Stiri Cupa României Masculin

CS Vâlcea câștigă în prelungiri pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești

CS Vâlcea câștigă în prelungiri pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești

Ultimele meciuri ale anului 2023 în Liga Națională de Baschet Masculin au avut loc în cursul serii de sâmbătă, 30 decembrie. În penultima confruntare a etapei cu numărul 15, CSM Petrolul Ploiești a primit vizita nou-promovatei CS Vâlcea. Gruparea din Zăvoi a câștigat cu 96-92, după o repriză suplimentară, și a ajuns la 5-8 bilanț în Conferința B, iar prahovenii au coborât la 4-9.

Ploiești: Reggie Johnson, Codruț Dinu, Kenny Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Vâlcea: Isaiah Williams, Stephaun Branch, Radu Vîrnă, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

Trei din primele patru reușite ale partidei au venit din spatele arcului de cerc și CSM Petrolul a ajuns la 10-5 după intercepții consecutive din care au urmat puncte ușoare. Branch a oprit run-ul de 7-0 în care s-au aflat gazdele, dar la scurt timp apoi ecartul a devenit de nouă lungimi (16-7) după ce Williams a continuat să aibă probleme cu mingile pierdute. Prahovenii și-au format un avantaj din două cifre cu puțin peste trei minute rămase din sfertul inaugural, iar apoi Șolopa a avut puncte consecutive și Olisemeka a finalizat cu dunk la 22-16. Oaspeții au venit la cel mult -3 și tabela a indicat 26-23 după 10 minute.

Brkic a refăcut un ecart de două posesii la 30-25, în timp ce Vâlcea a ratat mai multe șanse de a reduce deficitul la un singur punct în următoarele minute. Olisemeka a reușit acest lucru la jumătatea sfertului doi, după o recuperare ofensivă transformată în dunk la 32-31 și a urmat time-out-ul amfitrionilor, iar în scurt timp CS Vâlcea a preluat conducerea. Cele două formații s-au aflat pe rând în avantaj pe următoarele atacuri, CSM Petrolul fiind cea care a pus cinci puncte în plus pe tabelă la 42-37, iar pe finalul reprizei scorul a devenit 44-41 în urma unei reușite din partea lui Bezbradica.

Vâlcea a deschis cu cinci puncte la rând actul al treilea și Brkic a egalat cu un dunk la 46, pentru ca peste câteva atacuri Ploieștiul să se afle în avantaj la 52-48. Bezbradica a întors situația de pe tabelă în favoarea oaspeților cu reușite consecutive din spatele arcului de cerc și Mihai Popa a cerut time-out când Vâlcea s-a aflat într-un parțial de 8-2. Funderburk a ratat oportunitatea egalării și sub celălalt panou au venit alte două puncte prin care scorul a devenit 57-62, perioadă în urma căreia gazdele au prins atacuri puțin mai eficiente, Șolopa fiind cel care a stabilit scorul după 30 de minute: 62-64.

Oaspeții au urcat în câteva rânduri la +6, iar Williams a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 66-75. Ecartul a devenit în scurt timp format din două cifre, după ce Vâlcea a prins un run de 10-2 și ulterior la 70-80 a apărut un time-out din partea „Lupilor Negri”. CSM Petrolul a răspuns foarte bine și handicapul a început să scadă (75-80), Șolopa fiind cel care a oprit elanul gazdelor cu o reușită din colțul terenului. Dinu și Brkic au contribuit pentru 81-83 cu 49 de secunde rămase pe cronometru și Funderburk a egalat situația, iar Brkic l-a căpăcit pe Branch și a trimis jocul în overtime: 83-83.

Opt puncte s-au marcat în primul minut din overtime (86-88), în timp ce Funderburk a ratat două libere importante în a doua jumătate din actul acesta suplimentar. Olisemeka a dus-o pe CS Vâlcea la +4 și Johnson a irosit un layup, iar Branch a rămas singur în căciulă pentru un dunk la 89-94. Gazdele n-au reușit să înscrie după time-out și n-au profitat în totalitate de greșelile tehnice acordate băncii formației din Zăvoi, astfel că duelul s-a încheiat cu 92-96.

Vladislav Șolopa (24 de puncte, 7 recuperări, 4/6 de la distanță) și Steph Branch (22 de puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții) au fost liderii ofensivi pentru gruparea din Vâlcea, iar Peter Olisemeka a avut o prestație spectaculoasă prin cele 13 puncte și 19 recuperări.

Veljko Brkic a răspuns cu 30 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, iar Kenny Funderburk a stat cu 24 de puncte, 13 assist-uri și 5 recuperări.

În etapa a 16-a, prima din 2024, CSM Petrolul (4-9 bilanț) va juca la Oradea, iar CS Vâlcea (5-8) o să primească vizita formației CSM Focșani.

*foto: PinPhoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!