Stiri Cupa României Masculin

Comparație între câștigurile lui John Jordan din OBL și cele din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.07.2022

Comparație între câștigurile lui John Jordan din OBL și cele din Liga Națională

După cum prezentam astăzi, Johnathan Jordan, fostul jucător al lui CSM Petrolul Ploiești, s-a încununat campion în OBL (Ones Basketball League). Competiția a fost înființată de Tracy McGrady și reprezintă un turneu 1 la 1, desfășurat inițial în șase grupe din șase orașe diferite (Houston, Atlanta, Chicago, New York, DMV și Los Angeles), iar apoi cu un turneu final în Las Vegas.

Jordan a ajuns în România după șapte etape disputate în Liga Națională de Baschet Masculin. Debutul și l-a făcut împotriva CSA Steaua București, în etapa a 8-a, și a adunat 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Cel mai bun meci l-a avut împotriva lui Dinamo, când a terminat cu 24 de puncte. La final de sezon, el a avut medii de 11.3 puncte, 3.8 recuperări și 3.8 pase decisive.

La scurt timp după transferul baschetbalistului american, Petrolul a publicat un comunicat oficial ca răspuns la ancheta celor de la observatorulph.ro, prin care se arăta că sportivii care au contribuit la promovarea în Liga Națională aveau contracte simbolice, de 1000 de lei pe lună.

Prahovenii au avut o modalitate inedită de a prezenta salariile jucătorilor, realizând o poză cu aceștia ținând niște pancarte cu sumele obținute și la bustul gol. Conform acelui comunicat, Jordan avea un salariu de 2160 de euro pe lună.

John Jordan a jucat de la jumătatea lunii noiembrie până la sfârșitul lunii aprilie în tricoul galben-albastru. Ultimul său meci a avut loc la data de 27 aprilie, împotriva lui CSU Sibiu, astfel că el a ajuns la limită pentru a putea evolua în OBL, care a luat startul în 30 aprilie.

Presupunând că înțelegerea cu Petrolul a fost valabilă până la jumătatea lunii iunie, pentru ca aceștia să fie siguri de serviciile jucătorului și în cazul unei finale, Jordan a câștigat maxim 15.120 de euro net pe urma aventurii sale la Ploiești. El a jucat 22 de meciuri în Liga Națională, câștigând în medie 687 de euro per meci.

În Ones Basketball League, Jordan a jucat 10 meciuri în turneul din Houston și alte 3 în turneul final din Las Vegas. Astfel, pentru 13 meciuri, din care a câștigat 12, el a primit 250 de mii de euro. În medie, a câștigat 19.230 de euro pe fiecare dispută, cu 4.000 de euro mai mult decât în toată experiența sa în Liga Națională.

Dacă ar fi să ducem comparația mai departe, am putea estima că Jordan a evoluat în medie 8 minute pe meci în OBL, câștigând astfel 2.403 de euro pe minut. La polul opus, în LNBM, el obținea doar 24.6 dolari pe minut.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!