Stiri Cupa României Masculin

CSA Steaua și Agronomia București au promovat în Liga Națională de Baschet Masculin

CSA Steaua și Agronomia București au promovat în Liga Națională de Baschet Masculin

Rezultatele înregistrate în a doua zi a turneului final de la Târgoviște au contribuit la promovarea echipelor CSA Steaua București și CS Agronomia București în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două vor fi adversare în ultimul duel al sezonului din Liga 1.

Iată cum au decurs partidele de sâmbătă, 18 mai:

CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Agronomia București: 67-81 (23-23, 11-16, 21-27, 12-15)

Clujenii s-au bazat pentru început pe Ciprian Albu, Toma Lungoci, Matei Nuna, Darius Coste și Mihnea Brie, iar alb-verzii au răspuns cu David Vaida, Mihnea Buligescu, Cristian Mocrițchi, Bogdan Andronic și Dumitru Potcoavă.

Primul meci al zilei a găsit Clujul într-o poziție bună pe parcursul primului sfert, după care Agronomia a preluat inițiativa și s-a desprins treptat. Alb-verzii au condus la cel mult 19 puncte și au obținut al doilea succes la turneul de promovare, după 67-81, rezultat care mai târziu avea să le asigure prezența în următoarea ediție a Ligii Naționale. Agronomia a stat mult mai bine în privința procentajului din interiorul arcului de cerc (52-36%), detaliu care a ajutat formația bucureșteană.

Dumitru Potcoavă a terminat cu 16 puncte, 4 recuperări și 4/8 din spatele arcului de cerc, iar Andrei Vizitiu a contribuit cu 12 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 6/10 din acțiune. Toma Lungoci (15 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Ciprian Albu (14 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepții) au fost liderii lui U Cluj, dar au avut împreună doar 2/11 de la distanță și 8/18 la aruncările de două puncte.

CS Politehnica Iași - CSA Steaua București: 59-110 (20-26, 7-28, 10-37, 22-19)

Ieșenii au avut un prim 5 format din Horia Dragoslav, Sebastian Buiciuc, Liviu Rotariu, Adrian Ioniche și Jordan Swopshire, iar „militarii” au răspuns cu BJ Fitzgerald, Robin Mandisodza, Albert Stan, Ștefan Ionescu și Joey Potts.

Doar în primul sfert a contat Poli Iași împotriva Stelei, după care roș-albaștrii au controlat disputa și au marcat 91 de puncte până la finalul sfertului trei. Moldovenii și-au adjudecat ultimul act, dar diferența a fost mult prea mare și CSA Steaua s-a impus cu 59-110, rezultat care i-a asigurat revenirea pe prima scenă a baschetului masculin românesc. Elevii lui Ciprian Enache au dominat la două puncte (68-24%), recuperări (54-26) și assist-uri (29-9), iar toți cei trecuți pe foaia de joc au putut să marcheze.

Albert Stan a stat cu 17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 7/9 din acțiune, în timp ce BJ Fitzgerald s-a aflat la un pas de double-double, după ce a contribuit cu 16 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. Singurul în double figures din tabăra Politehnicii Iași a fost Jordan Swopshire, cu 29 de puncte, 12 recuperări și 5 intercepții.

Ultima zi a turneului final propune următorul program:

  • Poli Iași - U Cluj – ora 13.00, FRB TV
  • Steaua - Agronomia – ora 15.30, FRB TV

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!