Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim, mesaj pentru suporterii lui CSM CSU Oradea

Cristian Achim, mesaj pentru suporterii lui CSM CSU Oradea

Miercuri noaptea, în Lisabona, CSM CSU Oradea a fost învinsă de Benfica la o diferență de 37 de puncte (94-57), în faza secundă a FIBA Europe Cup. Înfrângerea în fața lusitanilor a stârnit un val de comentarii negative ale fanilor bihoreni.

La întoarcerea în țară, Cristian Achim le-a transmis un mesaj suporterilor echipei, prin intermediul site-ului oficial al clubului orădean.

Dragi fani, doresc să explic situația în care se află echipa în acest moment. Nu este o scuză ci o realitate pe care trebuie să o acceptăm.

După cum bine știți, în data de 21 decembrie 2021 echipa a intrat în carantină, nu mai puțin de 10 jucători din 13 fiind infectați cu SARS-COV-2, foarte mulți cu simptome serioase.

În acel moment echipa era într-o formă sportivă foarte bună reușind să câștige 10 meciuri consecutive (a câștigat 12 din ultimele 13 meciuri jucate înaintea declanșării bolii în echipă), incluzând primele 2 jocuri din faza a 2-a a FIBA Europe Cup, împotriva Benficăi Lisabona și Sporting Lisabona.

Au urmat 14 zile de stat în casă, evident fără antrenamente, acest lucru insemnând pierderea aproape completă a capacității de efort, deja afectată de infecție.

Echipa a revenit în sală în data de 3 ianuarie, jucătorii aflându-se din punct de vedere fizic sub nivelul la care se aflau în vară înainte de startul pregătirii pentru noul sezon (peste vară fiecare jucător a avut un plan de pregătire pe care l-a făcut).

Primul meci oficial după revenire l-am jucat după aproximativ 2 săptămâni de la reluarea pregătirii și la distanță de o lună față de ultimul joc disputat fără posibilitate de a juca vreun meci de pregătire în prealabil.

Nu există vreun model prin care o altă echipă să fi ieșit mai bine ori mai repede dintr-o astfel de situație pentru că astfel de cazuri nu există ori sunt foarte rare. Știm echipe care au avut 3 jucători in izolare în același timp pentru 14 zile, 4 jucători timp de 7 zile ori 5 jucători timp de 5 zile din aceleași motive, dar nu avem cunoștință de 11 jucători simultan stând izolați cu simptome timp de 14 zile în apartamente în mijlocul sezonului.

Este frustrant, dar trebuie să privim înainte.

Pot să vă asigur că echipa muncește foarte mult la antrenamente pentru recăpătarea formei sportive chiar dacă acest proces nu se poate realiza de pe o zi pe alta.

Vă mulțumesc,

Cristian Achim

Sâmbătă, 29 ianuarie, CSM CSU Oradea primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Roby Boroș/csmoradea.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Din nou, multa gargara pentru nimic. "După cum bine știți, în data de 21 decembrie 2021 echipa a intrat în carantină, nu mai puțin de 10 jucători din 13 fiind infectați cu SARS-COV-2, foarte mulți cu simptome serioase."

    Din nou, din declaratie se deduce ca 100% din vina o are COVID-ul, nu ca ai un shooting guard care nu stie sa arunce la cos, nu ca ai un fundas ultra frustrat care isi pune mainile in cap dupa fiecare posesie pierduta si e constant demoralizat, nu ca esti total neadaptat la realitatea baschetului din Romania din sezonul asta sau ca nu ai nici un alt fundament pe care iti construiesti echipa in afara de disciplina defensiva. Mi-e scarba deja sa aud aceleasi regurgitari. El nu isi asuma niciodata ca greseste, doar altii gresesc pentru el, ba ca e o boala, ba Ciulin, ba accidentarile, ba drumurile lungi.

    Lasa-ne tatae.

    cu 2 ani în urmă (28.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Si
    Ca sa completez, in declaratia "la cald", imediat dupa meci, a declarat clar ca au fost 15 aruncari deschise, "cel putin", ca sa citezi, pe care nu au fost in stare sa le transforme. Oare tot de la COVID sa fie, sau de la ce petarde ai importat sezonul asta? Ca sa nu mai zic ca singurii piloni ai echipei nu merg absolut deloc, adica Markovic si Richard, care s-au blazat si plafonat aici. Nu bine ne apucam de reconstructie ca trebuie alta, dar cum zicea hunter ieri, ar fi bine sa fie una de la management in jos.

    cu 2 ani în urmă (28.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    No more lies!
    Coach Ach, frumos gestul matale! Oricum pe forumuri sunt prezenți jumate habarniști care urlă "demisia bă!" și jumate habarniști care urlă "albitre fi' ciorectzi"... LNBM e un fel de sală de restoran goală și cu mese puține... Anii 80 s-au dus și jucătorii de pe atunci sunt o amintire frumoasă pentru aceia dintre noi care nu suntem niște mucoși... Avem abia câțiva chelneri în sala LNBM și vrem să-i dăm afară în loc să cerem meniul! Baschetul nostru e modest, lumea nu intra în săli, schimbarea în bine se face de la Capul Peștelui, iar acesta nu se află la Oradea. Spectacolul e în teren și pe margine, cine ne-ar mai amuza la noi dacă n-am mai vedea deruta și bilețelele dintre reprize? Ia fă bine și câștigă campionatul ăsta, că anul trecut pe vremea asta deștepții din Cluj cereau să plece Silvă!

    cu 2 ani în urmă (28.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!