Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța are nevoie crucială de victorie în duelul cu CS Rapid București

CSM Constanța are nevoie crucială de victorie în duelul cu CS Rapid București

Miercuri, 29 martie, CSM Constanța primește vizita lui CS Rapid București într-un meci din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Spre deosebire de echipele feminine, care s-au calificat în semifinalele LNBF, grupările masculine nu merg atât de bine în perioada aceasta.

CSM Constanța are un bilanț de trei victorii și doisprezece înfrângeri în Top 10 și ocupă ultima poziție, având mici șanse la calificarea în playoff-ul LNBM. În ultima etapă, elevii lui Alexandru Olteanu au fost învinși de FC Argeș Basketball la o diferență de trei puncte: 79-76.

Cei mai buni jucători ai „marinarilor” au fost Egidijus Mockevicius (11 puncte, 12 recuperări) și Nate Johnson (17 puncte, 5 recuperări). Gruparea din orașul situat pe malul Mării Negre a obținut un singur succes în faza a doua a campionatului, cu SCM U Craiova, urmând apoi șase înfrângeri.

De partea cealaltă, CS Rapid București stă mult mai bine, având un bilanț de nouă victorii și șase eșecuri, care o poziționează pe locul al treilea în clasament. Totuși, Tudor Costescu se confruntă cu multe bătăi de cap provocate de numeroasele accidentări suferite de jucătorii săi.

Absențele lui Vaidas Kariniauskas, Filip Barovic și Tudor Gîrbea și-au pus amprenta asupra jocului trupei feroviare, care a adunat trei înfrângeri la rând: 79-99 vs. CS Dinamo București, 86-90 vs. CSO Voluntari, 81-84 vs. CSM Oradea.

În etapa precedentă, grație unui joc excelent izbutit de Tyler Stone și Demitrius Conger, Rapid a fost aproape de o victorie în fața liderului LNBM, însă Kris Richard și Donatas Tarolis au dat replica, iar CSM CSU Oradea și-a trecut în cont al 21-lea succes consecutiv în campionat.

Stone a contabilizat 29 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții și un capac, în timp ce Conger a strâns 25 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive.

În meciul-tur, jucat în 4 martie, CS Rapid București a câștigat cu 93 la 80 în fața lui CSM Constanța. Stone a evoluat foarte bine și în acel meci, adunând 26 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, Mladen Jeremic s-a remarcat cu 21 de puncte.

Din tabăra oaspeților, cei mai buni jucători au fost Vytenis Cizauskas (20 de puncte) și Egidijus Mockevicus (10 puncte, 15 recuperări).

Din punct de vedere statistic, CSM Constanța stă mai bine la recuperări (37.3 – 35.0), procentajul aruncărilor libere (73.5% - 72.3%) și la procentajul aruncărilor de trei puncte (39.3% - 36.6%).

În schimb, CS Rapid București dă mai multe puncte (80.4 – 83.7), pasează mai bine (17.2 – 18.2), obține mai multe intercepții (5.7 – 7.3), pune mai multe capace (1.0 – 2.0), comite mai puține greșeli (16.5 – 13.2), este mai eficientă (89.9 – 95.2) și aruncă mai bine din interiorul semicercului (54.8% - 56.6%).

Confruntarea din Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța are loc miercuri, 29 martie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!