Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța câștigă pe terenul lui Dinamo în prologul etapei cu numărul 24

CSM Constanța câștigă pe terenul lui Dinamo în prologul etapei cu numărul 24

CSM Constanța a reușit să se impună pe terenul lui Dinamo București, scor 84-92, în partida care a deschis etapa cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Vizitatorii au înclinat balanța în repriza secundă și au terminat cu 15 coșuri de la distanță, față de doar cele trei ale gazdelor.

Partida din Ștefan Cel Mare a început sub semnul echilibrului, iar la jumătatea actului inaugural scorul între cele două echipe era egal, 12-12. Constanța s-a dus la două posesii, după trei coșuri de trei puncte. Între aceste coșuri de trei puncte, Jones marca de două ori pentru Dinamo. A venit un time-out al gazdelor, care au răspuns bine și au reușit să egaleze. Așa avea să se încheie primul act în Dinamo și Constanța, la egalitate, 25-25. Dinamo a început mai bine actul secund, cu un run de 9-2, în care Cortez Edwards a fost principalul remarcat. A venit un time-out pentru oaspeți, care au venit cu răspuns bun și echilibrau din nou situația pe tabelă. A venit o nouă desprindere a gazelor, la nouă lungimi, 44-35. A fost un sfert al run-urilor, iar Constanța s-a apropiat din nou după tripla lui Duffy. Edwards și Jones și-au dus echipa la două posesii lungi, dar mai apoi dinamoviștii nu au gestionat bine ultimul atac și i-au permis lui Torok să marcheze de la distanță în ultima secundă, astfel că la cabine se intra cu scorul de 48-45.

Startul reprizei a doua a adus din nou echilibru, dar și mult spectacol pentru că cele două echipe au jucat cu garda jos. Cu trei minute rămase de jos din actul trei, Cortez Edwards egala la 61, după o reușită de la distanță. Constanța a rămas on-fire și după trei sferturi avea 12 coșuri de trei puncte. Acest lucru le-a facilitat să încheie în avantaj perioada de joc, 67-73. Echipa vizitatoare a rămas în controlul partidei și după startul actului decisiv. A 5-a triplă a lui Duffy i-a dus pe constănțeni la plus nouă, 73-82. Eforturile lui Dinamo de a reveni au fost zdrobite de tripla lui Henderson Jr. Dinamoviștii nu au avut forța să mai revină și s-a încheiat 84-92.

Jorden Duffy a fost omul meciului cu 29 de puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Cedric Henderson Jr. a reușit 22 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări, în timp ce Kyndahl Hill a fost în double-double, cu 15 puncte și 11 recuperări.

Cortez Edwards a fost principalul marcator al lui Dinamo cu 20 puncte, plus 4 recuperări și 3 pase decisive. Andre Jones și-a trecut în cont 19 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări.

foto: CSM Constanța Baschet (facebook)

3 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    😲#baschet.ro
    Este adevărat ca Spesi a cerut la TAS excluderea din competiție a CSM Constanța pentru ca nu are drept de joc nefiind afiliată la Federația Română de Baschet ?
    Asta se aude la Ploiești !
    Mai mult duminică e ședință mare la Federație pe tema asta !

    cu 1 lună în urmă (16.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    Lupta pentru locurile fruntase
    Este extrem de intensa, posibil sa se ajungă la număr egal de victorii între unele echipe fruntașe. Consider, că indiferent de locul ocupat și imperecherile de rigoare, victoriile vor fi greu de conturat și vor exista victorii obținute pe terenul favoritelor.

    cu 1 lună în urmă (16.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!