Stiri Cupa României Masculin

Craiova marchează ultimele 12 puncte și o răpune pe Timba la ea acasă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.10.2012

67-72
0-1 STATISTICA 1-0

SCM U Craiova a înscris ultimele 12 puncte ale meciului de la Sala Constantin Jude din Timișoara, împotriva lui Timba Timișoara, în cadrul unui meci contând pentru etapa inaugurală din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Oltenii s-au impus cu scorul de 72-67.

Chief Kickingstallionsims a înscris un coș din serviciul lui Petru Czmor cu cinci minute înainte de finalul partidei pentru a duce scorul la 67-60 în favoarea amfitrionilor. Ce a urmat este greu de explicat. Elevii lui Andjelko Mandic au înscris 12 puncte și nu au încasat niciun punct pentru a prelua conducerea și a se impune la o diferență de cinci puncte.

Le Var Seals a început parțialul cu trei puncte, pentru ca apoi Ionuț Drăgușin să pună șase puncte consecutiv pe tabela de marcaj. Scorul final a fost stabilit de Ivan Miskovic și libera lui Rade Dzambic.

În ultimele cinci minute de joc Timba a ratat cinci aruncări din acțiune și a pierdut posesia mingii de două ori.

Nimic nu avea să prevestească un asemenea deznodământ. Timișorenii s-au detașat la 25-7 pe parcursul primelor opt minute de joc și tabela de marcaj indica un avantaj de 16 puncte pentru gazde după încheierea primei secvențe de joc. Chiar dacă nu a reușit să mai mărească diferență, formația antrenată de către Bogdan Murărescu a menținut mare parte din avantaj până la jumătatea meciului. Astfel, după 20 minute de joc efectiv scorul era de 46-32.

Lucrurile s-au schimbat în repriza a doua. Craiova a asprit apărarea și pe jucătorii bănățeni acest lucru i-a incomodat vizibil. De altfel, ei au reușit să înscris doar 21 de puncte în ultimele 20 minute de joc.

LeVar Seals a marcat 13 puncte în sfertul al 3-lea pentru a alimenta un parțial de 24-8 în favoarea oaspeților, la capătul căruia SCM U Craiova conducea cu scorul de 56-54. Rickey Huckaby a înscris un coș de trei puncte la epuizarea timpului de joc din această perioadă pentru a readuce pe Timba la conducere, scor 57-56.

Huckaby a mai înscris o dată din spatele semicercului în al doilea minut din sfertul decisiv pentru a completa un parțial de 9-0 pentru timișoreni care păreau să se desprindă decisiv. Czmor a dus scorul de 65-58, cu șapte minute înainte de final, însă de aici și până la final cerut s-a prăbușit peste bănățeni care irosesc o șansă uriașă de a câștiga primul meci din istoria clubului în primul eșalon.

Remarcați
Timba - Glynn 15 puncte, 7 recuperări, Kickingstallionsims 15 puncte, 5 recuperări, Huckaby 12 puncte.
Craiova - Seals 19 puncte, 6 recuperări, Miskovic 14 puncte, 15 recuperări, Dzambic 13 puncte, Drăgușin 12 puncte, 7 recuperări, Habus 10 puncte.

SCM U Craiova a jucat în cinci jucători străini. Oltenii au renunțat la Zoran Milovic, în locul acestuia fiind legitimat Nikola Djurasovic. Acesta nu a fost trimis în teren la acest meci chiar dacă a fost trecut pe foaia oficială.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    cerul nu pica asa usor
    Diferenta de la sfarsitul jocului a fost facuta de greselile individuale din atac ale jucatorilor Timbei,corelate cu scaderea randamentului fizic si lipsa unor scheme de joc a lui Murarescu,atat de necesare la un asemenea final.

    cu 11 ani în urmă (07.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!