Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: "Trebuie să analizez de ce avem căderi repetate în joc"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.09.2013

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM oradea a explicat succesul repurtat asupra Concordiei Chiajna, în prima manșă a turului inaugural din Cupa României la baschet masculin - ediția 2013/14. Roș-albaștrii au învins cu scorul de 81-53.

"Mă bucur că am debutat cu victorie în noul sezon, în primul meci oficial. Am făcut-o și la o diferență mare până la urmă. Sunt un pic supărat pentru sferturile 2 și 4, când a intervenit o relaxare, care mă deranjează pentru că așa cum știți meciul de la Oradea a fost doar prima repriză. Avem și un retur de jucat. A intervenit o relaxare care nu este normală. Mi-aș dori să rezolvăm problema asta cât mai repede cu putință."

Antrenorul CSM-ului s-a declarat deranjat de relaxarea elevilor săi din finalul partidei, respectiv din sfertul al 2-lea:

"În repriza a doua, pentru faza de apărare, am operat o schimbare de dublaj care ne-a ajutat foarte mult. În rest ne-am apărat om la om tot meciul. Asta ne-am propus înainte de meci și am rămas fideli planului de joc întrucât lucrurile au decurs favorabil echipei noastre. Nu am fost nevoit să fac vreo schimbare de ordin tactic în sistemul de apărare.

Din punct de vedere ofensiv, consider că avem o echipă mai bună ca anul trecut pentru a ataca zona. Repet, sunt foarte deranjat de căderile din sferturile 2 și 4. Nu vreau să se repete acest lucru. Ceva trebuie să schimbăm pentru că dacă asta se întâmplă o dată se mai poate întâmpla o dată și de alte nu știu câte ori și nu vreau să trecem prin asta. Trebuie să analizez de ce ni se întâmplă.

În sferturile 1 și 3 am primit opt, respectiv patru puncte. Ceea ce este foarte bine. Dar mi se pare imposibil ca în două sferturi să primim 12 puncte, iar în celelalte două să primim 41. Mi se pare inadmisibil. Mă refer doar la partea de apărare. Sunt conștient că putem avea zile când nu băgăm mingea în coș. Dar de apărat trebuie să o facem în fiecare meci și în fiecare moment al meciului.

Referitor la raportul recuperărilor ofensive, este unul dintre puținele aspecte pe care îl știam despre Chiajna înaintea acestui meci. Raportul de 6-16 la recuperare ofensivă mi se pare jenant pentru noi. Pentru mine și pentru cei care au fost pe teren. Este absolut deranjant. Dacă nu pierdeam atâtea recuperări sub coșul nostru cred că rezultatul ar fi fost mult mai favorabil nouă. Mă deranjează foarte mult relaxarea."

Referitor la faptul că Vujadin Subotic a primit îngrijiri medicale pe parcursul sfertului al 4-lea, Achim a declarat:

"Nu știu să vă spun în acest moment cât de grav este accidentat. Acolo este o zonă foarte sensibilă. Sper sincer că nu este nimic îngrijorător pentru că pur și simplu Subotic este un jucător foarte, foarte important pentru noi."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!