Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Eu știam că nu este nimic jucat”

Cristian Achim: „Eu știam că nu este nimic jucat”

CSM Oradea a cedat din nou în ultimul act al Cupei României. De această dată formația antrenată de Cristian Achim a pierdut în fața lui CSO Voluntari, scor 72 la 65. 

După partidă, tehnicianul bihorenilor, vizibil afectat de înfrângere, a răspuns la o serie de întrebări venite din partea reporterilor baschet.ro. 

  • Ați avut un start de meci excelent, 16-0 după primul sfert. Ce s-a întâmplat? Ce nu a mai funcționat?

În primul rând astfel de run-uri sunt foarte frecvente în baschetul actual. Eu știam că nu este nimic jucat, nu are nicio importanță practic, important este doar rezultatul final. Concluzia este foarte simplă dacă vrem să privim cifrele reci, ne-a bătut o echipă care a aruncat de două ori mai multe aruncări de trei puncte decât de două puncte (35 de aruncări 3p/ 18 aruncări 2p), ceea ce este oarecum bizar, dar asta este, așa a fost ziua lor. Am primit cinci coșuri în ultima secundă, "peste mână", în ultimele două secunde de atac...cinci...ceea ce este un pic frustrant și eu cred că de acolo s-a întors...de la acele apărări bune care s-au transformat în puncte primite...acolo încrederea noastră a scăzut, încrederea lor a crescut și acest lucru s-a întâmplat. 

  • Ați încercat să opriți ritmul adversarului, de multe ori cu riscul faultului...

De multe ori am și reușit. S-au bazat foarte tare pe 1 la 1 și pe aruncările de la trei puncte. Dar nici măcăr nu e vorba despre acest lucru...noi nu am reusit să jucăm la același nivel de 1 la 1 în atacul nostru pentru că și ei au jucat cu schimb de oameni. Dacă am fi reușit să dăm și noi câteva coșuri ușoare cu siguranță am fi reintrat în joc.

  • Până acum vorbeam de un blestem al echipei organizatoare, acum putem să zicem de un blestem al Oradiei? În contextul în care este a 6-a finală fără succes...

Putem să vorbim...Nu știu, nu m-am gândit niciodată și nici nu vreau să mă gândesc. Nu am fost niciodată superstițios și sper să nici nu devin.

*foto: facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    shit happens
    Chiar dacă Achim nu se străduiește de loc să fie simpatic, tocmai din acest motiv nu poți să nu-i recunoști munca, nu poți să nu empatizezi cu el în acest moment. Rezultatlee surpriză și performanțele peste noapte urmate de dispariții la fel de neașteptate sunt pentru alte cluburi nu pentru Oradea. Aici vrem să vedem performanță pe termen lung, vrem rezultate muncite și vrem continuitate, iar toate astea vin cu o echipă tehnică solidă, echipă pe care o avem și merită să continuăm să ă susținem. Sezonul ăsta avem performanțe de atins, gata cu întristarea, gata cu durerea, vine primăvara, vine competiția la care ne pricepem cel mai bine, campionatul !

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!