Stiri Cupa României Masculin

CS Vâlcea dispută ultimul meci pe teren propriu în 2023

CS Vâlcea dispută ultimul meci pe teren propriu în 2023

Ziua de sâmbătă, 23 decembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin începe la Râmnicu Vâlcea cu un duel din Conferința B. CS Vâlcea 1924 și CSM Târgu Mureș se întâlnesc în cadrul etapei cu numărul 14.

Pe lângă forma din ultimele jocuri și situația din clasament este de partea ardelenilor, care au 7-4 bilanț și sunt într-o poziție bună pentru calificarea în Top 10. Vâlcenii, de partea cealaltă, au 4-7 și se află pe poziția a șaptea, la o victorie în spatele Craiovei, formație care a disputat tot 11 partide și la două în spatele Constanței, club cu 12 meciuri jucate în actuala stagiune.

Nou-promovata a avut mai multe meciuri foarte bune acasă de la promovarea în Liga Națională și a câștigat în trei rânduri, de fiecare dată împotriva unor formații situate mai bine în clasament. De la Râmnicu Vâlcea au plecat învinse CSM Constanța, CSU Sibiu și FC Argeș, ultima fiind chiar pe primul loc în Conferința B în momentul întâlnirii cu „Lupii Negri”.

Mureșul a cedat în două cazuri departe de casă, primul moment de acest gen fiind în runda inaugurală, la Constanța, apoi pe finalul lunii octombrie la Oradea. De la acel eșec cu 75-96 din Oradea Arena, CSM Târgu Mureș a avut un singur rezultat negativ în următoarele șase runde.

Turul campionatului a adus un rezultat care poate părea surprinzător, având în vedere modul în care au început sezonul cele două formații. CS Vâlcea s-a impus cu 94-72 la Târgu Mureș, bazându-se pe cele 23 de puncte ale lui Isaiah Williams, după 6/9 din spatele arcului de cerc, precum și pe double-double-ul lui Peter Olisemeka (11 puncte, 14 recuperări). Goran Martinic a fost liderul ardelenilor, cu 18 puncte.

Poziția din clasament o ajută pe CSM Târgu Mureș să fie peste adversara de sâmbătă la mai multe date statistice. Echipa lui George Trif se află în Top 5 din Liga Națională la media de puncte, assist-uri, eficiență sau capace, iar în cazul preciziei aruncărilor de trei puncte are al doilea procentaj, cu 39%. Vâlcenii sunt ultimii la reușitele de la linia liberelor, cu 59.5%, dar arată bine în cazul intercepțiilor (8.1 în medie).

Steph Branch și Mladen Jeremic sunt principalii marcatori din cele două loturi, cu 17.3 și 15.8 puncte pe meci. Vâlcea se bazează pe mai mult de 10 recuperări în medie din partea lui Peter Olisemeka, pivotul fiind liderul campionatului la acest detaliu, iar CSM Târgu Mureș are 1.4 capace din partea lui Jakob Lowrance, cifră cu care americanul conduce ierarhia în cazul acestui capitol.

Întâlnirea din Sala Traian va avea loc sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!