Stiri Cupa României Masculin

Corona Brașov întrerupe seria de trei victorii a celor de la CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.12.2023

Corona Brașov întrerupe seria de trei victorii a celor de la CSM Târgu Jiu

Corona Brașov își continuă parcursul foarte bun din acest sezon și urcă la un bilanț de 8-5 înaintea ultimei etape din 2023. Formația nou-promovată a trecut de CSM Târgu Jiu pe teren propriu, cu scorul de 90-78, pentru a întrerupe seria de trei victorii a gorjenilor. Aceștia din urmă stau cu 5-6 în clasament.

CSM Corona Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Victor Petrescu, Andrei Oinaru, Ouszy Barro

CSM Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, Camil Berculescu, Arsenije Vuckovic

Williams a avut un start furibund de partidă și a reușit să transforme trei coșuri de trei în mai puțin de trei minute. Underwood și Vuckovic au adus primele puncte ale gorjenilor de la libere, în timp ce Weinberg a reușit și el să marcheze de la distanță. Recitalul triplelor a fost continuat de Oinaru și Anderson, care duceau scorul la 17-10. Wright a răspuns cu aceeași monedă, înainte ca Oinaru și Williams să marcheze din nou de afară pentru a duce diferența în double-digits. Aceasta s-a păstrat până la finalul sfertului, când tabela indica 34-24.

Weinberg și Underwood au tăiat trei puncte din ecart. Gray și Barro au replicat cu aceeași cantiate, iar Petică a redeschis apetitul de la distanță. Wright și Cane s-au duelat apoi în reușite din apropierea spațiului de trei secunde. Autohtonii Berculescu și Bărăgan au reușit să mai scadă cinci puncte din deficit, înaintea unui cârlig semnat de Petică. Dupree și Williams s-au duelat apoi din interior. După prima repriză, scorul era 51-41, stabilit de tripla din ultimele secunde semnată de Underwood.

Tot Underwood a marcat primul coș al părții secunde printr-un step-back de la semi-distanță. Barro a transformat o aruncare liberă pentru ca apoi Anderson să înscrie pe pătrundere în cadrul unei secete ofensive de ambele părți. Oaspeții au reușit să se apropie prin Wright la șase puncte, dar formația de sub Tâmpa a încheiat în mare stil sfertul al treilea, cu un run de 11-2 condus de Anderson și Williams prin care scorul era 68-54 înaintea actului decisiv.

Sfertul al patrulea a fost deschis de liberele lui Armstrong și Weinberg. Anderson și Dupree s-au duelat mai apoi în coșuri de trei puncte. Underwood și Wright au readus diferența la 10 lungimi, dar Petică a semnat imediat o nouă triplă. Gazdele au cerut un timeout după ce Dupree a punctat prin același procedeu. Wright a readus diferența în single-digits cu un and-one în tranziție. Ionuț Bâscoveanu a cerut un nou timeout după ce același Wright a marcat de la distanță pentru a duce scorul la 80-74. În ciuda acestor eforturi, Corona s-a impus cu 90-78.

CJ Williams a terminat cu 22 de puncte și 7 recuperări pentru Corona. Ouszy Barro (13 puncte, 17 recuperări) și Brandon Anderson (17 puncte, 7 recuperări și 10 pase decisive) au fost și ei în double-double. Dimitrius Underwood a fost din nou MVP-ul gorjenilor, cu 20 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive.

Brașovenii încheie anul cu un duel în deplasare, la CSM Galați, în timp ce gorjenii mai au de jucat acasă, cu U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Facebook/Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!