Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: "Nu este nicio dramă"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.01.2013

Final de drum, pentru CSM Oradea, în Cupa României. Liderul la zi al Ligii Naţionale de Baschet a practicat un baschet modest în confruntarea de sâmbătă seară, luându-şi adio la şansa de a participa pentru a doua oară consecutiv în Final Four-ul Cupei României. Bihorenii au fost surclasaţi de către "U" Mobitelco la o diferenţă de 14 puncte, scor 61-75.

Într-o declaraţie pentru Total Baschet, Cristian Achim a vorbit despre eşecul din Cupa României afirmând că nu le-a mers nimic în duelul de sâmbătă seară.

O înfrângere dureroasă pentru CSM Oradea. Ce s-a întâmplat în această seară ?

Au fost o echipă mai bună decât noi. Se pare că sărbătorile au trecut mai uşor peste jucătorii lor decât peste ai noştri. N-a mers apărarea, n-a mers atacul, sincer azi nu a mers nimic pentru noi, din păcate. Am marcat extrem de puţin, 24 de puncte în prima repriză. Când marcăm în acest fel este foarte puţin probabil să putem câştiga vreun meci. Continuăm să ne pregătim. Ne-a mai rămas campionatul, ne putem concentra mai mult doar pe campionat. Oricum, nu este nicio dramă. Felicit echipa clujenilor şi le doresc un parcurs cât mai bun în Final Four.

Ce se întâmplă cu Nemanja Maric ? A jucat 20 de minute şi a terminat cu -3 la eficienţă ?

A avut o zi mai slabă.

13 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    realism
    D-nule Achim, trezeste-te !!! In acest tur ati beneficiat de jocul colectiv si omogenitatea unei echipe construite in 3 ani la care ati adus 2 jucatori buni : Francklin si Dillon . Din retur si celelalte echipe cu pretentii s-au intarit si si-au cristalizat relatiile de joc. ACUM incepe campionatul !! Oradea a aratat in meciurile de cupa o scadere dramatica a formei de joc, jocul colectiv este amintire, rotatia " adanca " la fel. Ce se intampla ? O singura constanta PESIC one -man- show. Daca in meciul tur i-a iesit marcand 29 pct, fiind alaturi de Will cei mai buni de pe teren, in retur a comis-o.

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    prestatie de curtea scolii
    Sunt oradean ,supurter de baschet de mai bine de 30 de ani.Am vazut la Oradea si jucatori " adevarati" si cei care nu aveau nimic comun cu acest sport minunat.In urma prestatiei noastre de aseara la Cluj ma intreb oare nu ne am inbatat noi un pic de apa rece cu pozitia asta de lider in campionat?

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Parul lung si mintea scurta
    Asa e romanul....uita repede.
    A fost un SINGUR joc pierdut IN ULTIMELE 12 JUCATE.
    Aici se vede caracterul suporterului! In loc sa incurajezi echipa care in 19 meciuri are 2 infringeri... te pui sa comentezi prostii.
    *Gyula ... vino la sala si incurajeaza aceasta echipa... pe care sunt sigur ca nu o vedeai la inceputul campionatului pe primul loc si trage concluziile tale la finalul campionatului !!!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • weslei :

    continuam
    orice minune tine un tur,si bacevici il are pe nicolov dar cand gresea il chema la ordine si dadea cu el de pamant pe cand la dl achim numai pozitia de drepti nu ia in fata lui pesici,.MERGEM IN CONTINUARE CU LUPTA LUPTA CSM .

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    pt.mitupower" desteptul"
    Am fost , si am sa fiu la toate meciurile de acasa ! Am sustinut si ,o s-o sustin echipa de baschet al Oradiei pana in panzele albe ,dar dupa un meci rusinos este normal sa ma doara ! Cum ar fii normal dl. "puteremitu" sa te intrebi si tu ca un cunoscator al acestei discipline, oare de ce...Si daca vrei sa stii un suporter este preocupat si cu eventualele esecuri ale echipei iubite si asa este normal.
    Vezi ca pagina este nationala ,sa nu vada toata Romania ca doi suporteri CSM se contrazic si de fapt se gandesc la fel iubesc echipa de baschet CSM Oradea si daca stilul lor e diferit !

