Stiri Cupa României Masculin

CS Dinamo București s-a impus în fața lui CSM Galați, după o prestație dominantă

CS Dinamo București s-a impus în fața lui CSM Galați, după o prestație dominantă

Runda a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu disputa dintre CS Dinamo București și CSM Galați, formații despărțite de doar două puncte în clasamentul grupei A.

Dinamo București: Andrei Mandache, Sean Evans, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Andre Jones

CSM Galați: Marlon Ruffin, Shakem Johnson, Andrei Calenic, Marius Ciotlăuș, Jan Razdevsek

Gazdele au început foarte bine partida și, după patru minute și 20 de secunde, conduceau cu 11 la 2, Mandache și Grasu având cinci, respectiv patru puncte. Dinamo și-a păstrat acest avantaj până pe finalul sfertului inaugural, când oaspeții au realizat un parțial de 9-2, prin reușitele lui Ruffin, Boghean și Calenic. Așadar, după zece minute, scorul era 19 la 15 pentru alb-roșii.

Actul secund a început cu câte un run de 8-0 al fiecărei echipe. Mai întâi, elevii lui Sotiris Manoloupoulos s-au distanțat la 27-15 și apoi jucătorii lui Florin Nini au dus scorul la 27-23. A urmat, însă, o perioadă de dominație completă a lui Dinamo, care a beneficiat de prestații excelente ale lui Mandache, Evans și Edwards. Drept urmare, la pauză, scorul era 53 la 34 pentru trupa din Ștefan cel Mare.

După revenirea de la vestiare, jocul a devenit ceva mai echilibrat, gazdele relaxându-se pe fondul diferenței mari de scor. Drept consecință, la jumătatea sfertului al treilea, Ciotlăuș a redus diferența la 15 puncte, 61-46, printr-un and-one pe contraatac. După încă trei minute, Jones a pus capăt unei lungi perioade de secetă a lui Dinamo, iar Edwards a făcut ca diferența să crească din nou la peste 15 puncte. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, scorul era 72 la 54.

Oaspeții au început excelent ultima secvență, marcând opt puncte prin care au redus diferența la zece puncte. Jones a spart din nou gheața pentru Dinamo, însă gălățenii au continuat să amenințe victoria gazdelor. Mandache și Jones au dus scorul la 82-66, dar Johnson și Calenic au răspuns pentru dunăreni, iar Manolopoulos a solicitat time-out. După reluarea jocului, Maticiuc a înscris o triplă care a pecetluit soarta jocului. CSM Galați nu a mai izbutit să revină, iar CS Dinamo București s-a impus cu 92 la 77.

Vom reveni cu detalii legate de principalii marcatori ai partidei.

Datorită acestui rezultat, gazdele ajung la un bilanț de 4-6 în grupa A a Ligii Naționale. În schimb, CSM Galați are o victorie și nouă înfrângeri.

În următoarea rundă, CS Dinamo București se va deplasa pe terenul Lagunei București, în timp ce CSM Galați va primi vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Numai
    și numai prestații dominante...nu tu măcar o prestație fulminantă ! Sau te pomenești că s-a început cu folosirea A.I.-ului în darea de titluri articolelor...:)

    cu 4 luni în urmă (02.12.2023)
    • baschet00:

      ce sa mai
      Macar pe Galati sa dominam si noi, daca in rest…

      cu 4 luni în urmă (02.12.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      dominant
      au invatat baietii un cuvint nou si acu il folosesc peste tot

      cu 4 luni în urmă (04.12.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!