Stiri Cupa României Masculin

Corona Brașov țintește a patra victorie departe de casă în acest sezon

Corona Brașov țintește a patra victorie departe de casă în acest sezon

CSM Corona Brașov are în față o deplasare la Galați în cadrul etapei a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul din Conferința A va avea loc vineri, 29 decembrie, de la ora 18.30.

Brașovenii au avut ultima dată rezultate bune succesive în finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Din acel moment al sezonului, nou-promovata a câștigat de trei ori și a pierdut în tot atâtea rânduri, iar înaintea rundei a 15-a are un bilanț de 8-5. Prin punctele adunate, CSM Corona se află pe podiumul Conferinței A, dar are un meci în plus disputat față de Rapid, giuleștenii fiind cu 8-4 în clasament.

Situația nu este deloc bună în tabăra lui CSM Galați, dunărenii reușind să câștige un singur meci în actuala ediție de campionat. De la acel pas pozitiv, în fața Lagunei București, echipa lui Florin Nini a intrat într-o serie de șapte înfrângeri la rând și este astfel penultima în grupă, cu 1-10 bilanț. Ultima dată, înaintea Crăciunului, gălățenii nu au reușit să joace pe terenul Lagunei și confruntarea a fost reprogramată pentru luna ianuarie.

Meciul tur, de la Brașov, a adus opt schimbări la conducere și în șase rânduri a existat egalitate pe tabelă. CSM Corona s-a putut impune cu 88-82 prin contribuția importantă a lui Brandon Anderson (21 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții). Marlon Ruffin a răspuns cu 23 de puncte și 7 recuperări, în timp ce Shakem Johnson a terminat în double-double (19 puncte, 11 recuperări).

Formația de sub Tâmpa a înregistrat cea mai dură înfrângere de la promovare în deplasare, pe terenul lui Dinamo, scor 55-92 în urmă cu două săptămâni. Celelalte rezultate negative departe de casă au venit în fieful celor de la Rapid (68-75 în prima etapă) și la Voluntari (68-72 în etapa cu numărul 11).

CSM Galați are o medie bună de puncte acasă, 83.6, această cifră fiind crescută în special datorită jocului cu U-BT Cluj (100-117). Precedentele două întâlniri cu fanii s-au încheiat cu sub 80 de puncte marcate de către dunăreni. Brașov, de partea cealaltă, a avut doar două partide cu peste 80 de puncte marcate în deplasare în LNBM.

Cu toate că se află în partea inferioară a ierarhiei, CSM Galați este mai precisă din acțiune decât CSM Corona Brașov, punctul forte al galben-albaștrilor reprezentându-l media de recuperări, 40.4, capitol la care nou-promovata este prima în campionat. Aceste două cluburi pierd cele mai multe mingi pe meci, 17.5 și 16.2 în medie.

La nivel individual se remarcă în mod special Marlon Ruffin cu 20.4 puncte în medie, iar Marius Ciotlăuș și Ousmane Barro sunt doi dintre jucătorii buni sub coș ai ligii, cu 8.3 recuperări fiecare. Brandon Anderson și Jan Razdevsek au 5.8, respectiv 5.0 pase decisive pe meci.

Partida de la Galați va fi transmisă doar pe FRB TV în cursul serii de vineri, 29 decembrie, de la ora 18.30.

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!