Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim, după al doilea succes în finala LNBM: „Nu văd o serie scurtă”

Cristian Achim, după al doilea succes în finala LNBM: „Nu văd o serie scurtă”

CSM CSU Oradea a reușit să se desprindă la 2-0 la general în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 93-83 marți (16.05) pe teren propriu în fața lui U-BT Cluj-Napoca.

Cristian Achim a început declarațiile după meci cu o remarcă la adresa arbitrajului:

„În primul rând aș vrea să remarc brigada de arbitri. La vârsta mea și cu atâtea meciuri internaționale jucate, am o experiență foarte mare și vă spun că acesta a fost unul dintre cele mai bune arbitraje pe care le-am văzut. Nu doar nepărtinitor, sub nicio formă. A fost perfect egal, perfect echilibrat și aproape fără greșeală. Aș vrea să-i felicit, pentru că de cele mai multe ori dânșii sunt cei blamați, dar consider că trebuie să scoatem în evidență și astfel de prestații ca și cea de azi. Dacă ați observat, niciuna dintre echipe nu a avut absolut nimic de comentat în nicio secundă, pentru că cu toții avem experiență în baschet și știm când arbitrajul este perfect corect, cum a fost în această seară. În al doilea rând aș vrea să-i felicit pe jucătorii noștri, pentru că au reușit să-și păstreze nu doar concentrarea, ci și abordarea. Ceea ce a fost foarte important. În al treilea rând, nu pot să nu scot în evidență aportul publicului, care ne-a purtat din nou pe aripi. Ceea ce vreau să punctez acum e că vor urma două meciuri în deplasare și aș vrea foarte mult să ne apropiem de nivelul la care am fost în această sală.”

Întrebat despre așteptările sale pentru meciurile din BTarena, antrenorul lui CSM Oradea a spus:

„Este clar că suntem două echipe foarte bune. Două echipe care au arme ușor diferite, însă valoric cred că ambele echipe sunt foarte sus. Nu văd o serie scurtă. Deși, noi conducând cu 2-0 în acest moment, mi-aș dori.”

La final, tehnicianul a fost întrebat dacă i se pare după primele două meciuri că Oradea este echipa mai completă:

„Nu. Suntem doar ușor diferiți. Ei sunt mai masivi, au jocul construit mai mult pe interior. Noi suntem o echipă mai light, cu un strop de viteză în plus și vom vedea cine va câștiga la final.”

Finala LNBM se mută pe 20 și 22 mai la Cluj-Napoca, meciul trei fiind programat de la ora 18.15 și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Vai Cristi
    Ce ne place de tine și ce ne mai plac declarațiile tale, mai ales când câștigăm. Oricum, frumos gestul de a se gândi sa aprecieze arbitrajul. Trebuie făcută și asta, ca atunci când sunt slabe arbitrajele știm sa criticam foarte rapid.

    cu 1 an în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    arbitri
    Da merita felicitati. Prin prestatia lor au reusit sa ne faca sa NU ne tragem de par sau de urechi pe aici.
    sper ca si la restul de meciuri care au mai ramas, cite or fi ele, sa-si mentina acelasi standard, si sa putem sa ne bucuram de spectacol

    cu 1 an în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    modest achim
    in sinea lui, cristi vrea sa le taie craca la ei acasa in cluj si sa razbune un sezon ciudat pentru lei

    cu 1 an în urmă (18.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!