Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Șanse de calificare nu mai sunt”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.09.2023

Cristian Achim: „Șanse de calificare nu mai sunt”

CSM Oradea a început cum nu se putea mai prost noua stagiune. Leii Roșii au cedat în fața propriilor suporteri în fața lui U-BT Cluj în reeditarea finalei Ligii Naționale din stagiunea precedentă. Scorul final al confruntării a fost 87-67, astfel că bihorenii păstrează șanse minime la calificarea în Final Eight-ul competiției.

Cristian Achim s-a arătat extrem de nemulțumit de rezultatul și prestația echipei sale. Acesta a vorbit în primul rând despre diferența de valoare sesizabilă dintre cele două grupări la momentul actual.

„Nu sunt foarte multe de spus. A fost un meci între două echipe complet dezechilibrate la ora aceasta. O să luăm acest meci ca un punct de plecare și vom vedea ce vom putea face de aici înainte. Am avut puține meciuri de pregătire. Sunt sigur că dezamăgirea mea personală este mare. Asta este, trebuie să mergem înainte. Asta ne învață sportul. Nu sunt de acord că diferența a fost făcută de mental, psihic. Diferența a fost făcută de valoare. Ce înseamnă mental? Că ești singur și n-o bagi în coș și celălalt o bagă? Dacă e vorba despre asta, e mental. Câte aruncări deschise am avut? Zece cel puțin. Le mulțumim foarte tare fanilor. Este o atitudine excepțională care cumva ne obligă și mai tare. Oamenii arată că sunt alături de noi în orice condiții și chestia asta ne arată că trebuie să muncim ca niște nebuni să facem lucrurile mult mai bine. Șanse de calificare nu mai sunt. Asta e clar. Încercăm să câștigăm meciul cu Dinamo, să ne adunăm și să analizăm mâine ce avem de analizat”, a declarat antrenorul principal al vicecampioanei României.

CSM Oradea va juca din nou în fața publicului bihorean duminică, 17 septembrie, de la ora 19:00, împotriva lui Dinamo București.

*foto: fiba.basketball

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Rasu' plansu'
    In timp ce altii au amicale cu AEK si Panathinaikos, noi jucam an de an cu eterna ciuca-batailor Szolnoki olaj, ca sa pornim cu un moral bun, dar mincinos, in fiecare sezon. Iar la memorial... mai bine am renunta. Cu asa echipe nu iti vei ridica nivelul competitional niciodată. Ca sa ajungi sus, uita-te si bate-te cu aia mari, altfel vom fi eterna ciuca batailor pt. Ubt. Deja ajungem sparring partner, ceea ce e jenant. De achizitii nu mai zic, m-am lamurit la primul amical.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :))
    Amuzant tare profu. Cat mai ramane plafonatul asta la Oradea nu mai pupam trofeu. Fixismele cu "continuitatea" cu Baciu si altii, politica de transferuri absolut deficitara, din pacate e sprijinul lui Sere acolo si nu e in stare nici el sa se delimiteze.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • MRA:

      Achim
      Oradea nu a inceput niciodata sezonul in forta, intotdeauna a jucat bine la sfarsitul sezonului atunci cand era cel mai important!

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Sarind peste idiotenia cu "ne turam motoarele cand conteaza", am putea macar intr-un an sa cumparam bine, sa nu prelungim Baciu decat daca aduce bani de acasa, sa nu stam dupa Ogden 2 ani la rand pana in ultima secunda si sa mai luam ce ramane, sa ne asumam clar un obiectiv in Europa si, de ce nu, sa realizam ca pana la semifinale, unde intram si daca ne rupem picioarele de 2 ori, mai ratam niste obiective pana "ne facem incalzirea". Scuza lor este intotdeauna ca va fi bine in playoff, dar sa fim seriosi, daca asta e barometrul, si nu BcL sau cupa Romaniei, gresim din start. Lotul trebuia construit cu respect pentru competitiile la care participam si adversarii pe care ii vom avea, exact cum a facut Clujul, respectand bineinteles diferenta de "baza" la bugete. Noi iar incercam sa facem mult cu putin, da uite ca mai mult nu iese decat da.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer vorbind
    Recunosc că la Cluj suntem maxim 1500 de chibiți care ne prezentăm la sală indiferent de rezultat. Mai sunt vreo 3500 de "suporteri de rezultat" și încă 5000 de spectatori de eveniment " hai la sală să ne adunăm de 10000 ". Dar la Oradea observ doar suporteri de rezultat, căzuți în butoiul cu melancolie de la primul meci. În ultimii ani cam aceiași atitudine față de Achim și Sere ( știți bine simpatia mea pentru el ), persoanele care practic au "înflăcărat" mințile suporterilor orădeni ( obișnuiți cu polo ) pentru baschet. Cum se apropie finala, cum sunt ridicați în slăvi de "nimeni ca ei ". C'est la vie...

    cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Suporteri
      Ai dreptate, dar nici nu trebuie luați ca etalon suporterii care scriu aici. Mare parte a suporterilor orădeni probabil ca nici nu citesc acest site.
      Revenind la lot, ceea ce nu inteleg unii suporteri este ca un lot se face pe baza unui buget. Dacă bugetul nu e mare nu poți sa aduci pe cine vrei ci pe cine îți permiți. Cu Baciu incheiasera colaborarea, dar a revenit pt ca nu am avut bani pt Totok. L-am păstrat si pe Gheorghe din aceleași considerente. Ogden a plecat nu pt ca nu a primit banii ceruți ci pt ca a vrut alta tara chiar și pe mai putini bani.
      Asta e - te întinzi cât îți e plapuma.
      Referitor la Cupa, dacă ne uitam la mesajele din ultimii ani, mulții spuneau sa nu ne mai înscriem ca să nu incurcam pe alții (referire la multele finale pierdute)

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Nu stiu unde observi doar "de rezultat", dar cazutul in melancolie nu e de la primul meci, e gustul amar ramas de la ultimul sezon cuplat cu un "off-season" fenomenal. Ca am cazut cu voi in Cupa si Brindisi in BCL, aia e, trebuie si un dram de noroc, dar lucrurile puteau fi facute mai bine pe partea de achizitii daca , chiar se dorea performanta in Europa si o sansa de a ataca toate obiectivele. Acum, cum ziceam mai devreme, ca vom arata mai bine, clar. Ca intram in playoff, da, wow, serios? Si daca e sa tragem linie, cine face campania de achizitii? Nu ii injura nimeni, nu le ia nimeni din ce au castigat si facut deja pentru club, dar trebuie sa stii cand esti plafonat, cand ai scos maxim din piatra seaca, mai lasa si pe altii, cu o alta viziune. Un reset e necesar dupa acest sezon indiferent de performante.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      @gabriel
      Da, categoric, se face in baza unui buget. Cine propune ce jucatori sa vina? Daca ti-ai raspuns la intrebarea asta, urmeaza "Cine alege cu ce agenti sa se lucreze permanent?". Daca ai trecut si de hop-ul asta, intelegand lungimea plapumei, cine Dumnezeu face scouting? Pentru ca, si pe hartie si pe live, sa treci de la Ogden la un 4 clasic, greoi, imobil, slabut la libere si fara mana de 3 este o frizare a ridicolului in materie de scouting. Asta s-a dorit? Hai sa luam pe cineva mai slab la toate capitolele decat fostul nostru pivot care nu era nici el pivot, ca mnoa, vrem in BCL? Aici e problema, ca in bugetul ala conturat cat e el, nu reusim sa gasim decat perle de genul. Iar decat sa-l mai vad pe Baciu in unforma CSM mai bine ii lipesc cumva pe Muresan si Schmidt si joaca asa, ca o entitate unica. Ar fi mai indicat.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pe rind
      @gabriel
      - bine-nteles ca era o figura de stil, doar nu ai impresia ca i-am intrebat pe toti cei ce intra in sala ce fel de suporteri sunt, ca sa-mi dea la fix, nu cu virgula. Era vorba de un sentiment care ii cuprinde pe multi la inceput de an competitional. Iar cind apar rezultate nu-si mai gasesc cuvintele de ridicat in slavi. Si aici vin la :
      @return...
      - si eu sunt de parere ca nimeni nu e de neinlocuit, dar in praful asta din baschetul romanesc, cam pe cine ai vedea inlocuitorul lui Achim ( un antrenor totusi dedicat atit sportului cit si Oradiei ) ? Ca o gluma : aveti bani de Scariolo ( ca tot e pe liber) si nu stie Sere de ei ? Sa nu-mi spui ca te gindesti la tentativa aia de antrenor de la nationala de baieti ! Ca antrenor roman, chiar nu vad cine ar putea prelua Oradea.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Scariolo sau nu, vad ca incepe un trend de a recruta antrenori de afara si pe la noi, nu ar fi niciodata o problema "cine". Si, repet, nu ii ia nimeni din merite, dar cand te invarti in acelasi tandem 15 ani ai impresia ca ai intotdeauna dreptate. In ceea ce priveste recrutarea de jucatori, era un baiat la voi, Odea parca, care a demonstrat pe ce criterii se poate face analiza tactica, scouting, si player database pentru un club serios in anul 2023. Acum e la Rapid, si nu zic ca a fost ofertat la Oradea sau ceva, dar la asa ceva trebuie sa ne gandim ca si conducatori de club ca sa schimbam un pic in bine structura clubului. Sa mai profesionalizam aspecte care de prea mult timp tin de "hartiutele" din buzunare. Si ca sa inchei, vrand nevrand nivelul acestui campionat este cel pe care il stim cu totii, nu avem sanse sa NU intram in playoff. Nu mi se pare asta standardul, ca echipa "merge" dupa 20 de meciuri si avem un run. Echipa ar trebui sa "mearga" dupa presezon, cand incep de obicei 2 din 3 obiective mari.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • Jess:

