Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța se duelează cu CSM Petrolul Ploiești în etapa a 11-a a Ligii Naționale

CSM Constanța se duelează cu CSM Petrolul Ploiești în etapa a 11-a a Ligii Naționale

O confruntare importantă în privința clasamentului Conferinței B va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, la malul Mării Negre. CSM Constanța primește vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești în cadrul etapei cu numărul 11.

Finalul de săptămână din campionat găsește aceste două cluburi cu un bilanț aproape identic. CSM Petrolul Ploiești a disputat un meci în plus și are 3-6, în vreme ce dobrogenii stau cu 3-5. În ceea ce privește forma, CSM Constanța se află într-o perioadă mult mai modestă la nivelul rezultatelor și a pierdut ultimele cinci partide din Liga Națională.

Echipa de la malul Mării Negre se întoarce acasă după mai bine de o lună, ultimele trei dueluri avându-le în deplasare, pe rând la Sibiu, Pitești și Târgu Mureș. Confruntările departe de casă au reprezentat o problemă pentru CSM Constanța, iar bilanțul în deplasări este de 1-4.

De cealaltă parte, CSM Petrolul a adunat două rezultate pozitive în precedentele cinci partide din campionat. Galben-albaștrii au un bilanț echilibrat în deplasare, 2-2, fiind capabili să câștige la Râmnicu Vâlcea sau la Sibiu, iar aceste rezultate i-au făcut să se descurce mai bine pe teren străin până în momentul actual al sezonului. Prahovenii merg acum la Constanța după ce au avut meciuri consecutive în Sala Olimpia, ambele fiind pierdute (74-86 vs. Craiova și 82-90 vs. Pitești).

Întâlnirile directe, de la promovarea Ploieștiului, sunt de partea Constanței. Înaintea meciului tur, cele două s-au întâlnit ultima dată în 2021/2022. Acea partidă din primele săptămâni ale stagiunii actuale, de la finalul lunii septembrie, s-a încheiat cu 88-83 pentru dobrogeni, Bryan Griffin fiind autorul unui double-double spectaculos format din 20 de puncte și 12 recuperări.

Există un echilibru între cele două cluburi și la mai multe date statistice, nu doar în privința situației din clasament. Astfel, Constanța și Ploiești sunt vecine în privința mediei de puncte (77.6 - 77.7), dar și la assist-uri (16.3 - 15.9), eficiență (84.8 - 86.6 index), în cazul procentajului liberelor transformate (69.2 - 72.0%) sau la nivelul mingilor pierdute (14.0 - 13.9).

La nivel individual iese în evidență Bryan Griffin, americanul din tabăra Constanței fiind principalul recuperator al campionatului (9.5), precum și al doilea la nivelul capacelor (1.5). Cedric Henderson (15.0 puncte) și Kenny Funderburk (18.7 puncte) sunt principalii marcatori din cele două formații, iar Jorden Duffy (5.9 pase decisive) și Dragoș Diculescu (48% de la distanță) se regăsesc în Top 5 la alte capitole importante.

Partida dintre CSM Constanța și CSM Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 20.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!