Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța se impune în confruntarea cu CSM Târgu Mureș

CSM Constanța se impune în confruntarea cu CSM Târgu Mureș

Primele meciuri ale sezonului în Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-au jucat sâmbătă, 23 septembrie, în una dintre confruntări adversare fiind CSM Constanța și CSM Târgu Mureș. Dobrogenii au putut să câștige acest joc din prima etapă, scor 84 la 70.

Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Cristian Mureșan, Szabolcs Santa

Dobrogenii au marcat primii și au ratat în două rânduri de la linia de fault, după care diferența a devenit de două posesii prin reușita lui Duffy pentru 5-0. Gajovic a irosit o oportunitate ușoară de a marca, după care a finalizat cu bine un atac în tranziție, ulterior Torok fiind cel care a dus scorul la 11-6. Mureșul a luat o serie de recuperări ofensive și Person a profitat de acest lucru pentru a reduce handicapul la două puncte, de unde Jeremic a beneficiat de o liberă suplimentară (15-14) și oaspeții au trecut în avantaj pentru câteva atacuri. Constanța a avut aruncări consecutive bune de afară și a încheiat primele 10 minute cu avantaj minim, 21-20.

Lowrance a readus pentru scurt timp formația vizitatoare la conducere și Oprean a răspuns cu un nou coș de trei puncte (24-22), and-one-ul lui Jeremic fiind cel care a tăiat din deficit la o singură lungime. Echilibrul a persistat pe următoarele posesii și echipele s-au blocat la 28 de puncte marcate pentru câteva momente, până la reușita de la semi-distanță a lui Diculescu de la jumătatea sfertului doi. Duffy a ajutat formația de la malul Mării Negre să facă 37-32, în minutele rămase până la pauză doar Constanța fiind cea care a condus, cel mult la +6, și tabela a indicat 44 la 39 după reușita lui Henderson aproape de expirarea timpului.

Debutul reprizei secunde le-a aparținut gazdelor și Torok a dus scorul la 49-41, iar diferența s-a refăcut apoi prin coșul lui Henderson. Santa a marcat abia al doilea coș din acțiune pentru mureșeni în patru minute și CSM Constanța a putut forma un ecart din două cifre la 54-44, după care vizitatorii au avut șase puncte la rând. Dobrogenii au păstrat un avantaj de șapte puncte, tripla lui Duffu fiind cea care a stabilit scorul celui de-al treilea parțial: 62-55.

Griffin și Oprean au contribuit la creșterea diferenței, la 73-59 fiind un timp de odihnă pe care l-au cerut oaspeții. Run-ul gazdelor a continuat și s-a ajuns la +16 la jumătatea ultimului parțial, iar apoi Gajovic a fost trimis la linia de fault după care Person a redus la 75-65. Duffy și Torok au oprit revenirea oaspeților și s-a ajuns din nou la măcar 15 puncte între, iar la final tabela a indicat 84-70 în favoarea Constanței în acest duel din prima etapă a campionatului, terminat cu un procentaj al reușitelor de la distanță de 46%.

Debutul lui Jorden Duffy în LNBM a adus 20 de puncte (3/7 de afară), 7 pase decisive și 4 recuperări, americanul fiind urmat de Rolland Torok (15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Cedric Henderson (13 puncte, 4 pase decisive).

Jonathan Person a replicat cu 13 puncte, 6 recuperări și 6 assist-uri, Szabolcs Santa a contribuit cu 12 puncte și 12 recuperări, iar Jakob Lowrance și Mladen Jeremic au avut câte 11 puncte și 4 recuperări.

În următoarea rundă dobrogenii vor juca la Ploiești, în vreme ce pentru CSM Târgu Mureș vine o etapă liberă.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu clamun :

    2 observatii
    1. Revenirea lui Torok, care sub omanda lui Fleseriu dovedește că vrea și poate, fata de Voluntari, unde in semifinala cu Sibiul a fost cel mai slab joc al lui. 2. Care este viitorul preconizat de conducerea lui Târgu-Mureș, când echipa de anul asta este formata din mulți foști jucători care au activat în campionatele precedente, vârsta lor fiind destul de inaintata. Speram sa ii vedem, sa joace până la sfârșitul campionatului.

    cu 7 luni în urmă (23.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!