Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Cu siguranță vor fi două dispute foarte serioase”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.09.2014

Noua ediție a Cupei României debutează într-un mod spectaculos cu mai multe dueluri de foc printre care se numără și confruntarea dintre CSM-U Oradea și CSU Sibiu. Prima manșă se va juca vineri, 26 septembrie, de la ora 20:00, la Oradea, meciul fiind transmis în direct de postul DigiSport 2. 

Cristian Achim, antrenorul bihorenilor, finaliști în precedenta ediție a Cupei, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre acest meci cu trupa pregătită de Miodrag Perisic. Achim nu se va putea baza cel puțin în meciul de vineri pe serviciile a trei jucători importanți, aceștia fiind accidentați: Adrian Guțoaia, Ante Krapic, respectiv Vujadin Subotic. 

„Cunoașteți părerea mea la modul general despre adversarii noștri. Niciodată nu am subestimat pe nimeni și cu atât mai puțin Sibiul, care a demonstrat, nu mai departe de sezonul trecut, că este o echipă foarte bună. Se pare că prin achizițiile efectuate își doresc să devină una și mai bună. Cu siguranță vor fi două dispute foarte serioase. În ceea ce privește partea pozitivă a lucrurilor, pentru că cea negativă este legată de problemele medicale cu care ne confruntăm, pot să spun că nu voi avea nicio problema în ceea ce privește utilizarea jucătorului român. După cum știți avem doi jucători străini accidentați din totalul de șase”, a reamintit tehnicianul Oradiei, citat de site-ul oficial al clubului. 

În altă ordine de idei, Cristian Achim a vorbit despre cea mai recentă achiziție, Mladen Pantic, făcând la final și o precizare cu privire la Gary McGhee, jucător la care s-a renunțat.

„Pantic este un jucător foarte experimentat care consider că ne va ajuta. Așteptăm să intre pe teren într-un meci oficial. Singura îngrijorare este legată de faptul că nu este la capacitate maximă din punct de vedere fizic. El s-a pregătit cu echipa din orașul natal, dar s-a confruntat la rândul său cu niște probleme de natură medicală chiar înainte să vină la Oradea. Practic în momentul în care a venit la noi se afla la capacitate de 25% din potențial. Am convingerea că în momentul în care va fi la 100% ne va ajuta foarte mult. Referitor la McGhee, el este un jucător foarte bun, dar nu s-a adaptat sistemului nostru de joc, nu s-a potrivit cu echipa noastră”, a mărturisit tehnicianul.

În final, antrenorul vicecampioanei României a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă pe cine vede printre favorite la câștigarea campionatului. 

„Teoretic Ploieștiul, Steaua și Clujul sunt favorite la câștigarea campionatului. Asta este pe hârtie. În ceea ce ne privește, nu am fost niciodată super-favoriți, dar am tot ajuns acolo sus. Eu sper că reușim acest lucru și anul acesta. Tot ce îmi doresc este să avem un nivel de joc ridicat”, a conchis Achim. 

*Foto: Roby Boros Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!