Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Apreciez că și de pe urma acestei campanii avem multe beneficii”

Cristian Achim: „Apreciez că și de pe urma acestei campanii avem multe beneficii”

CSM CSU Oradea a câștigat într-o manieră clară ultimul meci din grupa L în Top 16 FIBA Europe Cup, scor 93-72 pe teren propriu contra lui Keravnos miercuri seara (08.02). Victoria nu a fost suficientă pentru orădeni, Brose Bamberg reușind să câștige în fieful lui Anwil Wloclawek și a mers mai departe în fața „leilor roșii”.

Cristian Achim a vorbit la final pentru csmoradea.ro despre duelul cu Keravnos și situația ivită, după încheierea partidei orădenii fiind atenți la jocul dintre Anwil și Bamberg pentru a vedea dacă avansează în sferturi. Nemții au câștigat cu 90 la 86 în deplasare și au adus astfel finalul campaniei europene pentru CSM Oradea:

„A fost un meci controlat de noi. În mod vizibil a contat absența lui Deondre Burns din angrenajul lui Keravnos. După primele minute de joc focusul tuturor s-a îndreptat către celălalt meci din grupă. De această dată nu a fost să fie pentru noi. Au fost câteva situații în trecut când jocul rezultatelor din ultima etapă a participărilor noastre în cupele europene ne-au propulsat în fazele superioare. De acum încolo nu ne rămâne decât să ne focusăm asupra competițiilor interne. Nu avem prea mult timp la dispoziție, peste câteva zile avem următorul meci, iarăși cu caracter decisiv.”

Antrenorul orădenilor a făcut și un rezumat al campaniei europene:

„Eu consider că am avut un parcurs remarcabil. Nu doar cele opt victorii din 12 meciuri ci și faptul că am învins echipe provenite din țări cu baschet redutabil precum cele din Franța sau Germania. Am oferit un baschet competitiv și am luptat pentru victorie în fiecare meci. Mutarea în noua sală a fost de bun augur și mă bucur pentru evoluțiile noastre. Apreciez că și de pe urma acestei campanii avem multe beneficii. Apetitul nostru pentru participarea în cupele europene s-a alimentat și mai mult.

A fost al 9-lea sezon în cupele europene pentru echipa noastră. Am debutat în arena internațională în urmă cu aproape zece ani. Este o perioadă în care clubul nostru a evoluat enorm. Atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric. Lucrurile au evoluat în mod cât se poate de vizibil și o simțim toți cei care facem parte din acest proiect.

Acesta a fost cel de-al 4-lea sezon consecutiv în care ne-am calificat între cele mai bune 16 echipe din FIBA Europe Cup. În anumite campanii ne-am dus chiar mai departe decât atât. Eu cred că acest lucru spune multe despre echipa noastră, despre ambițiile și viziunea noastră europeană. Avem nouă sezoane în Europa și 89 meciuri jucate. Tot atâtea provocări și amintiri, baschetul orădean ajungând prin toată Europa. Cred că avem cu ce să ne mândrim, dar în același timp avem tot atâtea motive să ne dorim mai mult.”

CSM Oradea a terminat cu 3-3 bilanț grupa L din Top 16 FIBA Europe Cup. Pe tabloul principal, bihorenii au încheiat cu 5-1.

Bihorenii urmează să se deplaseze la Constanța pentru Final 8-ul Cupei României, acolo unde în sferturi joacă cu FC Argeș Basketball sâmbătă seara, 11 februarie, de la ora 20.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!