Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „Sibiul este favorită, dar şi noi mergem să ne jucăm şansa noastră”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.09.2014

Cristian Achim a fost prezent la conferinţa de presă de după meciul cu CSU Atlassib Sibiu din prima manşă a optimilor Cupei României, joc pierdut de echipa sa cu scorul de 81-83. Acesta a explicat pe larg câteva dintre motivele eşecului din această seară. De asemenea, tehnicianul orădenilor a subliniat în două rânduri faptul că adversarii din Sibiu sunt favoriţi acum la calificarea în sferturile de finală. 

„A fost un meci foarte frumos, foarte interesant. Sibienii conduc cu 2 puncte, au avut un procentaj fabulos la aruncările de 3 puncte. Cu problemele noastre de efectiv, am avut mari probleme în a reuşi o dozare corespunzătoare a efortului. Sibiul este favorită, dar şi noi mergem să ne jucăm şansa noastră. Chiar dacă va reveni cineva dintre cei accidentaţi, cum ar putea să joace după trei săptămâni de pauză. Practic ar fi doar o prezenţă fizică, nu ar fi o prezenţă baschetbalistică, indiferent dacă cineva va îmbrăca echipamentul sau nu. Este logic să fie aşa. 

Ştiţi foarte bine că eu mereu îmi doresc să câştig, mi-aş dori să câştig şi în aceste condiţii, aceasta este mentalitatea mea şi asta doresc să se întâmple de fiecare dată. Evident că nu sunt mulţumit, nu am cum să fiu mulţumit când am pierdut un joc, chiar dacă în aceste condiţii speciale. Asta este siţuaţia, nu sunt mulţumit. Repet, Sibiul are prima şansă, una foarte mare, dar eu zic că nici noi nu suntem scoşi complet din calcule, chiar dacă am pierdut meciul de astăzi. 

Sezonul este abia la început. Pentru noi cel mai important lucru este ca jucătorii să se refacă şi să avem echipa pe care am gândit-o iniţial. Pentru că în acest moment este evident că nu avem. Am avut şi avem un handicap foarte mare că nu joacă Guţoaia care pentru noi era o piesă importantă, în special în contextul în care în Cupa României se joacă cu un român în permanenţă pe teren, această pierdere este şi mai mare. Astăzi practic nu am avut niciun jucător pe poziţia 4. Vrem să ne focusăm pe meciul care va urma, însă va fi foarte greu şi noi vom plăti şi mai mult efortul din seara asta decât Sibiul pentru că am avut un jucător mai puţin în rotaţie. Nu avem ce face, sunt nişte situaţii obiective, asta este”. 

Pentru a se califica în faza următoare a competiţiei, finalista din sezonul precedent al Cupei României este nevoită să învingă în returul de la Sibiu la cel puţin două puncte retur. Manşa secundă este programată pentru data de 1 octombrie. 

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!