Stiri Cupa României Masculin

Conducerea SCM Timișoara a anunțat despărțirea de Octavian Popa-Calotă

Eduard Popa, Andreea Vlase

Eduard Popa, Andreea Vlase
30.04.2019

octavian popa calota scm timisoara

SCM Timișoara a fost una dintre surprizele din Top 6 LNBM. Bănățenii au avut o prestație peste așteptări în partea a doua a sezonului regulat și au fost foarte aproape de obținerea avantajului terenului propriu. Cu toate acestea, marea dezamăgire a conducerii clubului de pe Bega rămâne faptul că echipa nu a reușit calificarea în Final Four.

SCM Timișoara a pierdut meciul retur cu Dinamo Știința, scor 96-83 și a ratat turneul final al competiției pe care și doreau să o găzduiască în Sala Constantin Jude. Partida contra lui Dinamo reprezintă și ultimul meci jucat pentru căpitanul Octavian Popa-Calotă în tricoul Timișoarei. După acest meci, „Kevin” s-a reaccidentat la inghinali și nu a mai evoluat în celelalte partide. Sursele noastre spun însă că oficialii timișoreni au pus vina pentru ratarea Final Four pe baschetbalistul român, astfel încât conducerea Timișoarei a făcut tot posibilul să îl dea afară pe Calotă.

Fostul internațional român semnase în toamnă o înțelegere pe doi ani cu SCM Timișoara, dar la mijlocul lunii aprilie cele două părți au convenit să se despartă, după cum a spus chiar președintele Ilie Trițoiu, într-o conferință de presă ținută astăzi, înaintea meciului 3 cu SCM U Craiova:

„După meciul cu Dinamo, de la București, din Cupa României, Octavian Popa Calotă a anunțat staff-ul că are o ușoară întindere la mușchii inghinali. În perioada premergătoare meciului de la Cluj nu s-a antrenat, a luat o pauză. L-am dus și la clinica cu care noi colaborăm. Într-adevăr, au solicitat și ei să nu facă deplasarea, iar după întoarcerea de la Cluj, dorindu-și să joace meciul cu Pitești, a revenit la antrenamente, a forțat puțin și a făcut ruptură.

Fiind timpul scurt până la finalul sezonului, echipa având nevoie acuma să strângă rândurile pentru meciurile din play-off, am decis de comun acord că e mai bine să ne vedem fiecare de drumul nostru și am decis să reziliem contractul pentru că el oricum nu mai putea să ne ajute din punct de vedere sportiv. Fiind și departe de casă, familia nemaifiind cu el ca în ultimele două sezoane, și el și-a dorit același lucru și de comun acord am decis rezilierea. Oricum probabil că nu continua (n.r. anul viitor pentru care mai avea contract) nici dacă nu se accidenta pentru că își dorea să se întoarcă acasă.”

Chiar dacă va împlini 35 de ani în noiembrie, „Kevin” Calotă aavut medii foarte bune în timp limitat în acest sezon la SCM Timișoara: 7,5 puncte, 2,7 recuperări și 2,7 pase decisive, în 19:52 minute jucate în 19 partide. În sezonul precedent, fostul conducător de joc al naționalei oferise medii de 11,2 puncte, 3,6 pase decisive și 3,4 recuperări pe meci. „Kevin” a semnat cu SCM Timișoara în 2016. Înainte Calotă mai jucase pentru CSU Sibiu și BCM U Pitești.

*foto: Alina Cojocaru

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu eight :

    Oare ?!
    De ce am impresia că e doar vraja a la tritoiu ? Oare Calota nu are nimic de spus ?

    cu 4 ani în urmă (30.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Hmmm...
    Ciudata declaratie. Calota e u jucator care enerveaza pe toti: sala, coechipieri, adversari, dificil, neascultator in meci, provoaca incontinuu, dar e rapid si determinant in scorul partidei, are mana si sclipiri, pe final echipa in care joaca fiind pe plus. Daca e in forma, deoarece e si capricios. Are un egoism foarte pronuntat, dar per total e folositor as zice eu daca stii cand sa il scoti de pe teren ca intrece masura.
    Or fi si alte chestii pe la mijloc

    cu 4 ani în urmă (30.04.2019) Raspunde
  • RG :

    .
    Mi se pare lispa de profesionalism din partea conducerii SCM Timisoara.

    cu 4 ani în urmă (30.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii