Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța a câștigat pe terenul lui CSM Focșani

CSM Constanța a câștigat pe terenul lui CSM Focșani

CSM Constanța a reușit să se impună la Focșani în etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a ajuns la 5-5 bilanț în Conferința B. Trupa de la malul Mării Negre a închis duelul de sâmbătă, 9 decembrie, cu 85-76 și a obținut al doilea rezultat pozitiv departe de casă.

Focșani: Derryck Thornton Jr., Dragoș Axinte, Sherwood Brown, Alexandru Coconea, Konstiantyn Anikiienko

Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Thornton și Brown au contribuit pentru începutul perfect al gazdelor (6-0), iar Constanța a răspuns pe măsură și a marcat următoarele nouă puncte ale întâlnirii. La jumătatea sfertului inaugural s-a ajuns la 8-16 prin layup-ul lui Jorden Duffy, același Thornton fiind cel care a continuat să rămână precis din acțiune și a ajutat-o pe CSM Focșani să înjumătățească handicapul. Avdic a finalizat cu dunk la 17-20, de unde Constanța a mers cel mult la +5 în restul sfertului de debut și perioada s-a încheiat cu 19-22.

Berceanu a avut nevoie de îngrijiri medicale în startul următorului act și a părăsit parchetul, iar CSM Constanța a ajuns la 19-32 în decurs de câteva atacuri. Gazdele au avut nevoie de mai bine de trei minute pentru o reușită în acest sfert, iar diferența a rămas în mod constant de 8-10 puncte pe următoarele atacuri. Thornton și-a adus echipa la 30-36 cu puțin mai mult de trei minute până la pauză, iar Constanța a oprit cu greu perioada nefastă din atac și la vestiare s-a intrat cu 32 la 40.

Dobrogenii au trecut în multiple rânduri la +11, tripla lui Henderson fiind urmată tot de o reușită de la distanță din partea lui Brown la 40-48. CSM Focșani s-a bazat pe mai multe recuperări ofensive și a putut să țină la două posesii în urmă la jumătatea celui de-al treilea sfert, iar Avdic a ratat șansa de a aduce Focșaniul la un handicap minim. Oaspeții au trecut la +10 după acel moment (49-59) și pe finalul sfertului n-au permis adversarilor să reducă diferența la mai mult de opt lungimi și scorul a fost 54-65.

CSM Focșani a ținut deficitul la unul format dintr-o singură cifră în deschiderea sfertului decisiv și Reljic a punctat la 62-69, iar Diculescu a răspuns cu un coș de trei puncte. Thornton a ajuns la 30 de puncte marcate, în timp ce Duffy a ratat șansa unui four-point play în momentul în care oaspeții au condus cu +12 și Axinte a modificat scorul la 67-78, după o serie de atacuri ratate în ambele părți. Diferența a scăzut la șapte puncte în ultimele secunde și CSM Constanța a reușit să câștige cu 76 la 85, după liberele transformate de Jorden Duffy.

Bryan Griffin a stat cu 18 puncte și 5 recuperări la finalul partidei, Dragoș Diculescu a avut 16 puncte și 12 recuperări, iar Kyndahl Hill a contribuit cu 14 puncte, 9 recuperări și 3 intercepții.

MVP-ul întâlnirii a venit din tabăra învinșilor. Derryck Thornton Jr. a terminat cu 32 de puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar după el au urmat Sherwood Brown (19 puncte, 8 recuperări), respectiv Konstiantyn Anikiienko (11 puncte, 8 recuperări).

Vrâncenii (1-10 bilanț) vor juca la Târgu Mureș în etapa a 13-a, iar pe CSM Constanța (5-5) o așteaptă duelul de acasă cu CS Vâlcea 1924.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Ba sunteți praf
    E jale, mulțumim misaila pt că ne ducem în cal. Sportul sponsorizat de primării e 0 pe performanță

    cu 5 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!