Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: "Steaua era favorită. Cu atât mai mult mă bucură această calificare"

Eduard Popa

Eduard Popa
10.01.2016

cristian_achim

CSM CSU Oradea s-a calificat în Final Four-ul Cupei României după ce a câştigat şi a doua partidă din faza sferturilor de finală, scor 76-72, pe parchetul celor de la Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Antrenorul orădenilor, Cristian Achim, s-a arătat extrem de fericit de victoria din duelul cu Steaua, în special datorită faptului că Steaua era echipă favorită în acest duel.

"Sunt extrem de fericit pentru această calificare la care evident Steaua era favorită. Cu atât mai mult mă bucură răsturnarea calculelor hârtiei. Mă bucur foarte tare în special dacă ţinem cont că Ţibîrnă a fost accidentat, unde în Cupa României contează foarte mult acest aspect, al jucătorilor români. Însă am jucat extrem de organizat am ştiut exact ce avem de făcut. Mă bucur foarte tare că am câştigat", a declarat pentru totalbaschet antrenorul român.

"Ştiam că va fi un meci extrem de strâns pentru că din toate pe care le-am jucat, un meci l-am câştigat noi la patru puncte, unul la două puncte l-au câştigat ei, apoi în tur noi am câştigat la un singur punct şi după cum se vede şi acesta a fost", a mai adăugat Achim.

Întrebat cu privire la ce a făcut diferită faţă de meciul din tur, Cristian Achim s-a arătat bucuros că indicaţiile sale tactice suplimentare pentru partida de ieri şi-au făcut efectul:

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să închidem gurile de foc ale Stelei şi că am primit relativ puţine puncte pentru un meci al Stelei pe teren propriu. Am făcut nişte reglaje efectiv fine, am avut nişte probleme la meciul din tur. Mă bucur foarte tare că le-am pus la punct iar acestea s-au văzut pe teren".

Întrebat dacă a avut o strategie specială pentru Marko Marinovic, care a aruncat doar 3 din 20 de la 3 puncte, antrenorul orădean a confirmat acest aspect:

"Da, i-am acordat o atenţie specială, ştiam cum trebuie să ne apărăm la el, ştiam că el va avea aruncările pe final de meci. Din fericire a băgat doar una singură pe final, şi aia foarte grea, foarte bine apărată."

Cu privire la Bobe Nicolescu care a jucat peste 12 minute în partida de ieri, reuşind o prestaţie bună din punct de vedere defensiv, Achim a spus că se bucură că tânărul român profită de încrederea pe care i-a acordat-o:

"Bobe Nicolescu pentru mine este un jucător cu un potenţial ieşit din comun. Am avut încredere foarte mare în el şi în momente extraordinar de grele a demonstrat că pot avea încredere în continuare în el."

În ceea ce îl priveşte pe Bogdan Ţibîrnă, Cristian Achim a afirmat că acesta se va întoarce pe parchet în 5-6 săptămâni.

Următoarea partidă pentru CSM CSU Oradea va fi sâmbăta viitoare în LNBM în compania celor de la Energia Târgu-Jiu.

*foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Costum cravatã ...
    Felicitãri dl Achim. In viitor sa meargã echipa la Steaua doar sa castige. Vad ca-i place echipei sa castige acolo. Nu sunt supertitios, dar am observat ca la meciurile unde dl Achim se prezintã in costum, cravatã, etc nu-i merge bine pe teren echipei, atunci echipa pierde. Ieri au castigat baietii si antrenorul era lejer. Succes in final 4.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!