Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța se deplasează în Capitală pentru duelul cu Rapid

CSM Constanța se deplasează în Capitală pentru duelul cu Rapid

Vecine de clasament înaintea etapei a șaptea din Top 10, Rapid București și CSM Constanța se vor duela în cursul serii de miercuri, 20 martie. Forma celor două cluburi diferă pe parcursul acestei luni.

Rapid abordează partida după eșecuri consecutive suferite la Pitești (84-87) și Oradea (69-80), după ce înainte a putut să câștige cu Târgu Mureș (86-78) și Sibiu (82-80). După întâlnirea din tur cu Rapid, pentru CSM Constanța au urmat înfrângeri succesive la Voluntari (76-87), respectiv pe terenul lui U-BT Cluj (85-108), rezultate din care trupa lui Dan Fleșeriu s-a putut ridica și a câștigat ulterior la Brașov (96-93) și în fieful lui Dinamo (92-84).

Rezultatele recente au pus Constanța într-o postură bună pentru a prinde playoff-ul, trupa de la malul Mării Negre aflându-se pe locul 6 cu un bilanț de 6-8. Rapid o urmează în clasament, cu 5-9, la egalitate cu CSM Târgu Mureș.

În tur, dobrogenii s-au impus pe teren propriu cu 81 la 70. Cedric Henderson și Sayeed Pridgett au avut câte 29 de puncte. Ambele formații au terminat cu 8 reușite de la distanță, iar Constanța a reușit să arunce mai precis din acțiune (47 - 36%).

Cu excepția întâlnirii de anul trecut din faza secundă a Ligii Naționale, când victoria a aparținut Constanței cu 79-78, toate celelalte jocuri oficiale de când Rapid s-a întors în primul eșalon s-au încheiat la cel puțin două posesii diferență. Giuleștenii au câștigat în două rânduri, iar Constanța de șase ori indiferent că echipele au fost adversare în campionat sau în cupă.

După ce a disputat finala Cupei României, Rapid îl are în mare formă pe Sayeed Pridgett, fundașul american contribuind cu 24.3 puncte, 5.6 recuperări și 4.0 assist-uri în precedentele trei etape. Pentru CSM Constanța au ieșit în evidență Jorden Duffy și Cedric Henderson în martie, primul amintit fiind MVP-ul etapei a 24-a din Liga Națională.

Există un ecart important în privința mediei de puncte în favoarea dobrogenilor (88 - 76.7), în meciurile din Top 10. Aceștia au depășit borna celor 100 de assist-uri în faza secundă și stau mai bine la principalele date statistice. Rapid este una dintre formațiile cu precizie bună la două puncte (56.6%, locul al doilea în Top 10), dar echipa lui Tudor Costescu pierde clar lupta cu CSM Constanța în privința triplelor (29.5 - 37.1%). Combatantele se află la poli opuși în privința mingilor pierdute, capitol la care bucureștenii au 11.7, iar marinarii 15.0.

Alexandru Olaru, Șerban Rașoga și Alexandru Ivan vor oficia partida din Sala Rapid.

FRB TV va transmite confruntarea de miercuri, 20 martie, dintre Rapid București și CSM Constanța. Primul angajament va avea loc la ora 19.00.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!