Stiri Cupa României Masculin

Corona Brașov și CSM Constanța dau o luptă importantă în cursa pentru locurile de play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.03.2024

Corona Brașov și CSM Constanța dau o luptă importantă în cursa pentru locurile de play-off

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:30, are loc un duel extrem de important pentru locurile de play-off în Liga Națională. Corona Brașov primește vizita celor de la CSM Constanța într-o luptă pentru clasarea pe locul al optulea la finalul turului din Top 10.

Formația de sub Tâmpa vine după o prestație solidă săptămâna trecută, împotriva unei alte echipe ce a impresionat în această stagiune. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au trecut de CSM Târgu Mureș cu scorul de 88-81 și au ajuns la un bilanț de 4-8 în faza a doua a campionatului.

Mureșenii nu s-au putut baza pe oameni de bază din rotație, dar cu toate acestea au oferit o replică solidă, în special în repriza secundă. Evoluția excelentă din primele două sferturi pentru Corona s-a dovedit totuși decisivă, după ce oaspeții s-au distanțat la 19 puncte la pauza mare.

Trupa nou-promovată are un bilanț echilibrat în Top 10, cu două victorii și două eșecuri. Celălalt succes a venit în meciul de acasă cu CSU Sibiu, câștigat cu 93-87, după o repriză de prelungiri. Suspansul a atins cote maxime atunci, dar gazdele de la Brașov au reușit să își ducă la final misiunea.

În aceeași situație se află și marinarii. Cu un bilanț de 4-8 în Top 10, elevii lui Dan Fleșeriu au obținut două victorii și două înfrângeri. Startul a fost unul promițător, iar dobrogenii au reușit să facă dubla împotriva echipelor din Capitală, învingându-le pe Dinamo și Rapid cu 98-52, respectiv 81-70.

Seria favorabilă a fost întreruptă de către CSO Voluntari, care și-a protejat avantajul terenului propriu și s-a impus cu 87-76. A urmat apoi Final Eight-ul Cupei României, unde Constanța a învins-o în sferturi pe CSU Sibiu, dar s-a oprit în semifinale, după înfrângerea cu U-BT Cluj.

CSM s-a întâlnit din nou cu campioana en-titre, de data aceasta pe teren propriu. Gazdele au oferit o replică bună la nivel ofensiv, marcând ofensiv, dar defensiva nu a făcut față și a permis adversarilor să marcheze 108 puncte.

CJ Williams este coșgheterul Coronei, cu o medie de 11.9 puncte pe meci. Veteranul Ousmane Barro conduce ierarhia la recuperări, cu 7.5 astfel de realizări, în timp ce Brandon Anderson este primul la assist-uri, cu 7.5.

De partea cealaltă, ofensiva marinarilor este condusă de Cedric Henderson, care strânge în medie 15.5 puncte pe meci. Bryan Griffin este printre recuperatorii de top din campionat, cu 8.1 pe meci, în timp ce Jorden Duffy se remarcă cu 5.8 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre Corona Brașov și CSM Constanța este programată sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:30 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: Facebook/sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!