Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța a obținut in-extremis calificarea în Final Eight-ul Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.09.2023

CSM Constanța a obținut in-extremis calificarea în Final Eight-ul Cupei României

CSM Constanța a încheiat cu o victorie categorică turneul de calificare de pe teren propriu din primul tur al Cupei României. Marinarii au terminat cu un bilanț de 1-1, după ce au reușit să o învingă fără drept de apel pe CS Vâlcea 1924 cu scorul de 93-53.

CSM Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Cedric Henderson Jr, Rolland Torok, Bryan Griffin

CS Vâlcea 1924: Isaiah Williams, Toni Rotaru, Zoran Paunovic, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka

Baschetbaliștii autohtoni din linia de start a oltenilor au deblocat tabela, ambii reușind câte un coș din interior. Duffy a răspuns printr-o lovitură de la distanță. Au urmat minute bune fără coșuri din acțiune de ambele părți, înainte ca Harris să spargă gheața cu o triplă. Griffin a egalat la 7 cu un slam-dunk de efect. Paunovic a marcat de la semi-distanță, dar Lazăr a păstrat echilibrul cu un nou coș de sus. Hill cu un and-one și o triplă a majorat diferența la două posesii. Henderson a dus avantajul în double-digits, iar scorul după 10 minute era 19-13.

Lupii au tăiat în ecart prin Harris și Paunovic, înainte ca Diculescu să înscrie o triplă. Harris a replicat cu aceeași monedă, urmat de un and-one pe pătrundere al lui Duffy. Branch a restabilit egalitatea, 27-27, cu un coș de la distanță cu grad de dificultate ridicat. Hill a redat din nou inițiativa echipei sale cu un cârlig de sub panou, înscris chiar după timpul de odihnă cerut de Fleșeriu. Torok a spart gheața în meci și a reușit și el un coș cu fault. La pauza mare, dobrogenii conduceau cu 40-33.

Torok a deschis și a doua repriză a disputei printr-un coș de la distanță. Duffy i-a urmat exemplul, înainte ca Rolly să marcheze din nou de acolo pentru a duce scorul la 49-35. Autohtonii Diculescu și Ciucă s-au duelat apoi în coșuri din interior. Torok a marcat patru puncte consecutive de la libere, înainte ca Branch să izbutească același lucru. Hill a întrerupt seceta coșurilor din acțiune cu un fadeaway din căciulă. După un dunk al lui Branch, Oprean a reușit tripla prin care marinarii se distanțau la 20 de puncte: 63-43 înaintea ultimului sfert.

Diferența a continuat să crească datorită coșurilor de afară semnate de Duffy și Diculescu. Williams a tăiat din diferență, înainte ca Henderson să continue recitalul triplelor pentru gazde. Griffin a animat atmosfera cu un dunk de efect. Avansul Gladiatorilor din Tomis a ajuns și la 30 de puncte, astfel că finalul nu a mai fost deloc animat, iar CSM Constanța s-a impus cu scorul de 93-53.

Jorden Duffy s-a făcut remarcat cu 16 puncte și 7 pase decisive. Rolly Torok a avut 21 puncte și 8 recuperări, iar Bryan Griffin a avut un double-double cu 11 puncte și 12 recuperări. Wesley Harris a fost principalul marcator pentru CS Vâlcea, cu 12 puncte.

CSM Constanța va debuta în Liga Națională săptămâna viitoare, împotriva celor de la CSM Târgu Mureș. CS Vâlcea se va reîntâlni cu CSU Sibiu în prima etapă. Ambele echipe sunt repartizate în Conferința B.

*foto: Facebook - CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!