Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: "Va fi un sezon lung. Nu există meci decisiv în prima etapă"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.10.2012

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a vorbit înaintea partidei cu BCM U Pitești din prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Confruntarea va avea loc duminică (07.10), la Arena Antonio Alexe din Oradea, cu începere de la orele 20.

Cum se prezintă echipa după turneul de la Sibiu, la startul sezonului regulat?

Am speranța că cei doi jucători accidentați, pe care nu am putut conta la turneul de la Sibiu, își revin. În rest eu cred că suntem pregătiți pentru acest meci, pentru startul campionatului.

Este un avantaj sau un handicap faptul că Oradea a jucat trei meciuri oficiale și Pitești doar unul?

Vom vedea în teren în ce măsură acest lucru ne avantajează pe noi sau pe ei. E greu să mă exprim acum în acest sens.

Cum se simt Laci și Gedi? Au reluat pregătirile?

Au început să se antreneze ușor însă au avut o perioadă destul de lungă de inactivitate și va fi destul de complicat să joace într-un asemenea meci. Din punct de vedere medical sunt declarați apți pentru efort. Dacă poate să joace fiecare dintre ei în meciul cu Piteștiul, vom vedea.

Alte probleme medicale există?

În acest moment nu avem nicio problemă medicală. Toți se antrenează, cu precizarea că cei doi despre care am vorbit nu sunt refăcuți complet și drept consecință nu se antrenează la capacitate maximă.

Ce părere aveți despre faptul că Piteștiul a rămas cu șase străini și la faptul că au renunțat la Bojan Radetic?

În primul rând nu cred că e treaba mea să mă exprim cu privire la deciziile celor de ma Pitești. Cu siguranță cei care se ocupă de această echipă știu ce fac și în definitiv este treaba lor ce fac. Jucătorul respectiv nu are niciun meci oficial pentru Pitești.

Ținând cont de istoricul confruntărilor Pitești - Oradea și de faptul că pe banca lui BCM U Pitești este un alt antrenor român apreciat considerați că este un meci special pentru dumneavoastră?

Este început de sezon. Astfel nu va fi un meci decisiv pentru nimeni. Sezonul este foarte lung. Avem 30 de meciuri de jucat, astfel încât nu cred că în acest moment putem să vorbim despre ceva decisiv. Nu are o semnificație aparte. În afara faptului că amândoi suntem români nu cred că are nimic special.

Aveți patru meciuri foarte dificile în primele patru partide de pe teren propriu. E un motiv în plus de îngrijorare pentru dumneavoastră?

Așa cum am spus adineauri, ne aflăm în fața unui sezon foarte lung. Un exemplu în acest sens este parcursul Asesoftului în sezonul trecut. Au terminat prima jumătate a sezonului regulat pe locurile 8-9 și a terminat prin câștigarea campionatului. Eu cred că este concludent acest lucru. Ne dorim să câștigăm fiecare meci, dar nu consider să programul jocurilor de pe teren propriu creează presiune suplimentară.

Sursă: www.csm-oradea.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!