Stiri Cupa României Masculin

CSM Constanța se impune în duelul cu SCM U Craiova din debutul Top 10 LNBM

CSM Constanța se impune în duelul cu SCM U Craiova din debutul Top 10 LNBM

CSM Constanța și-a câștigat primul meci din Top 10 LNBM, scor 72-70 sâmbătă (04.02) pe teren propriu contra lui SCM U Craiova, asta după ce a condus cu 15 puncte la intrarea în parțialul decisiv. Dobrogenii sunt la al doilea succes în fața craiovenilor în acest sezon, după ce i-au învins și în Cupa României.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Mario Lazăr, Egidijus Mockevicius

Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Flannigan marca din colțul terenului după ce Constanța a deschis scorul prin Lazăr de la linia de fault și Cebasek readucea gazdele la conducere (6-3) în urma ratărilor lui Blaj-Voinescu, respectiv Cizauskas. Mockevicius îl căpăcea pe Nikolic, dar Craiova reușea să întoarcă situația cu cinci puncte la rând și Palmi făcea 6-8 aproape de jumătatea primului sfert, Blaj-Voinescu având nevoie de îngrijiri medicale peste câteva posesii după o ciocnire cu Cebasek. Oltenii puneau patru puncte între cu layup-ul lui Coconea și Mijovic își transforma libera suplimentară pentru 11-15, Lazăr oprind desprinderea oaspeților cu o reușită din căciulă și după 10 minute scorul era 15 la 19 în dreptul Craiovei.

„Leii din Bănie” deschideau cel de-al doilea sfert cu patru puncte la rând și diferența devenea de trei posesii (15-23), Johnson fiind sancționat cu fault ofensiv pe o acțiune la capătul căreia CSM Constanța ar fi putut să înjumătățească handicapul. Mijovic înscria două puncte din căciulă sub presiunea adversarilor, dobrogenii reducând apoi ecartul la 23-25 cu reușita lui Cebasek și venea un time-out din partea craiovenilor. Oltenii au revenit bine pe parchet după acel moment și mergeau la +8, Constanța reducând la patru puncte handicapul într-un minut și Edwards răspundea cu o triplă (27-34). Venea rândul amfitrionilor să prindă o serie bună și cu nouă puncte la rând, printre care două coșuri de la distanță a lui Cebasek, echipa de la malul Mării Negre ajungea la 36-34, scorul pauzei fiind 38 la 36.

Câte un coș din acțiune s-a marcat în primul minut de la reluare, tripla lui Johnson fiind bună pentru 43-38. Mockevicius reușea un coș cu fault și CSM Constanța se distanța la șapte puncte după nici trei minute din sfertul al treilea și la jumătatea parțialului se ajungea la 47-38 prin liberele lui Mockevicius. Giordan Watson oprea perioadă foarte modestă pentru Craiova cu un coș de la distanță, CSM Constanța formându-și în premieră un avantaj din două cifre la 50-40 și pe finalul sfertului beneficia de un ecart de 15 puncte, 59-44.

Vizitatorii marcau primele patru puncte din parțialul decisiv, ambele echipe ratând apoi atacuri prin care puteau modifica scorul, Mijovic reducând handicapul la nouă puncte, 59-50. Watson prelungea run-ul Craiovei la 9-0 și urma un time-out în tabăra gazdelor, Cizauskas fiind cel care a marcat pentru Constanța apoi și Hopkins răspundea cu o triplă din colțul terenului la 61-56. Mijovic s-a accidentat și el la jumătatea parțialului, oltenii venind la 65-63 cu trei minute până la final prin tripla lui Palmi și apoi ecartul a rămas de două puncte după coșul lui Watson. „Leii din Băniei” au întors situația de pe tabelă cu un nou coș de afară, 67-68, Cebasek răspunzând la fel și Flannigan pierdea o posesie importantă pentru Craiova, iar Johnson își împărțea perechea de libere pentru 71-68. Craiova și-a ratat ultimele șanse de a trimite meciul în overtime și în cele din urmă formația gazdă a câștigat cu 72 la 70, meciul terminându-se cu trei aruncări libere.

CSM Constanța are un meci cu FC Argeș la mijlocul săptămânii viitoare, tot pe teren propriu, iar SCM U Craiova o să-și termine parcursul european contra lui Chemnitz în Bănie.

Jakob Cebasek a totalizat 27 de puncte și 9 recuperări, după ce în prima repriză a reușit să înscrie 21 de puncte. Nate Johnson a fost celălalt jucător al Constanței în double figures (11 puncte, 4 pase decisive).

Milivoje Mijovic (15 puncte, 4 recuperări), Topias Palmi (12 puncte, 4 assist-uri) și Demonte Flannigan (10 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) au fost principalii marcatori pentru SCM U Craiova.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!