Stiri Cupa României Masculin

CS Dinamo București obține a șasea victorie în Liga Națională

CS Dinamo București obține a șasea victorie în Liga Națională

Astăzi, 10 decembrie, CSM Galați a primit vizita lui CS Dinamo București, într-un meci din cadrul etapei a zecea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cu toate că a fost o partidă echilibrată, trupa din Capitală s-a descurcat mai bine și s-a impus cu 82 la 78.

CSM Galați: Juhwan Harris Dyson, Nedelko Prijovic, Andrei Petică, Luka Mitrovic, Andrei Calenic

CS Dinamo București: Darnell Edge, Donte Ingram, Andrei Mandache, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojchiechowski

Începutul meciului a fost unul apatic, cu multe ratări și faze nereușite din partea ambelor tabere, dar au existat și câteva acțiuni spectaculoase. Gazdele au mers din trei în trei, în timp ce Moldoveanu și Mandache au dat replica pentru oaspeți. La scorul de 9-6 pentru Dinamo, Florin Nini a cerut primul time-out al partidei, iar Petică și Calenic au răspuns cu două coșuri la rând. Intrat de pe bancă, Rareș Uță și-a făcut imediat simțită prezența sub panou, iar Toni Katic a stabilit scorul final al primului sfert: 15-18.

În debutul actului secund, oaspeții au reușit să se mențină la conducere dar, după revenirea pe teren a lui Calenic, CSM Galați a restabilit egalitatea: 24-24. Ștefan Grasu și Moldoveanu au marcat la mai multe faze consecutive, iar momentumul a revenit la formația din Capitală. Elevii lui Sotiris Manolopoulos s-au apărat foarte bine și au oprit mai multe atacuri ale adversarilor dar, în ultimul minut al primei reprize, Prijovic și Mitrovic au înscris fiecare câte o triplă, ducând scorul la 37-38.

După revenirea de la vestiare, Moldoveanu a jucat impecabil, fiind cel mai bun jucător de pe teren. Acesta a condus-o pe Dinamo spre un avantaj de șase (41-47) și apoi șapte puncte (44-51), însă Galați a revenit cu un parțial de 6-0. Cele două echipe au continuat să ofere un meci echilibrat și, în cele din urmă, înaintea actului decisiv, gruparea din Ștefan cel Mare conducea cu 63 la 58.

Dinamo a continuat să se mențină în avantaj și în sfertul al patrulea, rezistând în fața încercărilor gazdelor de a reveni la conducere. De fiecare dată când jucătorii lui Nini micșorau diferența, oaspeții reușeau să marcheze și să se distanțeze din nou la 5-6 puncte. Totuși, cu mai puțin de 90 de secunde rămase, Petică a readus-o pe CSM Galați la un punct de CS Dinamo București: 76-77. Manolopoulos a cerut time-out și, după reluarea jocului, Moldoveanu a marcat o triplă care a liniștit spiritele în tabăra alb-roșie. Cu zece secunde rămase, gălățenii au înjumătățit diferența și apoi, după time-out, au faultat imediat. Moldoveanu a înscris ambele libere, iar CS Dinamo București s-a impus cu 82 la 78.

Liderii formației învingătoare au fost Vlad Moldoveanu (22 de puncte, 4 pase decisive), Rareș Uță (13 puncte, 4 recuperări), Donte Ingram (13 puncte, 5 recuperări) și Jakub Wojciechowski (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Luka Mitrovic (18 puncte), Andrei Calenic (14 puncte, 7 recuperări) și Andrei Petică (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, CS Dinamo București ajunge la un bilanț de 6-3, în timp ce CSM Galați are 5-4. În următoarea etapă, trupa lui Sotiris Manolopoulos se va duela cu CSM Focșani, iar echipa lui Florin Nini va primi vizita Stelei București.

*foto: Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!