Stiri Cupa României Masculin

CSA Steaua învinge campioana en-titre

CSA Steaua învinge campioana en-titre

CSA Steaua și CSM Oradea au disputat partida de debut a primei grupe valorice a LNBM. Bihorenii nu au reușit să își confirme statutul de favoriți și au pierdut cu scorul de 85 la 83.

Steliștii au început partida în formula Strahinja Jovanovic, Ronnie Lee Harrell Jr, Keith Charles Clanton ,Radu Vîrnă și Radosav Spasojevic , în timp ce campioana en-titre a aliniat o echipă formată din Giordan Watson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nikola Markovic și Cătălin Baciu.

Bucureștenii au început partida mai motivați și la jumătatea primului sfert conduceau cu scorul de 12 la 5. Jovanovic și Spasojevic au dus Steaua la 10 puncte avans și Cristi Achim era nevoit să ceară time-out. Orădenii au încercat o apărare în zonă, însă nu au reușit să limiteze proporțiile scorului. Astfel, sfertul de debut se încheia cu scorul de 28 la 16 în favoarea gazdelor.

Sfertul secund a început în aceeași notă cu americanul Keith Clanton dominând lupta la recuperare. După un time-out acesta a fost schimbat de Cătălin Burlacu și orădenii forțează revenirea în joc încercând o apărare de tipul "switch everything". Apărarea propusă de Achim a funcționat și a limitat opțiunile ofensive ale adversarilor. Astfel, la jumătatea sfertului avantajul militarilor era redus la doar 2 puncte.

Cu 2 minute rămase din sfert,orădenii preluaseră conducerea cu scorul de 38 la 37.

Campionii câștigau sfertul secund cu scorul de 26-15, dar militarii intrau la vestiare în avantaj cu scorul de 43 la 42.

Cele două formații au mers cap la cap pe toată durata sfertului 3 și înaintea sfertului decisiv scorul era 63 la 63.

Steliștii înscriu primele puncte în sfertul decisiv prin Ronnie Harrel. Acesta a devenit prima opțiune ofensivă pentru bucureșteni și la jumătatea sfertului decisiv militarii conduceau cu 73 la 67. Zekovic și Broussard au ținut Oradea în joc cu două aruncări de la distanță, astfel cu două minute și jumătate înainte de final scorul era 77 la 73 pentru steliști.

Ronnie Harrel continuă să fie letal și înscrie de la mare distanță, însă Kris Richard i-a răspuns cu o aruncare de două puncte în doar câteva secunde.

Harrel pătrunde și lasă mingea pentru Keith Clanton care a dus scorul la 82-77 cu doar 45 de secunde rămase de joc. Broussard a forțat o pătrundere și orădenilor nu le rămâne altă opțiune decât să îî trimită pe steliști la linia de libere. Jovanovic și Spasojevic au fost preciși și au închis partida.

CSA Steaua produce surpriza primei runde și învinge campioana en-titre cu scorul de 85 la 83.

Pentru învingători s-a remarcat Ronnie Harrel cu 25 de puncte și 7 recuperări, americanul a fost secondat de Keith Clanton cu 18 puncte și 11 recuperări. Jovanovic și Spasojevic au terminat partida cu câte 16 puncte marcate.

Pentru CSM Oradea, Dragan Zekovic a terminat partida cu 26 de puncte, secondat de Aaron Broussard cu 18 puncte.

*foto: facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bobe
    Anul acesta cred cu tărie că nu o sa mai fie așa și nu se va repeta înfrângerea din prima etapă contra Stelei, echipa noastră fiind mult mai pregătită de această dată.

    cu 4 ani în urmă (13.10.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Parere
    Inca din momentul in care s-au definitivat loturile pentru acest sezon s-a spus ca, in afara de lotul valoros incontestabil de altfel, Oradea va fi avantajata de omogenitate si implicit jocul colectiv. Din ce am vazut pana acum acest joc colectiv parca scade de la meci la meci, 12 pase decisive in meciul cu Steaua. Ca spectator de baschet (chiar daca sustinator al altei echipe) mi-a placut acel joc suficient de mult incat sa incerc sa urmaresc cat mai multe meciuri ale acestei echipe. Dupa ce am vazut primul sfert din meciul cu Steaua, nu cred ca va mai fi cazul, cel putin deocamdata.

    cu 4 ani în urmă (14.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii