Stiri Cupa României Masculin

CS Vâlcea 1924 câștigă meciul decisiv al seriei cu CSM Focșani

CS Vâlcea 1924 câștigă meciul decisiv al seriei cu CSM Focșani

Ultima serie din playout care nu și-a aflat câștigătoarea, cea dintre CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și CSM Focșani, s-a încheiat în cursul serii de sâmbătă (20.04). Vâlcenii s-au impus cu 95-83 în jocul decisiv din Sala Traian și au închis socotelile cu 3-2 la general.

Vâlcea: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka

Focșani: Cătălin Petrișor, Derryck Thornton Jr., Sherwood Brown, Luca Cârstea, Justin Baker

Oaspeții au început cu 1-7, însă în scurt timp Vâlcea a reușit să egaleze situația la 7 prin coșul lui Olisemeka și Baker a răspuns imediat cu o triplă. Focșaniul a putut să marcheze mereu când „Lupii Negri” s-au apropiat la un singur punct, iar Thornton Jr. a încheiat cu bine o acțiune individuală pentru 11-16 la jumătatea sfertului inaugural. Cârstea a forțat gazdele să ceară un timp de odihnă la 12-21, de unde ecartul a urcat până la +10 și primele 10 minute s-au încheiat cu 20-28.

Axinte și Rotaru s-au întrecut în reușite de la distanță în primele secunde ale celui de-al doilea sfert, iar cel din urmă a rămas singur pe contraatac pentru 25-31. Branch a tăiat deficitul la o singură posesie, Reljic a contribuit cu o triplă la oprirea parțialului de 10-0 în care s-a aflat Vâlcea și la jumătatea actului scorul a devenit egal: 34-34. Următoarele atacuri au adus o diferență maximă de trei puncte în favoarea Focșaniului, coșul de la distanță a lui Brown fiind cel care a modificat situația pentru 40-46. Vâlcenii au prins o perioadă cu patru puncte la rând, însă oaspeții au încheiat mai bine repriza și au intrat cu 44-51 la vestiare.

Echipa antrenată de Hristu Șapera a debutat cu patru puncte consecutive la revenirea pe parchet, în timp ce Thornton Jr. și Brown au fost preciși pentru Focșani în decurs de câteva zeci de secunde (48-56). Avantajul vizitatorilor a dispărut în decurs de câteva atacuri, iar în momentul în care Vâlcea s-a aflat într-un parțial de 11-2 a urmat time-out-ul lui Mihai Petruț. Seria excelentă a „Lupilor Negri” s-a oprit la 70-59, după libera lui Reljic, iar Petrișor a redus încă puțin din handicap pe finalul actului: 72-63.

Diferența formată din două cifre s-a refăcut în debutul sfertului patru înainte ca Reljic să nu greșească la linia de fault, iar apoi Branch a fost precis pentru 76-66. Vâlcea a mers la +12 cu cinci minute și jumătte până la finalul întâlnirii, de unde Olisemeka a contribuit cu o liberă bună din două la 86-72. Amfitrionii au condus la cel mult 17 puncte în finalul confruntării și tabela a indicat scorul de 95 la 83 după expirarea timpului.

Stephaun Branch a terminat cu 21 de puncte, 14 recuperări și 6 pase decisive pentru învingători, alături de 3/6 de la distanță. Peter Olisemeka (19 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive) și Radu Vîrnă (18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 5/5 de la distanță) au fost următorii marcatori din lotul gazdelor.

În replică, Sherwood Brown și Pavle Reljic au avut câte 18 puncte, americanul trecându-și în cont și 13 recuperări. Derryck Thornton Jr. (13 puncte, 3 pase decisive, 4 mingi pierdute), respectiv Justin Baker (12 puncte, 5 recuperări) s-au aflat la rândul lor în double digits.

*foto: CNC Media Action / CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!