Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Pot să vă garantez 100% despre noi că nu a fost cazul de blat”

Cristian Achim: „Pot să vă garantez 100% despre noi că nu a fost cazul de blat”

În această seară, în Oradea Arena s-a consemnat unul dintre cele mai incredibile rezultate din istoria baschetului românesc. CSM Oradea a câștigat cu 121 la 39 în fața lui CS Dinamo București și a reușit să se califice la Final 8-ul Cupei României.

Bihorenii au pierdut meciul cu U-BT Cluj-Napoca la 20 de puncte, însă datorită victoriei la scor cu Dinamo, a obținut calificarea la turneul final al Cupei. Acest succes a stârnit o serie de reacții în mediul online, cele două formații fiind acuzate că au făcut blat. Iată cum a răspuns Cristian Achim:

„Pot să vă garantez 100% despre noi că nu a fost cazul de blat. Nu pot să mă pronunț despre alte echipe. Repet, aceasta a fost o situație fericită în care Dinamo practic nu a avut niciun om mare. Noi n-am vrut să umilim echipa adversă, dar, mă scuzați, nici invers nu e valabil. Nici ei nu ne-au lăsat. Dacă ne-ar fi lăsat, ar fi făcut-o la o diferență de puncte necesară. În primul rând eu nu pot să cred asta, deși știu că există în lumea asta meciuri trucate sau jucători care truchează meciuri. Nu pot să concep pur și simplu asta. Muncești o viață ca să îți pătezi imaginea? Nu știu ce s-a întâmplat, sincer. Poate echipele respective (n.r. cele învinse la diferențe mari) n-au avut nicio șansă sau, cine știe, au jucat așa cum a făcut-o azi Dinamo cu noi. N-am nici cea mai vagă idee. Sincer, nu e treaba mea și nici nu mă interesează acest aspect. Îmi văd de echipa mea și ceea ce am încercat să facem noi astăzi.”

În ceea ce privește adversara din această seară, Cristian Achim a făcut o serie de precizări:

„În primul rând a fost o încercare disperată a noastră să ne calificăm. Am reușit probabil, la diferența asta de scor, însă trebuie să recunoaștem că am făcut-o în fața unui adversar care a stat în trei străini și a jucat fără om mare. Rezultatul este unul complet mincinos, ca să fim cinstiți. Sigur, noi am încercat să luăm absolut tot din situația asta. Am încercat să jucăm fiecare apărare în mod corect și să ne facem puncte ușoare, ceea ce ne-a reușit. Aș vrea să fac o precizare, în urma unei discuții cu Mandache. Nimeni din echipa noastră nu și-a dorit cumva să umilească echipa adversă. Nici vorbă așa ceva. Pur și simplu acesta este sistemul de desfășurare al competiției și noi am încercat să câștigăm fiecare minge. N-a fost vorba de nimic altceva și sper ca nimeni să nu creadă că am vrut să-i umilim, pentru că nu este cazul. S-a întâmplat să picăm și cu Clujul în grupă și pur și simplu asta a fost. Repet, Dinamo nu este această echipă. Îi știu pe cei doi jucători care au lipsit, Sean Evans și Zarko Djuric. Ambii sunt foarte buni. Nu asta e valoarea lor, să fim serioși. Scorul acesta nu reflectă valorile dintre cele două echipe.”

*precizare: În versiunea inițială a articolului, din cauza grabei, am omis expresia „în lumea asta”, însă reascultând în această dimineață înregistrarea, ne-am dat seama că ar putea fi interpretată greșit ideea și am completat.

*foto: fiba.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș János Sånta :

    Glumă bună
    Este glumeț Achim ăsta 😂😂😂

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Las
    Ca le dati meciurile in campionat dacă e

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Hoțu' strigă:"blatu'", noi luăm cupa și campionatu'
    Profesorul H'Akeem a calculat cu precizie tactica cîștigării Cupei anul acesta, dar pentru faza grupelor a abordat cele două jocuri la pachet. CoAch a pregătit bilețele cu schemele pregătite astfel încît să dăm în medie peste 90 de puncte per meci și să ne apărăm pînă la max 65 puncte pe meci! Așa a și fost, doar ordinea în care le-am luat și apoi le-am dat a fost un pic dată peste cap. Și acuma apar pe forum niște băieți speriați că ultimul meci din grupă nu s-a jucat corect, ca anul trecut cînd Steaua, Dinamo și U s-au bătut reciproc cinstit fiindcă s-a calificat U incredibil! Ce-ar fi zis patrioții clujeni dacă acuma jucam prima dată cu Dinamo și apoi le dădea lor herghelia lui CoAch texan acest neverosimil 121-39? Mai zbierau că-i blat? Nu-i bai, îi înțelegem că au venit la Felix și au înghițit apă din bazinul cu valuri, da' urmează revanșa în Cupă și le dăm și lor coșaveraj 82...

