Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța bifează un succes la limită în disputa cu Corona Brașov

CSM Constanța bifează un succes la limită în disputa cu Corona Brașov

Într-un duel important în cursa pentru playoff, CSM Constanța a putut să câștige pe terenul Coronei Brașov în cursul serii de sâmbătă, 9 martie. Confruntarea din etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a terminat cu 96-93 în favoarea dobrogenilor, în urma unei reveniri de la -17.

Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Constanța: Jorden Duffy, Jaylon Scott, Cedric Henderson, Rolland Torok, Mario Lazăr

Formația de sub Tâmpa a prins un parțial de 9-0 după ce Constanța a condus inițial cu 2-5 și Lazăr a oprit seria gazdelor cu un layup la 11-7. Barro, Anderson și Oinaru au contribuit la mărirea ecartului și la jumătatea primului sfert scorul a devenit 20-9. Hill a întrerupt o nouă perioadă reușită pentru galben-albaștrii, în timp ce Cane și-a împărțit perechea de libere și Armstrong a înscris din spatele arcului de cerc (26-11). Diferența a rămas formată din două cifre pe finalul sfertului și CSM Corona Brașov a condus cu 30-18.

Cizauskas a adus-o pe Constanța după multe minute într-un handicap format dintr-o singură cifră, însă Neacșu și Barro au răspuns imediat pentru 34-21. Oprean a avut triple consecutive pentru dobrogeni, Duffy a finalizat cu dunk la 36-29 și același fundaș american a redus ecartul la cinci lungimi peste câteva atacuri. Petică și Cane au dublat avantajul gazdelor (45-35), iar până la finalul reprizei au venit câte patru puncte din ambele tabere și tabela a indicat scorul de 49 la 39.

Șase puncte la rând au venit din partea lui Barro în deschiderea reprizei secunde, Henderson fiind cel care a oprit run-ul cu o triplă la 56-42. Același american din lotul Constanței a prins o perioadă excelentă și i-a adus pe dobrogeni la două posesii în urmă, în timp ce Lazăr a fost precis la 58-55. Armstrong a beneficiat de o liberă suplimentară prin care a marcat următoarele puncte ale amfitrionilor, iar Gray a refăcut un ecart din două cifre spre finalul actului, perioada fiind închisă cu liberele lui Duffy: 70-63.

Constanța s-a apropiat la o posesie cu ajutorul lui Griffin (75-73), iar peste câteva atacuri Henderson a completat revenirea și Duffy a înscris pentru 78-79. Tripla lui Petică a dus Brașovul la conducere la jumătatea sfertului decisiv, după care au urmat momente în care echipele s-au aflat la egalitate și Torok a contribuit cu un coș de la distanță la 86-87. Duffy a găsit o breșă în defensiva gazdelor în acțiunea care a pus Constanța la +2, Barro nu a putut să-și transforme ambele aruncări libere, iar CJ Williams a ratat la rândul său o aruncare de la linia de pedeapsă. Partida s-a încheiat cu liberele lui Duffy, Cane, respectiv Torok și victoria a aparținut vizitatorilor: 93-96.

Jorden Duffy a fost liderul dobrogenilor cu 25 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, iar Cedric Henderson (20 de puncte, 6/8 de la distanță) și Mario Lazăr (17 puncte, 3 recuperări, 8/9 din acțiune) l-au urmat pe lista marcatorilor.

În ciuda înfrângerii, Ouzsy Barro a avut parte de o prestație de excepție, cu 26 de puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, 9/11 din acțiune și +41 la eficiență. Veteranul a fost secondat de Armin Cane (14 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții), iar CJ Williams a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Ambele echipe vor juca departe de casă în etapa a 24-a. Corona Brașov (4-9) va avea un duel cu FC Argeș, iar CSM Constanța (5-8) cu Dinamo.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #Tampa
    Am văzut meciul, pentru a câta oară Brașovul pierde așa … probabil aceasta este o etapă de maturizare pentru ei, cred ca vor prinde play-offul, pe locul 8.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!