Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța revine în repriza secundă și se impune la Ploiești

CSM Constanța revine în repriza secundă și se impune la Ploiești

CSM Petrolul Ploiești și CSM Constanța s-au întâlnit sâmbătă, 30 septembrie, în Sala Olimpia cu ocazia rundei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin, aceste echipe regăsindu-se în componența Conferinței B. Dobrogenii au gestionat mai bine repriza secundă și au revenit din deficitul de la pauză pentru a se impune cu 88 la 83.

Ploiești: Kenny Carpenter, Kenny Funderburk, Vlad Corpodean, Bogdan Popa, Shane Henry

Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Dobrogenii au pus pe tabelă opt puncte la rând după ce Ploieștiul a deschis scorul și Funderburk a redus ecartul la două lungimi, 6-8. Griffin a ajutat Constanța să pună cinci puncte în față și cu tripla lui Henderson scorul a devenit 8-16, de unde CSM Petrolul a ținut handicapul la mai puțin de 10 lungimi în urma coșului de afară pe care l-a reușit Corpodean (15-21). Oaspeții au avut o nouă desprindere și Diculescu i-a dus la 18-28, iar la finalul sfertului inaugural scorul a fost 24-28, după o perioadă în care ambele echipe au aruncat foarte bine de la distanță.

Ambele echipe au beneficiat de câteva aruncări libere în deschiderea celui de-al doilea sfert și Constanța s-a dus la 26-34 în urma dunk-ului lui Torok. Tripla lui Diculescu a dus diferența la +9, de unde CSM Petrolul a venit cu un run de 10-1 și Carpenter a egalat situația cu trei minute rămase pe cronometru până la pauză. Johnson a scuturat plasa de afară și a pus gazdele în avantaj, după care în ultimul minut și jumătate doar galben-albaștrii au punctat și tabela a indicat 48-41.

Constanța a fost puțin mai eficientă în primele momente ale celui de-al treilea sfert și Diculescu a punctat pentru 50-46, de unde Popa a răspuns imediat cu un coș din căciulă. Funderburk și-a continuat prestația aproape fără greșeală din acțiune și a dus diferența la +9, Cizauskas și Hill fiind cei care au răspuns cu reușite de afară (57-52). Gazdele au ratat desprinderea la un ecart format din două cifre și Oprean a redus handicapul formației de la malul Mării Negre la o singură posesie, 63-61, fundașul oaspeților având nevoie apoi de îngrijiri medicale spre finalul acestui parțial. Henderson a egalat situația și apoi tot el a ratat ultima aruncare pentru CSM Constanța, iar scorul a devenit 65-65.

Torok și-a ajutat echipa să revină la conducere printr-o recuperare ofensivă transformată în două puncte, iar Griffin a finalizat cu dunk la capătul unui faze urmate de un time-out pentru gazde: 66-71. Același Griffin a dus diferența la șase puncte cu reușita din fața lui Henry într-o perioadă în care CSM Petrolul a înscris doar de la linia de fault și Henderson a putut să facă 70-78. Johnson a marcat puncte consecutive în decurs de câteva secunde și handicapul a devenit de o singură posesie, iar Dan Fleșeriu a cerut imediat time-out și Diculescu a putut să ofere replica printr-o aruncare precisă din spatele arcului de cerc. Griffin a ratat liberele de la 78-84 și Henry a semnat apoi un dunk, iar Torok a comis o abatere de pași și le-a oferit posesia gazdelor cu jumătate de minut până la final. Prahovenii n-au profitat și în cele din urmă jocul s-a închis cu 83-88.

Bryan Griffin a contribuit cu un double-double format din 20 de puncte și 12 recuperări, Dragoș Diculescu a stat cu 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, iar Kyndahl Hill a adunat 15 puncte și 4 recuperări.

Kenny Funderburk a răspuns cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Reggie Johnson l-a urmat cu 19 puncte și 5 pase decisive, iar Shane Henry a terminat meciul din Sala Olimpia cu 17 puncte și 11 recuperări.

Prahovenii vor merge în următoarea etapă la Târgu Mureș, iar pe CSM Constanța o așteaptă un duel facil în sala proprie, contra lui CSM Focșani.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Victorie conform calcului hartiei
    dar se pare că a fost un meci dârz, bănuiam că nu va fi o victorie lejeră a dobrogenilor, scopul însă a fost atins, vor fi acolo sus.

    cu 7 luni în urmă (30.09.2023)
    • Suporterrrr:

      Silvius
      A fost meci strans pentru ca aparent fundasul american al constantei care a avut 20&7 meciul trecut a jucat accidentat de la inceputul partidei. Nu stiu ce echipe insa se pot lauda cu romani in topul scorerilor meci de meci inafara de CT Cluj si poate Voluntari

      cu 7 luni în urmă (30.09.2023)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      Romani de bronz
      Si Sibiul, de vreo 2-3 sezoane deja :)

      cu 7 luni în urmă (30.09.2023)
    Raspunde
  • Sorin Buta :

    Da
    Comenta cineva la articolul de prezentare al meciului că Constanța va bate la peste 15 puncte, că are echipă mai bună, bancă mai lungă, români mai buni etc etc. De fapt s-au confruntat 2 echipe sensibil egale dacă e să ne luăm după statistică, fiecare cu 2-3 jucători determinanți. Din seria asta, pe lângă Oradea, Sibiu și Pitești care nu cred că vor avea probleme să intre în top 10, pe ultimele 2 locuri se vor bate Craiova, Ploiești și Constanța, deși nu m-aș mira să-i văd și pe Tg. Mureș în horă

    cu 7 luni în urmă (30.09.2023)
    • Suporterrrr:

      @sorin
      De ce esti asa sigur de Pitesti dar te indoiesti de Constanta? Pana una alta, Constanta a batut-o pe Ploiesti in deplasare cu cel mai bun jucator accidentat, iar Pitesti abia abia a batut Ploiestiul acasa la 3 puncte. Eu as zice sa refaci calculele.

      cu 7 luni în urmă (30.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!