      Scariolo
      Nu dar Oradea ar putea aduce un antrenor din cei ramasi liberi de contract din sezonul trecut din prima liga din Italia, din simplul fapt ca proiectele de acolo sunt toate profesioniste si ambitioase unde si lupta pt un loc de playoff e pe bune

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Suporteri si chibiti
    Personal nu agreez aceasta clasificare .Cred ca toti mergem la sala pentru frumusetea si.spectacolul oferit de acest sport.Dar daca spectacolul si rezultatele lipsesc,este normal ca spectatorii sa-si exprime frustarile.
    Ma asteptam ca Achim sa isi asume esecul ,asa era normal si firesc.Dar nu a avut coloana vertebrala si a transferat responsabilitatea necalificarii pe intreaga echipa.Dar cine s construit si cine antreneaza aceasta echipa?
    Ma astept ca maine sa iasa si Sere cu o declaratie.sa ne anunte ca echipa a "clacat" din nou.
    Eu cred ca nu echipa a clacat,ci staff-ul tehnic si managementul.

    cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @Titi
      Anul asta "U" a vândut ~2.500 abonamente - mai mult decât capacitatea unor sali din RO. Ținând cont că în Eurocup vin 5-7.000 spectatori, cam aici e plaja de iubitori de baschet. Și da, restul până la 10.000 ( aici am o mica problema cu cifra asta) sunt cei de eveniment/marketing/ emoție.
      Dar oricum o iei, numărul e decent pt sportul din Romania.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Chiar mai mult
      Unii spun că s-au vîndut chiar peste 2700 de abonamente. Ceea ce este de apreciat. Dar, pentru că totdeauna există un dar, nu toți care cumpără abonamente sunt IUBITORI de baschet 100%. Mulți cumpără pentru că așa este de bon-ton. Îți dau și un exemplu, în fața mea 2 locuri și lîngă alte 2 au fost ocupate de către deținători doar la finală ( toate meciurile ) și alte 2 din Play-off. Oricum cifrele date de mine, repet, sunt absolut subiective. Doar proporțiile posibil să se apropie de realitate.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :

    Nu înțeleg sistemul Cupei
    Nici nu am informații (e drept, nici n-am căutat) dar nici nu pricep de ce echipele de top se întâlnesc în prima fază al competiției. În mod normal aș fi preferat ca U BT și Oradea să se întâlnească abia în final four, asta dacă nu am avea parte de mari surprize.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Asa a vrut providenta
      A fost tragere la sorti fara capete de serie. Oricine a putut cadea in grupa cu oricine. Oradea a avut ghinionul sa cada in aceeasi grupa cu Clujul. Dar presupun ca deja stii cum s-a "aranjat" aceasta "nedreptate".

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!