Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța închide etapa a 13-a cu un succes în fața lui CSM Focșani

CSM Constanța închide etapa a 13-a cu un succes în fața lui CSM Focșani

CSM Constanța a obținut a șasea victorie în acest sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să se impună în încheierea etapei a 13-a în fața lui CSM Focșani, scor 79 la 73.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Jakob Cebasek, Vlad Corpodean, Ștefan Gribinic, Egidijus Mockevicius

Focșani: Kevin Johnson, Pavle Reljic, Cătălin Petrișor, Jordan Swopshire, Ionuț Berceanu

Dobrogenii au avut un început solid de meci și conduceau cu 8-3 după trei minute, Swopshire apropiind-o pe CSM Focșani la un singur punct în spate cu tripla lui de la jumătatea primului sfert, 10-9. Constanța a replicat cu o serie de șase puncte la rând și diferența devenea de trei posesii, apoi Corpodean scutura plasa de la distanță pentru 19-11 și Rhodes mărea ecartul cu încă o triplă. Sfertul inaugural s-a încheiat cu 25-20, punctele lui Reljic fiind ultimele într-un parțial în care CSM Constanța stătea foarte bine la aruncările din interiorul arcului de cerc.

Anikiienko a egalat situația (25-25), același jucător ducând-o pe CSM Focșani în premieră la conducere după trei minute și jumătate scurse din cel de-al doilea sfert, 29-31. Ecartul devenea de patru lungimi după coșul lui Petrișor, Constanța reușind din acel moment un run de 10-2 și cu liberele lui Mario Lazăr situația de pe tabelă devenea de 39 la 35. Johnson și Vaida au marcat ultimele puncte pentru vrânceni în prima parte, la finalul căreia CSM Constanța dispunea de un avantaj de șase puncte, 45-39.

Triplele lui Swopshire și Cizauskas au deschis repriza secundă, Constanța mergând apoi la 55-42 pe o perioadă mult mai bună și oaspeții cereau un timp de odihnă. Pavle Reljic a oprit pe moment run-ul gazdelor, Mockevicius împărțindu-și apoi liberele și CSM Focșani continua să puncteze de la distanță în acest sfert (56-48), Anikiienko fiind găsit apoi în spațiul de trei secunde pentru o nouă reușită. Formația de la malul Mării Negre a reușit desprinderea la o diferență formată din două cifre printr-o perioadă în care a transformat și trei aruncări libere, scorul după 30 de minute fiind 68-60.

CSM Focșani a ținut-o pe CSM Constanța timp de patru minute fără coș marcat în sfertul patru (68-63), Cebasek fiind cel care a întrerupt această perioadă și după o recuperare ofensivă Mockevicius punea două puncte cu sticla pentru 72-63. Vrâncenii au pierdut o posesie după time-out și apoi au avut un coș cu fault din partea lui Johnson, diferența fiind de șase puncte cu patru minute rămase pe cronometru. A urmat o perioadă de trei minute fără coș în acest meci, Mockevicius fiind găsit excelent la 74-68, după care Kevin Johnson a beneficiat de trei libere și diferența era de o posesie, Cebasek punctând apoi la 76-71 și în cele din urmă Constanța s-a impus cu 79 la 73.

Următorul meci pentru CSM Constanța (6-4 bilanț) o să fie la finalul acestei săptămâni, pe terenul Lagunei București, iar pentru CSM Focșani (2-10) urmează o deplasare la Galați în runda a 14-a.

Jakob Cebasek a totalizat 16 puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri pentru Constanța, Egidijus Mockevicius reușind un double-double (13 puncte, 10 recuperări), iar Jarid Rhodes a stat cu 12 puncte.

Kevin Johnson a avut 21 de puncte și 3 recuperări pentru Focșani, Konstiantyn Anikiienko contribuind cu 13 puncte și 15 recuperări, iar în double figures au fost și Ionuț Berceanu (13 puncte), Jordan Swopshire (12), respectiv Pavle Reljic (10).

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!