Stiri Cupa României Masculin

CSA Steaua București primește vizita rivalei CS Dinamo Știința București în derbiul Grupei Galbene

David Istrate

David Istrate
03.04.2019

Joi, 4 aprilie, va începe ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin iar în Grupa Galbenă situația clasamentului este departe de a fi clară. Trei echipe se bat pentru cele două locuri care asigură calificarea în faza eliminatorie a sezonului.

Două dintre ele sunt CSA Steaua București și CS Dinamo Știința București, formații ce se vor întâlni în Sala Regimentului de Gardă mâine, 4 aprilie. Calculele sunt în felul următor. Dacă CSA Steaua București se impune atunci ambele echipe vor avea câte 18 puncte și cel mai probabil că și CSO Voluntari se va afla la egalitate cu restul contracandidatelor (aceasta trebuie să treacă de CSM Phoenix CSU Galați). Așadar, în cazul unei egalități în trei, diferența va fi făcută de coșaveraj iar CSA Steaua București are nevoie să învingă la minim 5 puncte pentru a se califica. În cazul în care gazdele înving la sub 5 puncte, CSO Voluntari și CS Dinamo Știința București se califică. În schimb, dacă oaspeții pierd la peste 10 puncte, atunci CSO Voluntari și CSA Steaua București merg mai departe. Ultimul scenariu este cel în care CS Dinamo Știința București se impune, iar în acest caz formația pregătită de Tudor Costescu va fi însoțită de CSO Voluntari în playoff-ul LNBM.

În acest sezon, cele două mari rivale s-au întâlnit de trei ori și de două ori s-a impus CSA Steaua București (81-66, Grupa A și 70-77, Grupa A) iar o dată a învins CS Dinamo Știința București (73-67, Grupa Galbenă). Ultimul duel a fost câștigat de către alb-roșii într-un meci în care Michael Deloach a adunat 28 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Însă, după acel joc, CSA Steaua București nu a mai pierdut niciun meci, reușind să câștige în etapa trecută derbiul cu CSO Voluntari. În schimb, CS Dinamo Știința București a pierdut acum trei etape în fața formației lui Eugen Ilie însă a câștigat ultimele două jocuri (84-75 cu CSM Phoenix Galați și 91-79 cu CSM Mediaș).

Confruntarea din Sala „Mihai Viteazul” va fi una foarte interesantă mai ales sub panou acolo unde Skylar Spencer și Ousmane Barro vor oferi un duel pe cinste. La precedenta întâlnire, pivotul senegalez l-a dominat pe adversarul său din spațiul de 3 secunde, reușind 21 de puncte și 8 recuperări. O altă dispută de urmărit va fi între Andrei Mandache, fundașul de bază al vicecampioanei, și Michael Deloach, sportiv ce a impresionat în ultimele etape. De asemenea, un aport decisiv va fi adus și de jucătorii autohtoni. În cazul oaspeților, Marcu Badiu, Daniel Ioniță, Andrei Calenic, Antonio Năsturescu și Anton Diaconescu au fost decisivi în succesul surprinzător al dinamoviștilor din Cupa României. În același timp, CSA Steaua are și ea români valoroși în lot: Andrei Mandache, Vlad Negoițescu, Radu Vîrnă, Sabin Cîrstoveanu și Radu Petrache.

Din cele 5 categorii statistice principale, gazda derbiului stă mai bine la 4: puncte (75 – 69.7), pase decisive (16 – 14.3), intercepții (11 – 7.3) și capace (5 – 2). În schimb, oaspeții conduc la recuperări (36.7 – 39.7), la procentajul aruncărilor libere (66.7% - 79.7%) și la cel al aruncărilor de două puncte (49.2% - 50.4%). Așadar, joi, 4 aprilie, se anunță o confruntare foarte echilibrată între două dintre cele mai bune echipe din Grupa Galbenă în acest moment.

Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Alexandra Stan și Costin Bogdănescu iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Tiberiu Rist.

Meciul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 18:00, pe terenul Stelei. La ora redactării acestui articol, pe site-ul FRB jocul apare ca fiind transmis pe Digisport însă pe site-ul oficial al televiziunii, acesta nu este de găsit în grila de programe.

*foto: Sabin Malisevschi/CS Dinamo Știința București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!