Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Nu știu cât e de important să termini pe locul 1 sau 2 la acest nivel”

Cristian Achim: „Nu știu cât e de important să termini pe locul 1 sau 2 la acest nivel”

Cristian Achim a tras concluziile după prima înfrângere a echipei sale în FIBA Europe Cup.

Antrenorul campioanei en-titre a avut doar cuvinte de laudă la adresa celor de la Bahcesehir Koleji. De asemenea, a lăudat noua achiziție a acestora, London Perrantes, jucător despre care a recunoscut că a era o necunoscută pentru staff-ul tehnic al bihorenilor până la începerea partidei. Acesta a vorbit și despre faza următoare a competiției, fază în care este conștient că nivelul și valoarea echipelor angrenate va crește considerabil.

În primul rând vreau să felicit echipa învingătoare. Nu am văzut în viața mea o echipă care să termine un meci cu 77% la aruncările de trei puncte. Este ceva aproape de domeniul SF. Desigur, trebuie să ne asumăm responsabilitatea, deoarece parte din acest procentaj se datorează felului în care ne-am apărat. Mă refer la prima repriză. Indiferent însă de modul în care noi ne-am apărat, cei de la Bahcesehir merită credit pentru că, repet, eu nu am mai văzut așa ceva la un meci de baschet.

În ceea ce privește, am început foarte prost. Consider că mental nu am fost conectați la acest meci în prima repriză. În plus, este de neacceptat să fim bătuți în relația unu la unu atât de ușor și atât de des. Am jucat mai bine în repriza secundă, când adversarii noștri au și marcat mult mai puțin.

Firește, venirea acestui London Perrantes este de mare ajutor echipei din Turcia. Este exact ceea ce aveau nevoie. Contează și că nu știam nimic despre el, fiind la primul său meci în această competiție.

Sunt fericit pentru Cătălin Baciu. Cred că se știe că nu-mi place să fac aprecieri individuale în public, dar Bobo a fost la cel mai bun meci în acest sezon. A adus puncte, a avut energie, ne-a oferit recuperări ofensive și prezență în spațiul de trei secunde. Îi doresc și îmi doresc să continue pe această linie.

Niciodată nu fac calcule. Niciodată nu am făcut niciun fel de calcul, de când suntem aici în această formulă. Am dorit victoria, doar că nu o obținem de fiecare dată. Nu contează dacă suntem pe primul loc sau al 2-lea. Important era să câștigăm meciul, dar nu a fost să fie de această dată.

Nu știu cât e de important să termini pe locul 1 sau 2 la acest nivel. Ajungi în faza a 2-a, unde numărul echipelor se înjumătățește. Oricum urmează să întâlnim echipe mai valoroase. Probabil toate echipele sunt cel puțin la nivelul lui Bahcesehir. Așadar, nu contează locul din grupă, dar subliniez că nu am făcut niciun fel de calcule. Inclusiv acum mai avem șanse la locul 1, chiar dacă nu mai e exclusiv la mâna noastră. Dacă jocul rezultatelor ne va fi favorabil în ultima etapă nu vom ezita să luăm locul 1.

Eu totuși vreau să subliniez că ne-am calificat din această grupă și am făcut-o după patru meciuri. Ceea ce în sine este un lucru mare.

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii