Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța a bifat al treilea succes la rând în LNBM

CSM Constanța a bifat al treilea succes la rând în LNBM

Într-un duel important în economia clasamentului Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin, CSM Constanța a reușit să câștige pe teren propriu în fața celor de la CS Vâlcea 1924 cu scorul de 81-58. Prin rezultatul de sâmbătă (16.12), din etapa a 13-a, dobrogenii și-au luat revanșa pentru eșecul din tur.

Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Kyndahl Hill, Rolland Torok, Bryan Griffin

Vâlcea: Zoran Paunovic, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka

Debutul partidei a fost nefericit pentru Duffy, care a petrecut mai puțin de un minut pe parchet până să fie nevoit să iasă după un contact în căciulă. Tripla lui Griffin a deblocat situația de pe tabelă la aproape două minute de la start, tripla acestuia fiind urmată de punctele lui Paunovic, Torok și Branch. Vâlcea a intrat într-un run de 6-0 și Solopa a făcut 5-8, iar diferența a crescut la șase lungimi după jumătatea sfertului inaugural. După time-out, Constanța a comis o abatere de 24 de secunde la 9-15, dar a putut să recupereze deficitul și Lazăr a egalat la 17, tot el fiind cel care a închis tabela după 10 minute: 19-17.

Gazdele au mers la +6 în deschiderea celui de-al doilea sfert, dar Bezbradica a înscris din spatele arcului de cerc și a ținut-o pe Vâlcea aproape (23-22). CSM Constanța a putut să rupă din acel moment echilibrul în decurs de 5 minute cu un run de 11-0, reușita lui Blidaru de la 34-25 fiind cea care a oprit perioada extrem de modestă pentru vâlceni în ofensivă. Henderson a avut puncte consecutive și Griffin a înscris la 42-27, același pivot fiind precis în ultimele secunde ale reprizei și formația de la malul Mării Negre a condus cu 44-29 la pauză.

CS Vâlcea s-a bazat pe un început foarte bun de sfert trei și Solopa a finalizat cu dunk la 46-36, Hill fiind cel care a oprit run-ul de 7-2 al oaspeților. Olisemeka a continuat să taie din deficit și la jumătatea acestui act scorul a devenit 49-42, dar în curând avantajul Constanței a devenit unul format din două cifre. Ratările din căciulă nu au permis echipei lui Hristu Șapera să vină la două posesii în urmă (53-46) și Constanța nu a întâmpinat mari probleme în a păstra avantajul, iar sfertul s-a terminat cu 57-50.

Griffin a refăcut un ecart din două cifre cu liberele precise de la 61-50, iar la +14 a venit un timp de odihnă din partea oaspeților. Vâlcea a marcat doar trei puncte până la jumătatea sfertului decisiv și scorul de pe tabelă a devenit 67-53, Branch fiind cel care a oprit perioada de secetă ofensivă a vizitatorilor. CSM Constanța a condus la cel mult +23 în ultimele patru minute ale partidei și s-a impus în cele din urmă cu 81 la 58, după ce trupa din Zăvoi a marcat o singură dată din acțiune în sfertul acesta.

Bryan Griffin a ieșit în evidență cu un double-double, 17 puncte și 11 recuperări, următorii marcatori ai Constanței fiind Rolland Torok (14 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) și Vytenis Cizauskas (13 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări). Kyndahl Hill a fost și el în double-double, 12 puncte - 13 recuperări.

Principalii marcatori ai grupării din Zăvoi au fost Stephaun Branch (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții) și Vlad Solopa (11 puncte), în timp ce Peter Olisemeka s-a aflat aproape de double-double (8 puncte, 16 recuperări).

Dobrogenii (6-5 bilanț) vor avea două meciuri în decurs de trei zile, mai întâi acasă cu SCM U Craiova într-o restanță din etapa a 7-a, iar apoi la Oradea în etapa a 14-a. CS Vâlcea (4-7) o să primească vizita lui CSM Târgu Mureș în weekend-ul următor.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!