Stiri Cupa României Masculin

Corona Brașov depășește suta în succesul de la Galați

Corona Brașov depășește suta în succesul de la Galați

CSM Corona Brașov și-a trecut în cont a patra victorie departe de casă în Liga Națională de Baschet Masculin, după 112-75 la Galați în cursul serii de vineri, 29 decembrie. Prin rezultatul din etapa a 15-a, formația de sub Tâmpa a ajuns la 9-5 bilanț în Conferința A, iar gălățenii au 1-11.

Galați: Jan Razdevsek, Marqueze Coleman, Marius Ciotlăuș, Shakem Johnson, Andrei Calenic

Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Jacoby Armstrong

Williams și-a împărțit perechea de libere din debutul jocului, după care gazdele au reușit să egaleze la 3 prin reușita lui Ciotlăuș. Oinaru a profitat de rotația defensivă greșită a gălățenilor și a oprit seria celor cinci puncte consecutive a gazdelor, pentru ca apoi Petică să fie cel care a înscris la 6-8. Ecartul a devenit de opt lungimi la jumătatea sfertului inaugural prin tripla lui CJ Williams, moment în care Florin Nini a cerut time-out, și CSM Galați a putut să răspundă cu șase puncte la rând (12-14). Armin Cane l-a găsit excelent pe Williams în căciulă și brașovenii au urcat din nou la +6, iar Ciotlăuș a răspuns cu puncte succesive și pe finalul actului scorul a devenit 21-26.

Three-point play-ul lui Marlon Ruffin a deschis cel de-al doilea sfert și apărarea în pressing a dunărenilor a continuat să pună câteva probleme Coronei. Barro a răspuns seriei bune în care s-au aflat gazdele, în timp ce Gray a refăcut un ecart de două posesii după ce a înscris libera suplimentară de la 28-32. Oaspeții au urcat la +7 printr-o nouă reușită a lui Gray, americanul fiind eficient ulterior și în defensivă cu un capac aplicat lui Patashuri, iar Calenic și Coleman au contribuit la egalarea situației, 39-39. CSM Corona a intrat într-un run de 16-6 din acel moment și pe finalul primei reprize a reușit să conducă cu 45-55, scor stabilit cu liberele lui Ciotlăuș.

Cele două formații au contribuit pentru nouă puncte în decurs de 95 de secunde și Ruffin a adus-o pe CSM Galați într-un deficit format dintr-o singură cifră, 51-60. Ecartul de nouă lungimi s-a menținut la jumătatea sfertului trei, iar Barro a dus scorul la 55-66 în urma unui alley-oop spectaculos, același pivot al brașovenilor fiind cel care a răspuns reușitei lui Coleman. Gray a reușit un tip-in pentru 61-73, moment urmat de time-out-ul gazdelor și Petică a ajutat la desprinderea Coronei la +15. Nou-promovata a putut să țină de ecartul format din două cifre pe finalul actului și tabela a indicat 63-80.

Corona a ajuns într-un parțial de 18-2 și Gray a finalizat cu dunk pentru 63-86, moment în care antrenorul gazdelor a cerut un nou timp de odihnă. Calenic a marcat după mai bine de cinci minute pentru CSM Galați, dar Brașovul a ajuns în scurt timp la +25 și diferența a continuat să crească în urma triplei lui Petică de la 67-93. Nou-promovata a depășit suta cu patru minute și jumătate înainte de final (71-102), iar de acolo elevii lui Ionuț Bâscoveanu au marcat alte 10 puncte pentru a închide meciul cu 75 la 112.

Juwan Gray a fost aproape de double-double (21 de puncte, 8 recuperări, 9/10 din acțiune), iar Brandon Anderson l-a urmat cu 19 puncte, 12 pase decisive, 4 recuperări și 5 mingi pierdute. În double digits la puncte s-au aflat și Jacoby Armstrong, Ousmane Barro (ambii cu 17), respectiv Andrei Petică (11).

Marqueze Coleman și Andrei Calenic au avut câte 15 puncte pentru CSM Galați, Marlon Ruffin a contribuit cu 13 puncte venind de pe bancă, iar Marius Ciotlăuș a terminat cu 12 puncte și 13 recuperări.

Dunărenii (1-11 bilanț) vor juca pe terenul campioanei U-BT Cluj, pe 6 decembrie, în timp ce brașovenii (9-5) o să evolueze în aceeași zi împotriva Lagunei Sharks, în propria sală.

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!