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • Arrosto :

    @un moldovean
    Imi pare rau domnule moldovean, campionatul a inceput in octombie!!! Echipele care s-au intarit intre tur si retur sunt cele care isi repara GRESELILE si alegerile proaste si care platesc bani grei pentru asta!!!
    Echipa din Oradea nu a gresit si pt asta este de apreciat, iar daca nu va rezista pe prima pozitie nu va fi o tragedie, va fi un parcurs normal pt o echipa medie care e manageriata bine. Atat!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • profesor :

    DRAMA!
    O drama de antrenor este achim.Cu siguranta dupa Teleaba care a nenorocit Medias ,cand avea asa cum are acum Oradea cel mai bun lot din campionat(pardon,dupa noile achizitii ale Mediasului ,aceasta echipa se pare ca are cel mai bun lot), achim este cel mai slab personaj ,pentru ca atrenor nu poate fi ,din campionat.A sugerat excelent finantatorul Oradei ca este ingamfat,el neavand nici o tangenta cu baschetul.Cum adica nu este nici o drama dupa atatia bani investiti?Clujul ,culmea fara sa aiba relatiile de joc consolidate,invinge echipa cea mai omogena din liga ,tocmai pentru ca aceasta echipa nu are antrenor.Inca nu este prea tarziu oetru un alt antrenor.Daca nu adio medalie ,existand riscul ca Oradea sa fie eliminata din prima etapa a ply-offului.Pariu Oradea nu intra in primele patru!

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • Alexandra 6 :

    vaaaii
    deci nu-mi vine sa cred ca vad asemenea comentarii la adresa antrenorului , mai oameni buni , omu asta cand a venit la Oradea , echipa era pe nicaieri , nici la playoff nu visam , playofful era un vis frumos , a venit si din maxim 30 de oameni care veneau la meciuri , a umplut sala ! se intampla sa ai zile proaste , vorba jucatorilor din NBA , aruncam bine , dar mingea nu intra in cos , sunt zile si zile , de data asta , clujul a jucat mai bine ! dar nu poti sa spui ca Achim nu este un antrenor bun , sau ca este o drama de antrenor . Omul asta a facut tot ce a putut ca sa castige meciul , se intampla sa pierzi , baietii , antrenorul , galeria ,mascota , s-au straduit dar nu poti sa castigi tot timpu , asa e in baschet si in orice sport , castigi si pierzi , dar in momentul in care renunti atunci lasi pe altcineva sa castige , ei bine noi nu am renuntat niciodata , catre acest zis "profesor" care zice ca achim e o drama de antrenor , te rog frumos sa te uiti si sa vezi ca pana si in cele mai mari ligi de basket pana si in NBA echipele se formeaza in 10-11 ani , pai hai sa luam un exemplu pe care il stie toata planeta , Michael Jordan , pai Michael Jordan toata viata a jucat la Chicago Bulls impreuna cu Dennis Rodman si altii , asa s-a format echipa , si-a pastrat nucleul de baza , Achim are o viziune ft buna a jocului la fel ca si antrenorul de la Craiova , Mandic. care are o evolutie extraordinara daca anul trecut nici macar nu a fost in playoff anu asta cu siguranta e mult mai sus , asta inseamna sa ai mentalitate de campion , sa nu te lasi doborat dupa o infrangere si sa continui sa crezi si sa lupti . Nu sa te gandesti doar la banii investiti . NOT FOR THE MONEY NOT FOR THE FAME ONLY FOR THE LOVE OF THE GAME si cu asta am incheiat tot .

