Stiri Cupa României Masculin

Colaborarea la nivel de juniori între Steaua, Laguna și Dan Dacian

Costin Marinescu

Costin Marinescu
11.08.2013

Cei mai buni jucători de la ACS Dan Dacian și BC Laguna vor ajunge coechipieri la Steaua CSM EximBank
Foto: Poze Baschet

Virgil Stănescu, președintele Steaua CSM Eximbank București, a anunțat în cadrul emisiunii TotalBaschet Radio Show de la Radio GSP proiectul clubului în ceea ce privește grupele de performanță la nivel de juniori.

Astfel, clubul nou promovat în LNBM va colabora cu ACS Dan Dacian și BC Laguna în cadrul unui proiect în care jucătorii vârfuri de generație de la cele două cluburi private vor ajunge la Steaua și vor evolua sub culorile ”militarilor” în campionatele naționale U16, U17 și U18.

Vom aduce alături de noi doi prieteni, două cluburi de baschet particulare, (ACS) Dan Dacian și BC Laguna, într-un proiect special, al unui, să-i spune, centru de excelență. Vrem să creem echipe de performanță la nivel juvenil. Împreună vom susține trei echipe de performanță la categoriile de vârstă U16, U17 și U18. Vârfurile de generație de la cele două cluburi vor veni sub umbrela noastră, o umbrelă comună mai bine spus. Dezvoltarea acestor jucători este meritul cluburilor, munca lor de atâta timp, iar noi le oferim o continuitate și susținerea performanței la U16, U17 și U18. Vom înscrie echipele sub numele Steaua CSM Eximbank în campionatele naționale la respetivele categorii de vârstă, dar vrem să le dăm posibilitatea de a juca și în afara sistemului, să le ducem și la turnee internaționale. Vrem să dăm acestor copii posibilitatea de a deveni jucătorii de mâine ai Stelei, a precizat Stănscu în cadrul emisiunii.

Ionuț Bâscoveanu ar putea antrena și 
juniorii U16 ai Stelei 

În ceea ce privește antrenorii de juniori care vor lucra în cadrul clubului, Stănescu nu a putut dezvălui niciun nume, spunând că este în tratative cu mai mulți tehnicieni din cadrul celor două cluburi partenere. Totuși, președintele Steaua CSM Eximbank a spus că și-l dorește la grupa de U16 pe Ionuț Bâscoveanu, antrenor în cadrul clubului Laguna. Totodată, grupele de juniori vor avea un antrenor coordonator, Niksa Bavcevic fiind favorit pentru ocuparea acestui post

Antrenorii nu vor fi neapărat din cadrul celor două cluburi partenere. La grupa de U16 mi-l doresc pe Ionuț Bâscoveanu.Vom vedea și cine se va ocupa de celelalte grupe de vârstă. Din păcate, antrenorii pe care mi-i doresc eu de la cele doupă cluburi mai au și alte priorități și vom vedea ce soluții vom găsi. Cu siguranță vom aduce și un antrenor coordonator, care să dezvolte acest ciclul de performanță. Port discuții cu Niksa Bavcevic, un om extraordinar, pentru acest post. Îmi doresc să vină alături de noi, să coordoneze proiectul, să dea o direcție comună, să asigure o continuitate grupelor, a spus Stănescu.

Niksa Bavcevic, antrenor la U Mobitelco Cluj Napoca în sezonul recent încheiat, s-a implicat și în activitatea centrului de copii și juniori al ardelenilor, contribuția sa în această ramură fiind lăudată de Mircea Cristescu într-una dintre edițiile TotalBaschet Radio Show.

În ceea ce privește cele două cluburi private, acestea nu au putut suține echipe de performanță la toate cele trei grupe de vârstă.

În sezonul trecut, BC Laguna și ACS Dan Dacian au ajuns în fazele superioare ale Campionatului Național U16 masculin. Laguna s-a oprit la nivelul turneelor semifinale, în timp ce Dan Dacian a terminat pe locul locul 4.

La categoria U17 masculin, Laguna nu s-a calificat la turneele semifinale, în timp ce Dan Dacian a terminat pe locul secund. La U18 masculin, niciunul dintre cluburi nu a înscris echipă în campionat.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Vârfurile noastre nu-s ca ale voastre
    Imi aduc aminte de colaborarea Dan Dacian-Royal Fun, care s-a incheiat in momentul in care Dan Dacian a preluat jucatorii vizati de la echipa colaboratoare. Sper ca scenariul sa fie altfel pentru ca nu imi place sa vad un film de doua ori.

    cu 10 ani în urmă (12.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!