Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța caută al doilea succes departe de casă în Liga Națională

CSM Constanța caută al doilea succes departe de casă în Liga Națională

CSM Constanța revine în deplasare cu ocazia etapei a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Dobrogenii vor juca sâmbătă, 9 decembrie, la Focșani într-un joc care contează pentru Conferința B.

Formația pregătită de Dan Fleșeriu se poate lăuda cu o singură victorie în deplasare, și acel rezultat pozitiv fiind obținut pe 30 septembrie, la Ploiești. Dobrogenii au pierdut următoarele patru meciuri jucate departe de casă și s-au oprit la cel mult 76 de puncte marcate în duelurile de la Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Pitești, respectiv Târgu Mureș.

Adversara din runda a 12-a, CSM Focșani, are o singură victorie pe parcursul acestui sezon. Acel succes, 74-71 cu CS Vâlcea, a venit în urmă cu o lună. De atunci, vrâncenii au intrat într-o serie de cinci eșecuri consecutive, dar de fiecare dată au oferit o replică bună.

Întâlnirea din tur, de la Constanța, s-a terminat cu 79-78 pentru formația de la malul Mării Negre în urma unui final extrem de echilibrat. Dobrogenii au marcat ultimele patru puncte, în puțin sub 60 de secunde și au întors astfel un deficit de trei lungimi. Cedric Henderson a totalizat 23 de puncte cu 10/15 din acțiune pentru învingători, iar Pavle Reljic și Sherwood Brown au răspuns cu 23 de puncte, respectiv 19 puncte și 11 recuperări.

Deși este ultima în clasamentul Conferinței B, cu 1-9 bilanț, CSM Focșani s-a ținut bine în duelurile cu Oradea, Sibiu și Pitești, iar în fața Craiovei a pierdut în două rânduri la o diferență identică, de 7 puncte. Pentru Constanța (4-5) un succes în Vrancea devine extrem de important, în contextul în care CSU Sibiu nu joacă în acest weekend, CSM Târgu Mureș a câștigat la Ploiești, iar SCM U Craiova are parte de o deplasare dificilă la Oradea.

Diferențele mici nu ajută nici Focșaniul, nici Constanța în actuala ediție a Ligii Naționale. Jucătorii pregătiți de Mihai Petruț stau cu 1-1 în această situație pe teren propriu, în timp ce formația de la malul Mării Negre are 1-2 în deplasare când ecartul a fost de cel mult cinci puncte. Statistic, CSM Constanța este mai bună la aproape orice detaliu, doar la intercepții, turnovers și la procentajul liberelor transformate aflându-se sub CSM Focșani.

În această etapă se vor duela liderii campionatului la nivelul recuperărilor (Bryan Griffin – 9.4) și în privința procentajului liberelor precise (Pavle Reljic – 91.3%). Sherwood Brown, Derryck Thornton Jr. și Jorden Duffy adună cel puțin 15 puncte pe meci, iar cel de-al doilea menționat beneficiază de cinci aruncări libere în medie, în puținele apariții din campionat.

Confruntarea dintre CSM Focșani și CSM Constanța va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 17.00 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!