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • weslei :

    asa da
    multumim din inima partidului.TRAIASCA PESICI

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • fancsmoradea :

    pt.alexandra
    Draga Alexandra...nu zice nimeni ca d-l.Achim nu e un antrenor bun,dar te rog sa vezi ce echipa avea Oradea acum 3 ani cand nu era dansul antrenor...si ce transferuri s-au facut cand a ajuns Achim antrenor la Oradea...si dupa aceea putem vorbi de spectatorii care veneau sau nu la meciuri. Trebuie sa stii un singur lucru, cu jucatori buni oricine poate fi un antrenor mare...mai rau e cand nu sunt jucatori,cum era Oradea acum 3 ani,perioada in care tu spui cas erau doar 30 de spectatori in tribuna. Sper sa ne mentinem pe prima pozitie in clasament...ceea ce va fi foarte greu, avem un retur de campionat infernal, cu deplasari grele...si te rog sa nu uiti un amanunt foarte important: toate echipele s-au intarit cu jucatori foarte buni,toate contracanditale noastre la play-off, mai putin noi. Iar cand patronul firmei Gavella a dorit sa mai faca niste transferuri sa intareasca echipa, cei din conducerea clubului nu au fost de acord...atunci sa vedem ce poate d-l Achim daca nu are nevoie de jucatori mai buni...sper sa gresesc dar imi e frica de returul acesta de campionat. Am vazut ca in meciurile decisive d-l Achim nu mai are idei...si urmeaza play-offul unde se va vedea adevarata fata a echipei...Hai CSM!!!

    cu 11 ani în urmă (07.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Bravo !
    In sfarsit un concetatean (fancsmoradea) care asa vede lucrurile cum sunt.Fratilor, eu o sa ma bucur daca prindem locul 4 in sezonul regulat cu aceasta (inimoasa dar...scurta)echipa !Hai Oradea !

    cu 11 ani în urmă (07.01.2013) Raspunde
  • daisy666 :

    va numiti suporteri?
    cine a zis ca noi trebe sa luam campionatul? bucurati-va de tot ceea ce e bun si nu mai fiti asa "destepti si realisti" ca nu va sta bine. problema cea mare este ca voi nu aveti incredere. ati face bine sa luati o carte de psihologie in mana, sa cititi si apoi sa vedeti cum is lucrurile defapt. cand echipa da de greu, e mai frumos sa arunci cu vorbe decat sa ai incredere si sa sustii? chiar daca poate o sa fii dezamagit, dar macar sustii ceva in care chiar crezi ! (daca voi chiar credeti in CSM Oradea) important e ca nu avem jucatori necivilizati, care sa fie aratati cu degetu cat is de javre etc. Sunt mandra sa fiu suporter CSM si sper sa va schimbati putin mentalitatea PESIMISTA !

    cu 11 ani în urmă (08.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Pt.daisy
    Draga daisy ! Tu si inca o gramada de " copii" care va credeti "adevarati suporteri" inca mai aveti ce invata despre fenomenul cea ce inseamna sustinerea echipei de suflet. si la bine si la rau. Nu vreau sa tin un discurs prelungit despre suporterul pesimist sau optimist sau dracu stie cate feluri mai poate sa fie. Un lucru e sigur ! Toti suntem alaturi de echipa de baschet CSM Oradea, sala se umple de oradeni, Oradea iubeste baschetul ca un oras civilizat si asta ma bucura cel mai mult ! Pareri poate sa aibe toti despre echipa ,mai pesimiste ,mai optimiste tre sa le respectam ca sunt pareri ai colegilor nostri din marea "galerie " al CSM.Tre sa ne bucuram de pesimisti ca se ingrijoreaza si de optimisti ca sunt fericiti .Asa putem sa fim o adevarata galerie ! Baschetul e sportul nostru de suflet ,sportul tolerantei si a nobilitatii . Haideti sa ne comportam ca atare ! Hai Oradea !

    cu 11 ani în urmă (08.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!