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Serios?
    Declarația a fost dată înainte de întâlnirea cu Sere. După această întâlnire, coach și-a pus cenușă în cap. Mâine vine cu corectarea declaratiei privind blatul. Va rog sa îl scuzați. Pe hartiutilii lui, nu apărea scorul acesta. Și el a fost șocat de diferența rezultatului.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • uplifter :

    Achim
    Cum naiba l-a tinut sa mai declare ceva dupa o asemenea rusine de meci! Il stiam un om serios si cerebral.
    Meciul asta si in egala masura C-ta Valcea si Corona Laguna au fost niste jigniri la adresa sportului in general si a baschetului in mod deosebit, precum si a celor care il urmaresc. Mai putin vajnicii si corectii fani din Oradea, care in mod incredibil, cred in mizerii de astea.
    In mod normal ar trebui sa se sesizeze si Frb-ul, dar probabil nu se va intampla asta, pt ca oricum nu vei putea gasi dovezi.
    Macar sa gandeasca si sa schimbe sistemul asta idiot de desfasurare a cupei.
    Dupa toate astea eu raman cu o sila uriasa vis-a-vis de cele 6 cluburi care ne-au luat de prosti.
    Sa le fie rusine!!!

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • Jess :

    Rau necesar
    De la incidentul din sezonul trecut la acest moment controversat pare a fost un fel de trezire a suporterilor, sute de comentarii pe toate platformele( in alte tari nivelul asta de activitate e la ordinea zilei , poate nu chiar pe subiecte asa mai controversate dar na) Se pare ca e metoda de a creste popularitatea baschetului, orice forma de publicitate e publicitate

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mihaitha :

    Ne-am linistit.
    Apai daca ne garanteaza nea Cristi, putem sa ne calmam. De-asta ne-am aprins toti asa, ca nu ne garantase nimeni ca e pe bune.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    dand la o parte 90% din declaratie care poate fi trecuta la capitolul "nu sunt din localitate", aspectul cu adevarat extrem de grav mi se pare urmatorul: " În primul rând eu nu pot să cred asta, deși știu că există meciuri trucate sau jucători care truchează meciuri."
    nu stiu ce a fost in capul lui Achim cand a declarat asta, dar nu e a buna: daca a stiut si a tacut din gura, va trebui sa dea cu subsemnatul.
    e clar ca lucrurile vor lua o turnura interesanta in zilele urmatoare...

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • Panathinaikos Atena senordelcielo :

    sal all
    Dragi colegi de butoane, nu am putut rezista tentatiei de a fi alaturi de voi, aici, pe forum, dupa o seara incendiara in baschetul romanesc. Sunt multe de spus, observ ca nimeni nu are curajul sa faca un pas inainte si sa le spuna, dar asa este cand toti au fost angajati cu norma intreaga la ferebeu. Le vom cunoaste impreuna, caci am multe de impartasit.

    Pe subiect, vrajitorul trebuie sa ne spuna acum ce stie despre meciurile trucate, care sunt acelea, si cine sunt jucatorii care trucheaza meciuri. Si nu, nu il vom crede ca sufera de amnezie. In sportul international astfel de informatii sunt extrem de grave se deschid anchete si daca nu spui tot ce stii esti drastic sanctionat. Sa vedem ce scoate Cristan din joben, de data aceasta. Sigur nu ii vor permite sa mearga la audieri cu notite.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • David Istrate :

    PRECIZARE
    Cristian Achim a declarat că „în lumea aceasta” știe că există meciuri trucate sau jucători care truchează meciul, nu în România. Din cauza grabei și a faptului că au fost foarte multe evenimente aseară, am omis partea aceea din declarație, neconsiderând-o importantă, însă realizăm că face o diferență foarte mare.

    Am modificat în articol și, pe această cale, îmi cer scuze, în calitate de redactor șef al acestui site, pentru această omisiune, care nu a avut în spate nicio intenție. Am trimis înregistrarea mai departe ofițerului de integritate al FRB.

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      articol
      mai baieti voi ziceti ca sunteti jurnalist dar uite ce iese daca va ginditi ca ceva nu are importanta, mai ales cind e vorba de blaturi. ori scrieti in articol tot ce spune omu oricare ar fi el ori nu mai scrieti. nu de alata dar apoi iar avem p[robleme cu declaratiile scose din context. daca vreti sa fiti jurnalisti scrieti exat ce se declara nu doar ce credeti voi ca e important. ce e importanant decid cititorii,

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • cont123 :

    Daca am spus asa e
    Nuu a fost blat domnu' Achim, a fost biscotto! :D

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Din ciclul
    "Crezi ce vezi sau crezi ce-ți spun eu!"

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!