Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim, după calificarea în Final 8: „Mă bucur pentru rezultate însă nu spun mare lucru”

Cristian Achim, după calificarea în Final 8: „Mă bucur pentru rezultate însă nu spun mare lucru”

CSM Oradea a debutat oficial în noul sezon în acest weekend, jucând două meciuri în Cupa României, contra lui CSM Ploiești și FC Argeș Basketball. Bihorenii au evoluat excelent, s-au impus categoric în ambele partide și au obținut astfel calificarea în Final 8-ul competiției.

Cu toate acestea, Cristian Achim s-a arătat rezervat după turneul de la Ploiești, declarând că este prea devreme pentru a trage concluzii.

Ne bucură rezultatele dar, după cum știți, formatul Cupei României este unul special. Noi suntem bucuroși că am reușit să folosim niște jucători născuți în 2003 și 2004. Dar este o competiție în care nu poți să vezi valorile adevărate ale echipelor pentru că nu se va mai juca niciodată așa, în afară de Cupa României. Cam astea sunt concluziile. Sigur că mă bucur pentru rezultate, mă bucur pentru copii că au jucat, însă nu spun mare lucru.

În același timp, antrenorul lui CSM Oradea a confirmat că succesele din acest weekend reprezintă un boost de moral pentru elevii săi.

Categoric este bine. Categoric este bine să câștigi și nu să pierzi. În mod evident. Dar ce-am vrut să scot în evidență, dincolo de satisfacție, de bucurie, de moral și de aspectele pozitive, este că nu sunt foarte concludente.

Pentru medaliata cu bronz din stagiunea 2021-2022 urmează derby-ul cu CSO Voluntari, din Oradea Arena, și apoi deplasarea pe terenul lui Cholet, în FIBA Europe Cup.

„Da, un pic a picat prost faptul că am stat în prima etapă. Din foarte multe puncte de vedere. Mai ales că, pentru noi, se vor aglomera rău de tot etapele și am fi preferat să stăm după ce începem cupele europene. În Cupa României am jucat, practic, neavând niciun meci oficial înainte dar asta este. Va trebui să ne adaptăm. Urmează meciul cu Voluntari care este o echipă foarte bună, o pretendentă la titlu. După care urmează deplasarea în Franța contra unei echipe din prima ligă a Franței. Noi vom da tot ce vom putea în ambele meciuri și sperăm să fim sănătoși”, a declarat Achim, într-un interviu exclusiv acordat site-ului nostru.

La final, l-am întrebat pe tehnicianul Leilor-Roșii care este atmosfera din cadrul echipei.

Sincer, deocamdată nu cred că putem trage niște concluzii. Este mult prea devreme. Rămâne să demonstrăm dacă suntem pe drumul cel bun sau nu. Cred că este un pic prea devreme pentru toată lumea să tragă niște concluzii după trei meciuri, din care două în Cupă. Știți cum e cu asta? Poate să fie bine și ai pierdut două meciuri și nu mai e bine. Ca să-l cităm pe Jurgen Klopp, „încrederea este o floare mică pe care dacă o calci nu mai revine”. Asta ca să cităm așa din clasici. Dar este perfect real. Nu are nicio importanță. Poți să te antrenezi bine, poți să ai încredere bună, dacă vin două, trei înfrângeri atunci vezi caracterul echipei, caracterul clubului și valoarea și puterea. Deci eu cred că, nu doar pentru noi, ci pentru toată lumea, este un pic prea devreme pentru a trage concluzii.

Vineri, 7 octombrie, de la 19:45, în Sala Polivalentă din Oradea, are loc confruntarea între CSM Oradea și CSO Voluntari. Meciul va fi transmis pe Digisport și Prima Sport.

*foto: Facebook – CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    La umbra marelui stejar nu crește nici iarba
    Ca să-l cităm pe Nea Bachus:"Fără poezie, viața e pustiu!". Secretul lui Nea Achim este unul cumplit: degeaba a câștigat campionate, degeaba are un bronz european, în zadar e cel mai longeviv antrenor din Ligă, Dorința lui nerostită ca Profesor, este aceea ca elevii lui să-l depășească și când colo uite: la primul joc contra fostului său secund, n-are adversar.... Să fii un maestru, dar să nu învețe nimic de la tine ucenicii Vrăjitorului, asta-i marea dramă a existenței!

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!