncat acolo în speranța că o să dai greutate unor critici fără substanță?

      Intensitatea trărilor și emoțiile se pot consuma și manifesta civilizat. Cu respect unii față de alții, INCLUSIV față de adversar.
      Oricine poate pune mână pe-o bâtă sau să dea cu pumnul, absolut oricine. Singura diferență e pe câți poate să lovească cineva până să și-o ia și el, atâta tot. Iar ăsta-i genul de ”competiție” care n-are niciun sens într-o lume civilizată.
      Arăți că ești UN DOMN când te bucuri civilizat. Asta arată că ești, CU ADEVĂRAT SUPERIOR, că ești un individ evoluat și nu un cercopitec tălâmb.
      Când poți să eviți să înjuri aiurea-n tramvai adversarii (situații gen burlacu sunt însă perfect justificate) sau arbitri (avem și aici justificări destule) sau mai știu eu pe cine.
      Când poți încuraja echipa fără să devii violent la adresa nimănui.
      Când mai degrabă decât să le-o dai sus la ăia din deal cânți.

      ”Haide UNIVERSITATEA
      Lupta UNIVERSITATEA
      Tu esti tineretea noastra
      Noi pe tine te iubim!”

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Calin Barsan:

      ultima data... hunter
      Recunosc ca mi-e greu sa continui un "dialog" cu o "fantoma". Nu, nu e o jignire, e doar sentimentul ca vorbesc cu un perete inpersonal.
      La tot efortul tau de a raspunde "pe puncte" nu cred ca voi raspunde. Ca imi dovedesti ca nu intelegi NIMIC.
      Totusi, nu e absolut jenant sa iei evenimente izolate (am fost primul sa dezavuez gesturile huliganice) si sa le transformi in anatema generala? "Bai astia" (conteaza mai mult acel "bai" decat orice a urmat) nu e altceva decat expresia dispretului. Si daca e dispret, eu zic sa o lasam asa, fara "galerie". Daca ma mai intreaba unul-altul public si in privat "de ce nu vine galeria de la fotbal" intotdeaauna si la baschet?" o sa le dau raspunsul si afirmatiile tale. Si ceea ce rezulta din spatele cuvintelor tale (ca nu suntem, cu totii, prosti sa nu "citim" si mai departe): ca-s niste nimeni, ca nu au ocupatie, ca au "porniri de turma bizonica", etc, etc, etc.
      PS1: nu mai da copy/paste la celebrul citat al la fel de celebrului Hatieganu, ca asta nu te face mai "U"ist. Probabil ca daca l-ar fi spus in contextul anului 2022 si nu al anilor 30 suna cu totul altfel.
      PS2: Imi cer scuze celorlalti pentru "poluarea" asta. Cine doreste sa vorbeasca cu mine ma va gasi. Si in sala si pe stadion. Deh, sunt dintre "bai astia... cu galeria... si cu fotbalul".

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!