Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța are parte de un nou meci pe teren propriu

CSM Constanța are parte de un nou meci pe teren propriu

Etapa a treia din Liga Națională de Baschet Masculin va continua marți, 10 octombrie, atunci când sunt programate două partide. Primul joc va avea loc la Constanța, în fieful dobrogenilor sosind CSM Focșani.

Cele două echipe sunt în situații diferite în acest start de sezon intern. Trupa de la malul Mării Negre a adunat trei victorii în patru meciuri oficiale, în campionat fiind cu bilanț perfect, în vreme ce vrâncenii au pierdut toate cele trei partide jucate până în prezent. Dobrogenii vor disputa al patrulea meci pe teren propriu, indiferent că vorbim despre Cupa României sau LNBM.

CSM Focșani a debutat în ediția 2023/2024 a Ligii Naționale cu ocazia etapei a doua, când pe teren propriu a cedat cu 70-83 în fața lui FC Argeș. Sherwood Brown și Rijad Avdic au fost liderii echipei vrâncene cu 17, respectiv 16 puncte. Din lotul cu care s-a abordat acel meci nu mai face parte Terry Nolan Jr, americanul despărțindu-se din motive personale de CSM Focșani.

CSM Constanța a obținut a doua victorie în campionat la Ploiești, după 88-83 la capătul unui meci în care a putut să revină în repriza secundă. Dobrogenii au produs un sfert doi foarte modest pe plan ofensiv, dar au răspuns apoi cu 47 de puncte marcate în următoarele 20 de minute. Bryan Griffin a reușit o partidă excelentă, în urma căreia a devenit primul jucător în noua ediție LNBM cu +30 la eficiență. Americanul a terminat meciul din Sala Olimpia cu 20 de puncte, 12 recuperări și 3 capace.

În ceea ce privește statisticile, CSM Constanța este prima în cazul punctelor pe meci în rândul echipelor care au jucat de două ori în LNBM. Dobrogenii au reușit în medie 86 de puncte în aceste întâlniri și au printre cele mai bune procentaje de la distanță (43%). De cealaltă parte, CSM Focșani stă cel mai bine la linia de fault, unde a adunat 79% în fața lui FC Argeș.

Confruntările directe din sezonul trecut le-au aparținut dobrogenilor, cu 74-63 în tur și 79-73 în retur. Celelalte întâlniri oficiale au decurs mai bine pentru CSM Focșani, care a câștigat patru din primele șase meciuri cu CSM Constanța.

Duelul de la malul Mării Negre va avea loc marți, 10 octombrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Poate poate
    Ciupim ceva

    cu 7 luni în urmă (10.10.2023)
    • Suporterrrr:

      Ciupiti
      Maxim un ceas de pe plaja

      cu 7 luni în urmă (10.10.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      mda
      bun si ala

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!