Stiri Cupa României Masculin

Confruntări extrem de atractive în sferturile de finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.10.2012

Tragerea la sorți a sferturilor de finală în Cupa României la baschet masculin a fost una nemiloasă pentru majoritatea echipelor. Practic fiecare serie, așa cum a fost stabilită de sorți, are câte o caracterisită foarte interesantă.

Astfel, în primul rând trebuie notat faptul că BCM U Pitești și Gaz Metan Mediaș se vor confrunta pentru un loc la turneul final. Este vorba despre un duel ce opune ultimele două câștigătoare ale Cupei României. Va fi și un duel între Marcel Țenter și Tudor Costescu, doi dintre cei mai atractivi antrenori autohtoni.

BC Timișoara se va lupta pentru un loc la turneul final al competiției cu CSU Sibiu. Este un meci care va marca duelul lui Dragan Petricevic cu echipa pe care a antrenat-o și alături de care a cucerit Cupa României. De asemenea, va fi o confruntare a lui Petricevic cu Badnjarevic, cei care au făcut rocadă vara trecută pe băncile tehnice ale Timișoarei și a africanilor de la Etoile du Sahel. Nu trebuie omis nici faptul că la Sibiu joacă Uros Velickovic, Nenad Markovic și Baris Aktas, foști componenți ai alb-violeților.

CSM Oradea se va întâlni cu U Mobitelco Cluj-Napoca. Din punct de vedere al bilanțului confruntărilor directe formația de pe Someș este favorită categorică a acestei duble. Însă, din punct de vedere al loturilor actuale și mai ales a antrenorilor, se anunță un duel tactic de excepție, între doi dintre antrenorii care se pregătesc cel mai bine din jocul adversarului. De adăugat și faptul că CSM Oradea și U Mobitelco Cluj sunt neînvinse în campionat în momentul în care au aflat că se vor confrunta în Cupa României.

În fine, CSȘ Giurgiu se va duela cu CSU Ploiești. Și aici avem o favorită certă. Însă la momentul prezent prahovenii trec printr-o perioadă dificilă în vreme ce formația giurgiuveană este în formă sportivă și are rezultate pozitive. Stilul de joc al echipei pregătite de către Chris Terrell nu este ușor de contracarat indiferent că vorbim despre un început de sezon (timpul prezent), ori după o jumătate de sezon (atunci când cele două se vor duela în cupă).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!