Stiri Cupa României Masculin

CS Vâlcea obține prima victorie oficială din acest sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.10.2023

CS Vâlcea obține prima victorie oficială din acest sezon

La revenirea după 15 ani în fața propriilor suporteri în primul eșalon al baschetului masculin din România. CS Vâlcea 1924 a obținut o victorie mare, împotriva uneia dintre echipele neînvinse din LNBM la startul etapei a patra. Fără Hristu Șapera, suplinit de Anca Nițulescu, Lupii Negri au trecut de CSM Constanța cu scorul de 81-72.

CS Vâlcea 1924: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Zoran Paunovic, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Ștefan Gribinic, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Paunovic a deblocat tabela cu un coș pe pătrundere. Cizauskas a egalat prin același procedeu, înainte ca Șolopa să aducă prima reușită de la distanță a meciului. Tot conducătorul de joc lituanian al dobrogenilor a punctat apoi de sub panou. După șase puncte ale sale, Torok a devenit al doilea jucător care marchează pentru marinari, pe recuperare ofensivă, ducând scorul la 7-8. Oltenii au revenit rapid în avantaj prin Rotaru, care a punctat de afară. Duffy a transformat prima triplă a oaspeților. Tot el a majorat diferența la două posesii. Branch a răspuns imediat cu un stop-șut de afară. Până la finalul primului sfert, scorul a ajuns la 18-22, datorită triplei pe sirenă a lui Henderson.

Același Henderson a deschis și al doilea sfert printr-o nouă reușită din spatele arcului de cerc. Paunovic a răspuns prin același procedeu, iar dunk-ul lui Olisemeka reducea diferența la o singură posesie. Gribinic a dus scorul la 23-28 cu trei puncte reușite în aceeași posesie. Branch și Paunovic și-au apropiat echipa la un punct cu coșuri din interior, iar Paunovic a egalat mai apoi cu un coș cu fault. Vâlcenii au trecut în avantaj apoi prin Branch, iar tripla lui Paunovic ducea scorul la 35-30. Williams a punctat și el pe pătrundere pentru a continua run-ul Lupilor Negri, oprit în cele din urmă de Griffin. La pauza mare, gazdele conduceau cu 42-34.

Diferența a devenit de două cifre în debutul sfertului al treilea, datorită unei reușite a lui Branch. Cizauskas a replicat imediat pe pătrundere. Henderson a tăiat și el din diferență printr-un coș de trei, însă Paunovic nu a ezitat să îi urmeze exemplul. Olisemeka și Williams au dus avansul gazdelor la 14 puncte. Același Williams a dus run-ul Lupilor la 7-0 printr-o reușită de trei din zero grade. Gribinic a punctat de la semi-distanță, însă nu a reușit să taie definitiv elanul adversarilor. Duffy și Hill au marcat cinci puncte la rând pentru a forța un timeout din partea Ancăi Nițulescu la 58-46. Momentul bun al Gladiatorilor din Tomis a continuat cu coșul de trei al lui Gribinic. Duffy i-a urmat exemplul și diferența scădea la cinci lungimi. Paunovic a întrerupt parțialul adversarilor pentru a stabili scorul la capătul sfertului trei: 62-57.

După câteva momente de secetă pentru cele două ofensive, Cizauskas și Olisemeka au dezghețat tabela în sfertul al patrulea cu reușite de sub panou. Oaspeții s-au apropiat la doar două puncte datorită lui Henderson. Olisemeka a animat publicul din Polivalentă după ce a finalizat o un contraatac pornit de la un capac spectaculos semnat tot de el. Williams ducea scorul apoi la 71-62. Cizauskas a mai tăiat puțin din deficit prin două libere transformate. Vâlcenii au rezitat asaltului din final și s-au impus cu 81-72.

Peter Olisemeka a bifat un double-double în acest meci, cu 15 puncte și 12 recuperări. Zoran Paunovic și Isaiah Williams au marcat câte 22, respectiv 19 puncte. Vytenis Cizauskas s-a remarcat pentru marinari cu 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. 

În următoarea rundă, CSM Constanța primește vizita celor de la CSM Oradea, în timp ce CS Vâlcea 1924 joacă acasă la CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook/CSM Constanța

1 comentariu la aceasta stire:
  • MOp1 :

    Parandarat!
    A venit momentul "platii" dupa victoria fabuloasa din cupa ( +40 Constanta ).

    cu 6 luni în urmă (14.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!