Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța primește vizita lui CSM Târgu Mureș în prima rundă a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.09.2023

CSM Constanța primește vizita lui CSM Târgu Mureș în prima rundă a Ligii Naționale

CSM Constanța și CSM Târgu Mureș debutează în noua stagiune de Liga Națională de Baschet Masculin sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:00. Disputa va avea loc pe terenul Gladiatorilor din Tomis, care au bifat deja două prezențe în fața propriului public în noul sezon.

Dobrogenii au organizat turneul de calificare în Final Eight-ul Cupei României pentru grupa F. Primul adversar al elevilor lui Dan Fleșeriu a fost ocupanta locului trei la finalul stagiunii anterioare, CSU Sibiu. Ardelenii au dominat începutul partidei, dar gazdele au strâns ecartul în sfertul al treilea și au trecut chiar și la conducere. În cele din urmă, marinarii au cedat cu 84-80.

Diferența mică de scor le-a fost benefică constănțenilor, care au putut să își asigure totuși biletele pentru turneul final al Cupei după partida împotriva nou-promovatei CS Vâlcea 1924. CSM Constanța s-a impus cu 93-53 în meciul decisiv și participă pentru al doilea sezon la rând în Final Eight.

Marinarii au un lot construit aproape de la zero pentru noul sezon. În rândul autohtonilor au fost păstrați Andrei Oprean, Mario Lazăr, Ștefan Gribinic și Vitalie Bălan, în timp ce Vytenis Cizauskas este singurul străin care continuă alături de echipă. Principalul remarcat al gazdelor de sâmbătă a fost Bryan Griffin, lider la puncte și recuperări cu medii de 16.5, respectiv 8.

Alături de gruparea de la malul Mării Negre, în sferturile Cupei a ajuns și CSM Târgu Mureș. Ardelenii au încheiat cu un bilanț de 2-0 în grupa organizată pe teren propriu, neavând nevoie de jocul rezultatelor în ultima etapă a turneelor de calificare.

Elevii lui George Trif au debutat în noua stagiune cu un succes autoritar împotriva celor de la CSM Focșani, cu scorul de 84-60. Alin Borșa a dominat această dispută, terminând în double-double, cu 11 puncte și 14 recuperări.

Următorul test pentru mureșeni a fost cel cu CSM Galați. Moldovenii au dominat startul partidei, distanțându-se și la 16 puncte, însă gazdele au reușit să revină pe final pentru a obține victoria cu scorul de 82-80 și primul loc în grupa C.

CSM Târgu Mureș a avut interdicție la transferuri internaționale în această vară, astfel că singurele noutăți din lot au fost Radu Paliciuc. Echipa pornește în noul sezon cu un contingent de patru jucători străini. Goran Martinic a fost principalul marcator în victoriile cu Galați și Focșani, terminând cu o medie de 21.5 puncte turneul.

Disputa dintre CSM Constanța și CSM Târgu Mureș este programată sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:00 și va putea fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!